Reklama

Reklama

Blízký přítel

(studentský film)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Drama
Česko, 2011, 5 min

Obsahy(1)

Dojemný příběh staré paní a jejího nádoru, který jí vyrostl na krku. Paní si ho přes hrozbu smrti nenechá vyoperovat, naopak se s ním spřátelí a konečně i spokojeně umírá. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Musím především pochválit skladatele/pianistu, který dělal hudbu, protože ta je opravdu famózní. Vše ostatní je jen průměrný kreslený kraťák se sympatickou babičkou. Né dělám si srandu. Je to moc pěkný. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí hudba, zajímavý nápad (podobno jako v jednom díle Futuramy, ale rozhodně tím nechci nikoho hanit) a zajímavá animace, ovšem není to bez chyb, někde by to chtělo dotáhnout, jinde zas zkrátit, nebo vaporizovat stařenčino čtení, jakákoli souvislá věta filmu vůbec nepomáhá a narušuje atmosféru ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Blízký přítel“ není horor, stejně jako jím není třeba „Mazací hlava“, která mě při sledování Soukupova dílka napadla. Je to trochu lynchovské, pokud mluvíme o Lynchovi v jeho studentských a absolventských začátcích. Takové depresivně krásné. Co se stane, když se ráno probudíte a na těle najdete výrůstek, který na vás bude mluvit? Jak se zachováte? Půjdete k doktorovi? Nebo se skamarádíte? ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Krátky príbeh o priateľstve (alebo láske?) starej pani a jej nádoru. Celkom zaujímavý nápad však? Žeby to bolo robené podľa skutočnej udalosti? Bolo to trošku nechutné, trošku milé, trošku zábavné, malo to relatívne peknú animáciu. Škoda, že tu niet nejakého lepšieho príbehu, jedná sa iba o to, že tej pani sa jej život stane zaujímavejší a znesiteľnejší. Nejaká taká zápletka na konci by padla vhod! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracované téma často se vyskytujícího takzvaného parazitického dvojčete. V podstatě každý člověk ho má, většinou vzadu na kostrči, a to je taky důvod, proč o něm ví tak málo lidí, protože na vlastní záda si nikdo nevidí. Jinak babča to měla dobrý, že jí vyrostlo v dohledové vzdálenosti, ušetřila za zrcadlo aspoň. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Autor scénáře, polský autor komisků Bartosz Sztybor, psal scénář přímo na míru režisérově výtvarnu poté, co se setkali na komiksovém workshopu v Holandsku. (Savel)

Reklama

Reklama