Reklama

Reklama

Time Team - Dobové vykopávky

(seriál)
  • Velká Británie Time Team
Velká Británie, (1994–2012), 184 h 30 min (Minutáž: 47–61 min)

Hrají:

Tony Robinson (průvodce), Phil Harding, John Gater, Stewart Ainsworth, Mick Aston, Victor Ambrus, Henry Chapman, Sandi Toksvig, Philippa Gregory (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(221)

Obsahy(1)

Z archeologie, která může být považována za nudnou, udělal Time Team díky svému nadšení odhalovat tajemství bohaté a dlouhé britské historie oblíbený obor. Odkrýváním všeho od dob paleolitu po nedávnou minulost vás bude bavit a obohacovat vaše vědomosti z oblasti historie. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

ainny 

všechny recenze uživatele

Na co Tony Robinson sáhne, to se mu daří. I když on sám je glosujícím pozorovatelem a mohlo by se zdát, že se během kopání bude nudit, není tomu tak. Má kolem sebe lidi, s kterými se nenudí a nemůžete se nudit ani vy. Ten střep z vázy, za to kopání a radost přece stojí. Jedna ze stálic Viasat History, která u nás běží pořád dokola. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Máme na to tři dny, tak se dáme do kopání!" Po Indiana Jonesovi asi nejinspirativnější archeologická agitka. Pochopitelně silně svázaná s Británií, ale kdo nechce vykopávat každou anglickou středověkou stodolu či římskou barabiznu, nechť si pustí díly s označením 'Time Team Special'. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších doku seriálov, kvôli ktorému som býval hore až do polnoci, keď to dávali na Viasat History. Team mal len tri dni na vykopávky ale vždy sa im podarí vykopať niečo, pri čom mi spadne sánka. Poučné, nápadité a zaujímavé 5***** !!! ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Archeologie mě vždycky fascinovala: hrabat se rukama v hlíně a jásat nad každým nalezeným šutrem... Proto, když jsem náhodou objevila tenhle seriál, zůstala jsem doslova zabořená v křesle s pusou dokořán a jen zírala. Od té doby se snažím nevynechat jediný díl. Kdybych bydlela v Anglii a měla podezření, že kolem mého domu kdysi vedla římská silnice nebo že tam za války stával bunkr, zavolala bych si tuhle nadšenou partičku většinou pánů v nejlepších letech, ti by mi během tří dnů totálně zničili pozemek (ale pak ho, předpokládám, zase dali do pořádku, tuhle nezáživnou pasáž seriál opomíjí) a moje podezření potvrdili nebo vyvrátili a možná přidali něco navíc. Škoda, že podobný projekt není u nás. Tady by se taky asi našlo věcí... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak který díl a jak co. Slabé 4 hvězdy za všudypřítomné špičkování, nadhled a britský humor. A mezitím se člověk poučí o mnoha věcech o archeologii, o možnostech průzkumu, mnoha technikách (třeba geografický průzkum nebo podle zbytků spálenin byl pro mne novinkou). Přesto ne každý díl dokáže zaujmout, někdy je šablona předem odhadnutelná, a ne vždy je samotné pátrání o něčem zajímavém. Každopádně zasvěcený nadprůměr. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

"Našel jsem něco skutečně fascinujícího! Je to střípek koupelnové dlaždičky velký asi jako nehet mého malíčku..." Skuteční archeologové jsou prostě podivíni. Jenže roztomilí podivíni, které si musíte zamilovat. Já měl pro tuhle práci vždy slabost, dokonce jsem jedny prázdniny na archeologickém výzkumu strávil. Jediné, co mi na Time Teamu vadí, je ten šibeniční termín tří dnů. Archeologové se vrhnou na louku, vykopou bagrem pár děr, a když za tři dny nic nenajdou, prostě pokrčí rameny, díru zahrabou a přesunou se jinam. A vůbec nevadí, že by zítra jistě něco našli, nebo že to není zrovna zodpovědný postup. Chápu, že časový pres má zvýšit atraktivitu pro nezainteresovaného diváka a tři dny natáčení jsou levnější než půl roku, ale v mých očích to celý dokument trochu mění ve vynucenou reality show. Tony Robinson válí, představuje správnou kombinaci laika, nadšence, bystrého pozorovatele, komika a natvrdlého diváka. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Poctivo oldschoolový a informačne podrobný archeologický dokumentárny seriál. Škoda len, že v posledných 3-4 ročníkoch vysielania strácal dych a že ho tohto roku, po 20. výročí vysielania, Channel 4 nakoniec definitívne stopol. Bude chýbať, ale o to viac si budem ceniť reprízy jednotlivých sérií a epizód. :-) ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Každý kúsok pôdy, predovšetkým ten na Britských ostrovoch, dýcha históriou a často krát aj niečo skrýva, skupina odborníkov a nadšencov to za 3 dni prevŕta dôkladnejšie ako stádo krtkov krížených s hladnými divými sviňami. A to všetko za odborného doprovodného slova zväčša anglických džentlmenoch, ktorých elán a entuziazmus je viac ako zrejmý a nostalgie za dobami dávno zašlými, keď dokumentárne seriály slúžili hlavne svojmu prvotnému poslaniu - vzdelávaniu - či už výkladu dejín alebo rozboru rôznych archeologických metód ()

constantie 

všechny recenze uživatele

Ja ako budúci archeológ (dúfam) som z toho úplne nadšená. Ja sama som brigádovala na archeologickom výskume a viem aká je to neskutočná babračka. A tento seriál je perfektný. ()

Reklama

Reklama