Reklama

Reklama

Blízký přítel

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Drama
Česko, 2011, 5 min

Obsahy(1)

Dojemný příběh staré paní a jejího nádoru, který jí vyrostl na krku. Paní si ho přes hrozbu smrti nenechá vyoperovat, naopak se s ním spřátelí a konečně i spokojeně umírá. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí hudba, zajímavý nápad (podobno jako v jednom díle Futuramy, ale rozhodně tím nechci nikoho hanit) a zajímavá animace, ovšem není to bez chyb, někde by to chtělo dotáhnout, jinde zas zkrátit, nebo vaporizovat stařenčino čtení, jakákoli souvislá věta filmu vůbec nepomáhá a narušuje atmosféru ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Musím především pochválit skladatele/pianistu, který dělal hudbu, protože ta je opravdu famózní. Vše ostatní je jen průměrný kreslený kraťák se sympatickou babičkou. Né dělám si srandu. Je to moc pěkný. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak takovýho přítele v podobě tumoru bych si klidně odpustil. Od žroutů je to určitě posun k lepšímu. Ale pořád to ještě není ono. Navíc si myslím, že hororově laděné snímky Soukupovi sedí víc. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Od Žroutů je vidět posun k lepšímu, výtvarná stránka je lépe zvládnutá, nápad zajímavější a kvalitněji rozvedený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Blízký přítel“ není horor, stejně jako jím není třeba „Mazací hlava“, která mě při sledování Soukupova dílka napadla. Je to trochu lynchovské, pokud mluvíme o Lynchovi v jeho studentských a absolventských začátcích. Takové depresivně krásné. Co se stane, když se ráno probudíte a na těle najdete výrůstek, který na vás bude mluvit? Jak se zachováte? Půjdete k doktorovi? Nebo se skamarádíte? ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba, sympatický vizuál a roztomilé žvatlání. To jsou aspekty, na které si asi vzpomenu, až na tento kraťas zase někdy narazím. Plus dojemný příběh na zamyšlení. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Skvělá a padnoucí hudba Dana Patrase, sympatická atmosféra, zajímavá myšlenka... Trochu ve stylu Tria z Belleville, třeba. I já ale souhlasim s tim, že to mluvení tam bejt nemuselo - nic nepřináší a dojem to narušuje. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracované téma často se vyskytujícího takzvaného parazitického dvojčete. V podstatě každý člověk ho má, většinou vzadu na kostrči, a to je taky důvod, proč o něm ví tak málo lidí, protože na vlastní záda si nikdo nevidí. Jinak babča to měla dobrý, že jí vyrostlo v dohledové vzdálenosti, ušetřila za zrcadlo aspoň. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Spočiatku smutný príbeh starej pani a jej výrastku, ktorý v závere zanechá príjemný pocit aj napriek ich definitívnemu koncu. Očarujúce, so strhujúcou hudbou. Dojem kazí len hovorené slovo. Rovnaký účinok by sa dosiahol aj bez neho. Možno dokonca lepší. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Krátky príbeh o priateľstve (alebo láske?) starej pani a jej nádoru. Celkom zaujímavý nápad však? Žeby to bolo robené podľa skutočnej udalosti? Bolo to trošku nechutné, trošku milé, trošku zábavné, malo to relatívne peknú animáciu. Škoda, že tu niet nejakého lepšieho príbehu, jedná sa iba o to, že tej pani sa jej život stane zaujímavejší a znesiteľnejší. Nejaká taká zápletka na konci by padla vhod! ()

Reklama

Reklama