VOD (3)
Po katastrofální potravinové bouři v prvním filmu byl vynálezce Flint a jeho přátelé nuceni opustit město. Tentokrát Flint ke svému úžasu zjistí, že jeho zařízení stále pracuje a vytváří neuvěřitelné tvory - cosi jako živoucí jídlo. Pojďte se seznámit s čipernýmí okurkami, hladovými tacodýly nebo krevetími opičkami! Flint bude mít s kamarády spoustu práce uvést vše zase na pravou míru... (oficiální text distributora)
Film mnoha tvůrců. CITÁT - Každý sen má dlouhý začátek........... Agresivní oživlé jídlo opět v akci. Dlouhý začátek předznamenával nudu, ale naštěstí dlouho netrvala a příběh se pořádně rozběhl. Ačkoliv těží z prvního filmu a postav, přináší něco trochu jiného. Je to trochu ošlehané a přejedené, ale myslím si, že je to na stejné úrovni jako jednička. CITÁT - Steve.....opice......lidoop!!!.......... ()
"SPUSTIT OPERACI FAŠÍRKA." Pořád to odsýpá, což o to, ani barevně to prvnímu dílu ostudu nedělá, ale na téma obživlého jídla jsem se jaksi nedokázal naladit, sorry. Pořád jsem přemýšlel, jak to všechno hnije za pochodu :) Jako je to nápad, který se snažím ohodnotit nestranně, určitě je to minimálně originální, i ty nesčetné fúze a všechno, ovšem tohle bych si už znovu nepustil, zatím co jedničku v pohodě. Z obživlých okurek prostě noví Mimoni nebudou ani kdyby se salátovky na hlavu stavěly, fakt ne. 50% ()
║Rozpočet $78miliónov║Tržby USA $119,793,567║Tržby Celosvetovo $274,325,949▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,412,593 //počet predaných kusov 594,363║ Tržby za predaj DVD v USA $21,149,986 //počet predaných kusov 1,244,780║ tal to sa už nečudujem prečo to bolo také nezáživné, pozerám že sa na tom podieľali dvaja dosť neschopný režiséri, ktorý dokázali ponúknuť len schématickú banalitu, kde o poriadny vtip skoro neškrknete a najzábavnejšie momentky sú z malou jahodou a uhorkami, ktoré ale dosť kopírujú Minionov, takže len taká pestrofarebná prázdna zívačka /videl v kine 3D verziu: 40%/ ()
Prvý diel bol originálny, sympatický a sladký ( hoc som sa nikdy ani neodvažoval tvrdiť, že toto slovo niekedy vyjde spod mojich rúk v spojitosti s filmami ) . Druhý diel mal v sebe originálnosti načatej ( a problémom je že aj zavŕšenej ) oproti základu pramálo. Prostredím a animáciou si film stále držal štatút niekde nad hladinou priemernosti, no v tomto prípade dej svojou ťažkou infantilnosťou priklincoval všetky pozitíva. Neverím, že deti zo základných škôl na kolektívnej vychádzke do kina robili počas deja iné, než sa štuchali a pri spontánnom smiechu podľahli davovej psychóze. ()
Z jedničky zůstaly nápady a roztomilé postavičky, které doplnila okouzlující jahoda. Bohužel děj a příběh stojí za prd. Takže jsem ke konci nabažen vtipností postav začal usínat. Co mě také utkví asi na dlouho v paměti je, že se scénáristi kolikrát nedokázali překonat. Několikrát nadhodili celkem banální problém, ale už nebyly schopni ho nechat postavy rozumně překonat. Nebo to byl záměr? Nevím. ()
Photo © Columbia Pictures
- Do slovenčiny nadabovali hlavných aktérov Ľuboš Kostelný a Helena Krajčiová. Títo dvaja herci sa už stretli v seriáloch Profesionáli (2008) a Búrlivé víno (2012). (tommy187)
- Když je ve 14. minutě zvolen nový "Thinkquanaut", při blahopřání na pódiu vykřikne: "Didgeridoo!" To je jméno australského domorodého hudebního nástroje, což je odkazem na vynálezcův původ. (cze.Oi)
- Podle filmu vznikla stejnojmenná video hra vytvořená firmou GameMill Entertainmen. Uvedena na trh byla 24. září roku 2013 pro Nintendoo DS a Nintendo 3DS. (Kmotr76)