Reklama

Reklama

Vlastní zbraň podmínkou

  • USA Safety Not Guaranteed (více)
Trailer 1

Neobvyklý inzerát zaujme tři cynické zaměstance magazínu natolik, že začnou pátrat po tom, co za ním stojí. Objeví mysteriózního excentrika Kennetha, milého, ale paranoidního pokladního, který věří, že rozluštil tajemství cestování časem... Darius je mladý stážista v jednom Seattleském magazínu, jenž se chopí šance vypátrat autora neobvyklého inzerátu, který hledá partnera pro cestování časem. Společně s kolegy Jeffem a Arnauem se vydají na cestu do pobřežního městečka. Zatímco Jeff pátrá po své lásce ze střední školy a Arnau zase spíš sbírá zážitky, Darius tráví čas s Kennethem, mužem, který tvrdí, že vynalezl stroj na cestování časem. Čím více se ti dva sbližují a začínají si rozumět, tím méně je jasné, zda je Kenneth pouhý blázen či zda opravdu může cestovat časem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (205)

nunka 

všechny recenze uživatele

Nebudem klamať, ak napíšem, že som čakala viac. Viac od postáv, hercov, scenára...atď... Viem si predstaviť, že niekto sa môže nad týmto nezávislým štýlom rozplývať a označiť ho za originálny. Pre mňa cestovanie časom a téma lásky na čele s absolutne nesympatickou dvojicou, ktorú dopĺňa banda podobných kreatúr (FBI agenti) bola skôr utrpením, kde samotným vykúpením boli konečné titulky. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina bulvárních novinářů, Jeff (Jake Johnson), Darius (Aubrey Plaza) a Arnau (Karan Soni) se vydávají do zapadlého městečka, aby zde odhalili původ podivného inzerátu, hledajícího parťáka na cestu časem do minulosti. Inzerát podal místní chlapík Kenneth (Mark Duplass). Jeff se rozhodne, že nejlepším způsobem jak zjistit, zda jde či nejde o vtip, bude když se jeden z nich na inzerát přihlásí. A volba padne na Darius ... Zapomeňte na cestování časem, jak jej znáte z desítek jiných filmů. Zde se o cestování časem více méně jenom mluví, a jen konec... zůstává otevřený. A i když jsem byl z tohoto důvodu trochu zklamán (filmy o cestování časem zbožňuju), i tak jde o hodně originální a zábavný filmeček. Někdo tu zmínil Svět podle Prota - a nutno říct, že tento film se mu opravdu v mnohém podobá - spousta náznaků, a skutečnost nechť si divák dotvoří dle své vlastní chuti. Povedlo se i herecké obsazení, ústřední trojice je skvěle vybrána a skvěle se doplňuje (a navíc Aubrey Plaza to setsakra sekne)... ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celý film až do poslední scény je takový milý nezávislý kousek, který je veselý a neobvyklý, ale díky své plochosti nemůže na plné hodnocení aspirovat. Pak ale přijde právě ta poslední scéna a celý tenhle koncept totálně rozmrdá a zážitek pošle někam úplně jinam, než by kdo mohl tušit. Takhle má vypadat parádní scénář. 90% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niektoré motívy sú veľmi vydarené. Iné sa zase ťažkopádne vlečú. Trevorrow má cit pre zobrazenie, ale budovanie napätia je takmer nulové. Vzhľadom na to, že film pracuje z koncepciou postupného odkrývania pravdy, kedy si nie sme istý, či stroj času existuje alebo nie, je práve napätie to, čo by malo našu zvedavosť posúvať ďalej. Paradoxne línia s geekom a jeho šéfom Jake Johnsonom je omnoho lepšia ako tá medzi Duplassom a Plazou( aj keď tá jediná má vyvrcholenie a ešte k tomu epické). Na konci je dobrý pocit, ale k filmu sa nie je dôvod prečo vracať. Pretože aj napriek dobrému nápadu a snahe postupne odkrývať mytológiu príbehu sa do toho dostala pekná kôpka amerických klišé. Keby sa to aspoň nehralo na niečo nové, tak by som dal o hviezdu viacej. Takto je to znesiteľný priemer. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Safety Not Guaranteed je hodně příjemná záležitost o tom, že každý máme důvod pro návrat v čase - jen to není do dob faraonů nebo dinosaurů, ale do chvíle, kdy můžeme změnit nebo ovlivnit chod našeho vlastního života! PS: Popravdě si Jurský park IV. od Colina Trevorrowa nedokážu moc dobře představit, ale volba je to celkem zajímavá. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Pri scéne, kedy Darius (Aubrey Plaza) s Arnauom (Karan Soni) sledujú poštové schránky, môžeme vidieť aj autora skutočného inzerátu, na základe ktorého je film založený. Volá sa John Silveira a je to starší šedivý muž v okuliaroch, ktorý prichádza k poštovým schránkam ako prvý. (erapo)
  • Hodinu po začátku filmu hraje hlavní hrdina Kenneth (Mark Duplass) hlavní hrdince Darius (Aubrey Plaza) na strunný nástroj, který má položený na klíně. Nástroj nemá kliku k pohánění třecího kola a tak to v žádném případě nemůže být niněra, jak se v českém překladu filmu tvrdí. Ostatně  zvuk niněře vůbec neodpovídá. V anglických titulcích je nástroj označen jako zither (citera), ale to také není správně, protože citery jsou mnohostrunné. Podle všeho je to apalačský  (horský) dulcimer, klasický americký čtyřstrunný  nástroj skotského původu. U nás je málo známý. (Tixo)
  • Veľa scén vo filme je výsledkom improvizácie hercov. Napríklad scéna, kde Jeff (Jake M. Johnson) dáva Arnovi (Karan Soni) slnečné okuliare, vyhrnie mu golier a povie, že vyzerá ako pilot, ktorý jazdí na stíhačke. (erapo)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Jurský svět fasuje záporáka

Jurský svět fasuje záporáka

05.03.2014

Když Steven Spielberg v roce 1993 oživil Crichtonův Jurský park, těžko očekával, že nastartuje velkou dinosauří mánii. Trikově přelomový blockbuster se posléze dočkal dvou pokračování, dlouho… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Jurský park 4 našel režiséra

Jurský park 4 našel režiséra

16.03.2013

Ještě předevčírem některé filmové weby spekulovaly, že veleještěry požene zpátky na plátna kin sám Steven Spielberg – poté, co byla sci-fi Robocalypse odložena na neurčito, má teď trochu volno.… (více)

Reklama

Reklama