Reklama

Reklama

Příběh hacktivistů

(festivalový název)
  • USA We Are Legion: The Story of the Hacktivists (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o práci a presvedčení "hacktivistov" známych pod menom Anonymous. (Chochi)

Recenze (18)

Don82 

všechny recenze uživatele

Velice podařený dokument nejen o vzniku a působení Anonymous na Internetu a jejich vliv na celé společenské dění. V dokumentu se ani tak neřeší technická stránka věci, jako spíš o co jde v hacktivismu a kdo jsou lidé co se v tom angažují a o co jim jde. Zpracování je působivé, hlavně vystoupení přímo členů Anonymous je velkým přínosem. Rozhodně doporučuji všem, co třeba jen náznakem kdy slyšeli o WikiLeaks, Anonymous, 4chan, trolling nebo meme. To vše spolu souvisí a tento dokument zajímavou formou ukazuje jak. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Informačně poněkud chudý dokument. Teda - pokud pokud jste newfag, který nikdy neslyšel o 4chanu, tak se asi dozvíte ledacos nového. Ale jestli jste pravověrnej /b/tard, tak tady budete hodinu a půl marnit svůj čas, kterej jste mohli věnovat mnohem hodnotnější zábavě :D Dokument je VELMI jednostranný (byť v něm vystupuje Aaron Barr, člověk který se chtěl postavit WikiLeaks a Anoni ho za to slušně zdiskreditovali), a také dost oslavný. Jeho poselství je v tomto ohledu jasné - "hackeři" kteří se podíleli na organizovaném shazování některých stránek jako je PayPal či MasterCard, jsou v podstatě hrdinové, kteří si stojí za svým morálně správným rozhodnutím. Dokument se snaží seč může, aby vás přesvědčil o tom, že DDoS útoky jsou regulérní a oprávněnou formou (internetového) protestu. Tečka. O tom to celé je. Pak v druhém plánu je to také o tom, jakým způsobem Anoni napadali stránky scientologů a pomáhali arabskému jaru, a ve třetím plánu je to o skupince LulzSec, která působila podobně jako Anonymous, ale své útoky prováděla bez jakéhokoliv etického základu - just for the lulz. Film končí záběry na jednotlivé protesty hnutí OCCUPY, ale naprosto opomíjí vysvětlit, jakou mají spojitost s Anonymous. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Zabavna a svizna agitka. OMG, Anonymous is gonna go to war with scientology, this should be really interesting. Especially, cause it's 2 weird-ass groups. I mean, I've been an anon for a long time. I know Anonymous is really strange. They're weird and the stuff we like is weird and it's really not mainstream at all. Now you have scientology, also really weird, a lot of crazy shit goes down. Anybody on the outside, who's seen this, is going: "Let's watch these two retards fight." ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre nováčika k danej téme - slušne spracovaný dokument, ktorý ozrejmuje fakty, z akého dôvodu vzniklo spoločenstvo ANONYMOUS, respektíve kto za ním stojí. Pre tematiky znalého - zrejme "mierna" zývačka. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us." ________ Lehce nadprůměrný a informačně chabý dokument, který by si zasloužil aktualizaci, poněvadž vyobrazuje hnutí Anonymous ještě v plenkách. Od tý doby se z těchto amatérů, levičáckejch aktivistů a anarchistů s maskou Guye Fawkese stala armáda profesionálních hackerů, která vyhlásila kybernetickou válku autoritářským režimům, a v současnosti dělaj takovou neplechu jako hackování vládních serverů Putinovy vlády, ministerstvev, armádních komunikací, tajných vládních dokumentů, pomalu ale jistě ničí kremelskou propagandu, a ruským občanům do státních televizí vysílají pravdu o invazi na Ukrajině. Inu, jak se říká: Not all heroes wear capes. Nobelovu cenu za mír prosím! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro neposkvrněného člověka slušné seznámení s tezemi, názvoslovím a hlavně historií Anonymous, ovšem pro člověka znalého problematiky může být tento dokumentární film poněkud nevýživný. Dozvěděl jsem se spoustu věcí, o kterých jsem nevěděl, ale místy byla do očí jednostrannost, takže na plnej to není. 80% ()

iwigirl 

všechny recenze uživatele

Až po zhlédnutí tohoto dokumentu jsem si uvědomila, že Anonymous nejsou jen banda pošahanejch geeků, mastících Counter Strike 24/7. Doporučuji všem! ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

