Reklama

Reklama

Zebra Khumba byl už od narození terčem posměchů svého stáda, protože se narodil napůl pruhovaný a napůl bílý. Navíc když začalo období sucha, příbuzní Khumbu obvinili, že je prokletý a že je příčinou všech nepříjemností. Stádo v čele s jeho otcem ho tedy vyhnalo. Odvážná, polopruhovaná zebra se vydává do nebezpečného ale zároveň zábavného dobrodružství, aby našel chybějící proužky a získal zpět respekt své rodiny... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zatímco Marty z Madagaskaru neustále řešil, jestli je bílý s černými pruhy nebo černý s bílými, tak kam se jeho starosti hrabou na Khumbu - ten je chudák pruhovaný jen do půlky těla a tu druhou má celou bílou, s pár sotva viditelnými pruhy. Na animák pro děti je to fajn a svůj účel to splní. Děj bůhvíjak originální rozhodně není, ale moc jsem se u toho nenudil, rychle to uteklo, postavy tu jsou většinou docela sympatické a celá ta cesta přinese nejedno zajímavé setkání, takže svůj účel ten film splní. Znova bych to vidět sice nemusel, rozhodně bych tomu měl co vytýkat (třeba ten konec, kde se všichni zničehonic sejdou) ale něco do sebe to mělo a na jedno zhlédnutí mi to postačilo. 3* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Animácia celkom vydarená, ale príbeh mi prišiel dosť priemerný a miestami som mal pocit, že pozerám nejakú vykrádačku Madagaskaru. Navyše tomu chýbal dôvtip a nejaké dobré hlášky. Aj keď pokusy o nejaké "hlúpejšie" zvieratká tam boli, ale vyzneli skôr trápne ako zábavne. A neviem ako vám, no mne ten debilný pštros išiel nenormálne na nervy celý čas. Ale oceňujem, že sa do niečoho takého Juhoafričania vôbec pustili a možno nabudúce sa už dočkáme aj vydarenejšej rozprávky, ktorá prekročí prah priemernosti. Khumba do nedokázal... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velké putování za zebřími pruhy ... a za zebří identitou - pro všechny malé (i velké - pokud mají zájem) outsidery. Možná je (opět) až zbytečně polidštěné, na druhou stranu je i zvídavé a hravé a nápadité ... a po většinu stopáže i SROZUMITELNÉ - pro dětského diváka přiměřeného věku. Pštros ovšem na onoho dětského diváka zvysoka kálí - jeho píseň je toho důkazem. Nicméně ... v každém správném dobrodružství bývá přítomný nějaký ten rušivý element. Pokud bych chtěla příběh detailně rozebírat ... víte ... čistě mezi námi: V opravdové africké divočině se nenachází jen jeden jediný leopard ... a jen jedna jediná (nepříliš úspěšná) smečka psů hyenovitých. Našlo by se tady nepřeberné množství rozličných predátorů, kteří disponují ostrými zuby - a třeba i drápy ... včetně samotného krále zvířat. Neloví primárně proto, že jsou zabijáci, ale poněvadž jim nic jiného nezbývá - pokud nechtějí dobrovolně zemřít hladem. Jenomže dětský svět se nachází v líbezných krajinách duhové fantazie a drsné reality se jen zlehka dotýká, tak proč předčasně zabíjet dětské iluze. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Efekty bídné, ale jinak to neodbočuje od pošahaného trendu, jež zahrnuje roztomiloučké scény a radostná shledání! Poloviční zebra se vydává na na trip od Cape Town do Durbanu, přičemž daný výšlap má za cíl najít jakýs rybníček, který nebohému zebřátku dokreslí ty zbývající pruhy na trupu. Aby jste věděli vážení, tak bez pruhů to v zebřím stádu vážně nejde! V kontextu s chtíčem získat alfa samici, chytne náš samec na výšlapu leda chřipku, ale malá zebřice mu za snahu alespoň dá! 60% Celosvětový výdělek k 30. 8. 2014: $11,601,029 ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Příběh polovičního Zebráka, nebo žebráka. Nevím je to takový animák který nepobaví ale ani nepohorší. Khumba je takovým podivínem mezi svými a bohužel i po povýšení na vlastně přivolavače deště zůstává jen podivínem a žebrákem. Pro děti neškodné, ale možná lepší když jim přečtete knížku nebo je pošlete hrát ven než jim pouštět toto - škoda času. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve filmovém studiu Cape Town v Jižní Africe. (Terva)
  • Film je věnován Reinholdu Raulovi, který zemřel 11. února 2006 a byl známý tím, že se snažil znovuobnovit chov guaggů. (Terva)

Reklama

Reklama