Reklama

Reklama

Celeste (Rashida Jones) a Jesse (Andy Samberg) spolu chodili už na střední škole. Brzy poté se vzali a nyní, na prahu třicítky, stojí na křižovatce. Zatímco Celeste zažívá úspěchy v podnikání, Jesse je nezaměstnaný, bez chuti do života. Celeste má pocit, že pokud by se rozvedli nyní, mohli by zůstat přáteli. Jesse, přestože Celeste stále miluje, její rozhodnutí pasivně přijímá. Celestiny představy se ale od reality liší. Zatímco si zvyká na nový život, pomalu a bolestivě si uvědomuje, jaké chyby v manželství udělala. K nápravě si ale vůbec nezvolila vhodnou chvíli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, čekala jsem jiný závěr, tohle mě celkem překvapilo. Ano, v podstatě je to film o ničem, ale já se v něm vidím. Taky mi až příliš pozdě došlo, že někoho potřebuju, Celeste si to samozřejmě uvědomila až ve chvíli, kdy byl Jesse pryč, typicky ženské. Dobrý film, ve kterém se každá druhá najde, ale znovu to vidět nepotřebuji. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Pribeh velkej lasky je film ako uz z nazvu je jasne o vztahoch medzi ludmi,nepovedal by som,ze je to drama a ako komedia to fungovalo len z velmi malej casti,ale zaujalo ma to hlavne kvoli Rashide Jones,ktora je fantasticky sympaticka a pozera sa na nu bozsky,pribeh bol tiez fajn,cize to cele hodnotim pozitivne...:-) ()

Nikdas 

všechny recenze uživatele

Na Celeste and Jesse jsem se podíval hlavně kvůli Andy Sambergovi a Rashidě Jones. Jelikož jsem je zatím viděl jen ve filmech jejichž hlavním cílem bylo pobavit diváka, očekával jsem to samé i tady. Nebylo tomu tak, nicméně to nebylo špatný, oddechovka, u který se člověk moc nezasměje, ale ani nebude nudit. Typově bych to přirovnal k Juno, bohužel pro Celeste a Jessyho, se mi Juno zdálo o třídu lepší:)) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Dlužno dodat, že jsem snímek zkouknul jen kvůli Andymu Sambergovi, protože jsem čekal, že někdy zazpívá popř. aspoň zahlásí Jizzed In My Pants, Like A Boss nebo I Just Had Sex. Sice ve scénáři neměl žádnej odkaz na tyhle legendární výtvory, ale i tak podal sympatickej výkon. Naopak postava Celeste mi byla ze začátku svym typicky ženskym chovánim (tzn. nevim co chci) krajně nesympatická, ale pozdějc jsem docela přišel na chuť i jí a její nerozhodnost pochopil. Překvapivě pohodovej nezávislák, kterej zaujme svojí civilností a zajímavym závěrem bez jakýhokoliv patosu, tři silnější hvězdy. ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme příběh o cílevědomé paní dokonalé, která si svůj životní omyl uvědomí až moc pozdě. No co naplat, po pár dnech budete hodně dlouho vzpomínat na nějakou scénu, která by vám utkvěla v mozku, takže plusové body dávám jen za dobře zvládnutý happy end. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh o rozchodu. Rozhodně to není romantická komedie a i k romanci lze film jen těžko přirovnat. Kostra příběhu je velmi jednoduchá a film sází mnohem více na vnitřní rozpoložení postav a jejich emoce. Zaměřuje se na to, jak se s rozchodem vyrovnávají a vykresluje komplikované vztahy mezi nimi. Bohužel, i když herecké výkony určitě patří k nadprůměru, chybí ve scénáři něco, co by člověku nedovolilo na děj po pěti minutách zapomenout. Konec je v tomto ohledu sice o mnoho lepší než začátek, ale celkový dojem z filmu to napraví jen o nějakých deset procent. 50 % ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

