Reklama

Reklama

Malý okruh pozornosti

(studentský film)

Obsahy(1)

Přemek je uznávaný divadelní herec, který se zamiluje do nové kolegyně v divadle. Ale Přemek je ženatý, jeho žena nemocná. Podaří se Přemkovi překonat v sobě zamilovanost ve prospěch odpovědnosti? Usmíří se se synem, se kterým se pohádal, kvůli nezvládnutí podobné životní situace? Malý okruh pozornosti je komorní příběh o mezilidských vztazích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem skličující příběh osamělého muže, bojujícího se svým svědomím, pokušením a touhou. Obklopen vlastním světem nakonec vítězí, ale zbytečně. Velmi hezky ztvárněno. Pěkný kraťas s patřičnou hloubkou. 70% ()

Reklama

TotalFilm.cz 

všechny recenze uživatele

Přitažlivost snímku Josefa Tuky spočívá především v temné atmosféře a hereckém mistrovství Miroslava Krobota. Ocenit musím především i pevně vystavěný gradující scénář. Jako bych si připomněl některé postavy z vlastní rodiny, které jsou natolik introvertní a zahleděné do sebe, že není možné navázat s nimi bližší kontakt. I když by o to třeba stály obě strany. Snímek tak staví otázky k přemýšlení. Jak fatální může být sebeuzavřenost a odcizení a k jakým koncům to nakonec vše může vést. Josef Tuka si dobře pohlídal kameru, střih, měl perfektně připravené herce a to vše doplnil výbornou hudbou Vojtěcha Procházky. Obsazení Miroslava Krobota je samo o sobě geniálním tahem. Jeho projev je jeden z nejpravdivějších zážitků, které současný český film může nabídnout. O to větší dík Tukovi, že našel látku, která kvalitu takového herce dostatečně ocení. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

3-4 // herecky za 5, obsahově tak za 3. Jak se ukázalo v řadě filmů (i studentských), Miroslav Krobot dokáže už pouhou svou přítomností dostat nad průměr leckteré dílo. ()

Pilířek 

všechny recenze uživatele

Saharské písky s jinými herci a bohužel opět špatně napsaná rozhlasová hra převedená na plátno. Mrazí mě fakt, že česko má "odborníky", kteří tyto filmy vypichují a navíc je dávají na výroční DVD českých kraťasů. Není to tím, že by nic lepšího nebylo. Šíleně iritující!!! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Na 12. Mezinárodním festivalu studentských filmů v Písku obdržel film Cenu společnosti Universal Production Partners. Na Českých lvech 2011 byl nominován na Cenu Magnesia pro nejlepší studentský film. (4ward)

Reklama

Reklama