"Your opinion matters!" Dokument, ktorý mnohým ozrejmí dianie, o čo vlastne išlo, ako to začalo, a ako sa vyvýjalo Anonymous. ***** /b/ 4chan (random) ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

:D kokotskí mudrci čo si mysllia alebo mysleli, že anoni sú len deti by mali okamžite dobrovoľne zomrieť ,čestne a bez reptania. Takýto kokoti tu vyrastajú zásluhou našej vlády, sú obmedzení a nevedia rozmýšľať, nato aby človek vedel rozmýšľať si toho nemusí pamätať veľa ale tieto hovná nevedia ani učivo základnej školy, myslím hlavne tie najťažšie veci ako je gramatika alebo dať si 2 a 2 dohromady. A ešte kokoti čo si dovolia hodnotiť u tohoto diela KVALITU PRÍBEHU!?!?!? vážne!? Toto je realita a on tu nejaký kokot napíše, že motývi k revolúcii ľudí a boj o slobodu života sa dá porovnať s nejakou gumovačkou rozumu z holly(shitu)woodu? Rozsudkom by mala byť okamžitá bolestivá smrť....utratiť a obsrať mrtvolu alebo ju použiť na stavbu zábran pred vládnymi budovami aby ich triafali náboje a nie dobrých ľudí... ()

carbono 

všechny recenze uživatele

Působivě zpracovaná agitace. Zrovna veliký fanda dokumentů nejsem. O třídu lepší než Searching for Sugar Man, ale slabší celkový příběh. Na víc než dvě hvězdy to není a to jsem přivřel obě oči. Sotva nám ten rok začal, přeji si, abych už letos žádný dokument neviděl...Chvílemi se to vážně vleče, ale není divu, už z povahy jádra tématu to asi jinak nešlo ani. ()

Tomik00 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument, který běžným lidem předkládá pravdu o skupině, která si říká Anonymous. Ano, internet je o tom, abychom svobodně vyjádřili své myšlenky a to bez cenzury. Nenechme si na internetu vzít svobodu a podporujme tuto skupinu, která se snaží napravit tuhle zkaženou společnost! ()

HankaVitova 

všechny recenze uživatele

Od dokumenárního filmu bych čekala něco jiného - víc nadhledu, objektivity. Celé to bylo jednostranné, tedy člověk po zhlédnutí filmu víceméně musí sympatizovat s "hacktivisty" (Anonymouse). Prostor pro vyjádření druhé strany chyběl. Nic to ale nemění na tom, že se na to koukalo dobře a že se u toho člověk často i upřímně zasmál. ()

de-andre 

všechny recenze uživatele

Povedená dramaturgie, dobře sestříhané, ani na chvíli nenudí a divákovi přináší pohled na věc Anonymous, zároveň přináší spoustu otázek k diskusi. Nicméně zobrazení je příliš jednostranné, nenabízí pohled zvenčí, vyjádření druhé strany. Skupina hacktivistů má za sebou krátkou historii, bude zajímavé vývoj "neorganizované organizace" i vývoj internetových protestů nadále sledovat. ()

HakitoCZ 

všechny recenze uživatele

Běžný člověk, na svou práci zaměřený Čech, který přijde večer domů z práce nebo školy, pustí si zprávy a podívá se na noviky na netu, má hodně omezenou představu o tom, co jsou Anoni zač. Respektive má hodně omezenou představu o čemkoli. Česká média osekávají celou informaci mnohem hruběji, než média světová, která se o sdílení celé a pravdivé informace taky zrovna nesnaží. A takový obyčejný člověk, který se o nic moc nezajímá do hloubky a žije jen z toho, co je mu předstrčeno pod nos, takový člověk tenhle dokument ocení, protože může rozšířit jeho obzory v tomhle konkrétním případu. Když už si ho vůbec pustí, samozřejmě. ()

Reklama

Reklama