sonda do milenecko- kamarátskeho vzťahu ktorá asi v praxi nemožne fungovať. Oceňujem chémiu medzi hlavnými protagonistami no chýbala mi tam nejaká výraznejšia vedľajšia postava ktorá by na sebe strhla pozornosť nejakými vtipmi či múdrou replikou. Slabý priemer. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Vtipné, neotřelé a je to snad poprvé u tohoto typu filmu (romantická komedie), kdy hlavní hrdinové neskončí spolu. Je to dobře! Celeste a Jessy i když se odloučili, tak jsou vyjímeční svým přátelstvím. Myslím si, že takovéto upřímné přátelství mezi mužem a ženou není možné. Až když povaleč Jesse bude čekat dítě z jinou dívkou; oba zjistí, že pomalu začínají jeden druhého ztrácet. Asi nejhůř to nese silná a sebevědomá Celeste.... ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Pokud se koukáte na romantické komedie původem z USA, může se stát, že od každé romantické komedie, kterou kdy uvidíte, budete očekávat následující scénář - dva kamarádi, kteří hledají v životě něco nového, postupně se do sebe zamilují, eskaluje to sexem a hádkou, aby si na konci vyznali lásku a dali se dohromady. Na emoce to funguje výborně, a pokud se ve svém životě nudíte, je pravděpodobné, že většina romanťáren, které uvidíte, budou právě tohoto druhu. Pak si ale řeknete - proč Hollywood točí takový kraviny? Proč musí vždy skončit spolu? Vždyť se ne vždy postavy k sobě hodí a vy tak během sledování filmu trpíte. A pak jsou tu filmy jako "500 dní se Summer" nebo právě "Celeste a Jesse navždy", kteří jsou výjimkami potvrzující pravidlo. "Celeste a Jesse navždy" je filmem, který nám ukazuje i druhou stránku vztahů - a to je, že když váš vztah skončí, musíte se naučit jít dál a neohlížet se. Je to těžký, ale bohužel je to nezbytný. Není dobré se zacyklit v jednom vztahu jen proto, že si třeba nejste jistí nebo nechcete opouštět komfort. Je pravda, že film děj zbytečně natahuje a občas dělá zbytečné kličky, které diváka udržují ve falešném napětí, přestože stejně od začátku ví, jak film skončí. A myslím, že je to právě ten důvod, proč má film tady tak nízké hodnocení. Taky by se nemusel výhradně zaměřovat na postavu Celeste, ale i na Jesseho, který se ocitá v nové situaci a v podstatě se celý čas hledá. Když se film jmenuje po obou těchto postavách, měl by se na jejich osudy zaměřit rovnocenně. Přesto má ale film velmi dobrou myšlenku a vnáší do žánru romantických komedií nový vítr. ()

Trishka 

všechny recenze uživatele

Žádné SNL se nekoná, to jen tak na úvod. Celeste a Jesse si razí cestu mezi nezávislými romcomy a stejně tak funguje. Zní to jako něco strašně kůl a objevnýho, ale pod slupkou výjimečnosti se nachází zase jedna klasická romantická komedie s pár vtipnými okamžiky a lehce nekonzistentním dějem. Rashida Jones je bezchyby, taky si svou roli napsala na vlastní kůži, zatímco filmový Jesse postrádá výraz i charisma a v názvu funguje spíš jako ta spojka. A jestli si od Celeste a Jesseho něco odnést, pak je to výkon Emmy Roberts. Nebo alespoň poznatek, že jedna cesta do Středozemě vám ještě nezabrání brát kdejaký štěk, ve kterém budete nuceni zpívat o intimních tělesných partiích. Jo, Elijaho. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

rozhodně trochu lepší průměr. Jako ze života. Ženská si nejdřív muže neváží, vidí tu chybku, tam chybku. Když jsou kamarádi, tak ji to zcela sobecky vyhovuje. Má skvělého parťáka a k tomu i svou svobodu. Pár pokusů ze strany muže hází pryč a dělá "tu rozumunou", i když to skrytě cítí jinak... No a než se probudí ze své pohodlnosti, tak už si chlap najde jinou, spálí mosty a nenávratně je pryč. Co teď? TEĎ, teď si teprve uvědomí, o co přišla, a že ti ostatní chlapi ty chybky mají ještě mnohem, mnohem horší... Jako přes kopírák i moje zkušenost... proto konstatuji, že je to naprosto realistický!!! Bohužel... Ženská logika, achjo... ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

tenhle film mě mile překvapil. Je to spíš takový úsměvný film s pár vtípky o tom, že ne vždy člověk dostane to, co chce. A že někdy stačí málo, abychom prováhali svou šanci. Přišlo mi to jako dost ze života, jak tím, že se v tom oba dost plácají a nejsou si jistí, co vlastně přesně chtějí, i tím nehollywoodským koncem. Snímek mě potěšil a pobavil ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Pohodová atmosféra a pozitivní nálada vyzařuje z tohoto snímku na míle daleko. Story vypadá (a možná to tak i je), jakoby ji psal sám život a přes všechny složité situace, do kterých se ústřední dvojice dostává, jsem měl mnohokrát při sledování úsměv na rtech. Zkrátka ideální tip na zlepšení nálady! ()

Paokara 

všechny recenze uživatele

Když si odpoledne pustím tv Nova,dostanu stejnej "americkej nářez" tyhle sračky už netočte prosím,v 80 letech hit,ale teď?? ()

lajkee 

všechny recenze uživatele

A teraz to konečne prišlo. Nebudem ale spoilerovať. Milujem filmy o vzťahoch. Rôznych vzťahoch, nie len tých o zamilovanej láske. Ale čo sa týka ľúbostných, tak stále je to väčšinou také klišé. Takže super, konečne žiadne klišé, ale skôr sa tento štýl posúva smerom viac k realite. Neuveriteľne dobrý soundtrack! Proste hudba je tu úžasná, príjemná a nemálo sa podieľa na konečnom pocite zo zážitku. Obsadenie - nemám výhrady - strašne chutnučká dvojica! ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Mám rád Samberga z SNL a proto se mi líbila i jeho role tady. Celkem zajímavé zamyšlení nad tím, jak to může dopadnout, když si člověk neváží toho co má a myslí si, že na něj někde vždycky čeká něco lepšího. ()

Reklama

Reklama