Reklama

Reklama

Šest prstů v Zeleném

(amatérský film)

Obsahy(1)

Vánoční atmosféru klidného města naruší série tajemných vražd. Ambiciozní dcera hlavního vyšetřovatele Rebeka se s pomocí vystrašeného páru vydává po stopách neznámému šílenci. Jediným možným vodítkem pro bezradnou policii jsou obaly mrazivých filmů v ústech oběti. Ovšem Rebeka je s novými přáteli o krok napřed a nová zjištění je vedou k většímu nebezpečí - hudebnímu projektu Fantomas ! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na víc jak lepší průměr to sice nevidím, ale na rozdíl od té Bulavovy hrůzy ze stejného roku (Oči starého Kostelníka) to má dost co do sebe. Některé scény jsou na amatérské poměry docela slušně natočené (třeba hned ta úvodní), ta necelá hodinka mi rychle utekla a navíc to dost zachraňuje, že je to místy komediálně laděné a nebere se to smrtelně vážně. S tím právě mám u Bulavy vždycky největší problém - komedie mu celkem jdou, ale když se pokusí o něco strašně vážného, nefunguje mu to. Tohle naštěstí byla spíš komedie a i když mě to zas tak moc nezaujalo (a jestli to fakt tak dobře chápe giallo si netroufám srovnávat, tolik se v tom subžánru nevyznám), stejně to na amatérské poměry mělo určité kouzlo. 3* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže celkem solidní film který má dvě velké negativa. Prvním je extrémě špatný herecký obsazení. To bylo opravdu neskutečný, to co tady předváděj je fakt neskutečný, žádný emoce, žádný pokusy o to hrát. Opravdu jedni z nejhorších amatérských herců co jsem viděl. Druhá nevýhoda je vrah, jeho motiv sice ujde, ale je tu tak zatraceně málo jako jeho postava takže je to totálně slabé. Nicméně zbytek filmu je pravděpodobně nejlepší co amatérský Český hororový žánr nabízí. Giallo žánr je tak trochu dnes už mrtvý a je pěkné že zrovna Češi se ho snažily vzkřísit. Atmosféra je pěkná, vrah je celkem nápaditej a hudba je na jedničku. Rozhodně nadprůměr ale zase ne tak velký. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že Lukáš Bulava naprosto skvěle chápe žánr giallo, je schopen natočit dobrý film, který je rozsáhlejší, zábavný a vlastně i napínavý. Ano, postavy jsou místy špatně zahrané, ale tohle po chvíli kousnete. Hudební složka je naprosto nepřekonatelná, což se projevuje od samotného úvodu. Zápletka je celkem přímočará, ale přesto dobrá. Efekty jsou místy hodně podařené. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Snažit se v Česku v amatérských podmínkách o poctu giallu, to zavání pořádným průserem. Ale tvůrci Šesti prstů v Zeleném nástrahami prokličkovali se ctí. Je dobře, že režisér netlačil za každou cenu na pilu a ve správných momentech příběh odlehčil (doufám, že to bylo záměrné :). Když už jsme u příběhu, nejenže má v Šesti prstech hlavu a patu, ale je dokonce natolik zajímavý, že dovolí divákovi zapomenout na herecké výkony, klasický to neduh amatérských filmů. Dalším velkým (minimálně pro mne největším) kladem je hudební doprovod, který evokuje ty nejlepší klasické pecky. Kamera se snaží, velká škoda, že si tvůrci nepohráli s filtry a nedodali celku více filmový look, který by giallu určitě slušel. Zamrzela místy přílišná skratkovitost příběhu, kdy postavy fakt, že jim umřel kamarád a jeho přítelkyně odbudou jednou větou. Mně, coby severočechovi, navíc nejde přes uši to šílené nářečí. Člověk má pocit, že všichni horroroví režiséři dneška žijí na severní Moravě. Nicméně jsem spokojený. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejvice se me na tomto kousku libila vynikajici hudba, celkove me to vsak tak nenadchlo, jako predchozi Lukasovi kratasy. Herecke vykony nema cenu resit, je to prece amatersky film. Potesilo par narazek na ostatni hororove klasiky, celkove me to vsak poradne nedostalo. Ale v ramci amaterske produkce je Lukas jednicka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Snímek na festivalu Noci hororu obsadil první příčku. (JasonIX)

Reklama

Reklama