Reklama

Reklama

Mladá studentka medicíny odhaluje v nemocnici, ve které je na praxi, šokující skutečnosti, poté co čím dál tím vzrůstá počet pacientů, kteří se po zdánlivě běžném, rutinním lékařském zásahu nečekaně ocitají v komatu. (Film+)

Recenze (10)

tron 

všechny recenze uživatele

Keď Ridley a Tony Scottovci v r. 2008 produkovali televíznu mini-sériu Kmeň Andromeda podľa knihy Michaela Crichtona, asi sa im to zapáčilo a tak si o 4 roky povedali, že by bolo fajn pridať do portfólia lekársky triler podľa iného slávneho autora tohto žánru a t Robina Cooka. Konkrétne Kómu, ktorá už sfilmovaná bola v r. 1978. Nechcem byť trápne zastaraný, takže na rovinu hovorím, že nemám nič proti remakom (či skôr, ako v tomto prípade, novým adaptáciám kníh), ale toto sa na prvú adaptáciu nechytá ani omylom. Je to neporovnateľne slabšie snáď po všetkých stránkach. Ako po hereckej (noví herci pôsobia strašne nezaujímavo a fádne, je tu síce viacero harcovníkov ako Geena Davis, James Woods, Richard Dreyfuss, James Rebhorn alebo Joe Morton, no hrajú trestuhodne vedľajšie postavy), tak režijnej (je zúfalá a chaotická). Hrozný je i scenár. Obsahuje síce viac akcie, mŕtvol a dopravných nehôd, ale to nestačí. Suverénne najhorší film od môjho inak obľúbeného Mikaela Salomona (Povodeň, Prekliatie Salemu, Kmeň Andromeda, Sami v púšti). Ale je pravda, že som od neho zatiaľ nevidel očividnú pecku Modrá lagúna: Nový začiatok, ktorá samozrejme ešte môže radikálnym spôsobom zamiešať kartami. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na originál to nemá, ten byl střídmý, napínavý a daleko bezútěšnější. Tohle je dlouhé a přitom zbytečně zbrklé. Nebudí to takovou, či téměř žádnou, nejistotu, kdo za koho kope. Kamera je děsná. Hudba je velice televizní a neumí mlčet. Přesto to však není špatné. Herci jsou výborní a bavilo mě to. Celý koncept mi přišel malinko lépe obhájený a uvěřitelný, než ve filmu z roku 1978. ale to je tak vše, čím ho předčí. Slabší tři. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ve skutečnosti není pitomec !! Má to jen v popisu práce.." ;) Tentokrát ze sebe udělal pitomce dánský zkušený režisér Mikael Salomon, když dostal k ruce velmi slabý scénář, který se snaží aktualizovat knižní předobraz Robina Cooka.. Celý projekt působí překvapivě o to promarněněji, zvlášť s ohledem na tu kupu ostřílených hereckým jmen s výtečnými Jamesem Woodsem a Richardem Dreyfussem na čele, že se v produkci bratří Scottů znovu sešel téměř kompletní filmařský tým jako v případě výtečného a zejména co do změn oproti originálu smysluplného Kmenu Andromeda.. Tahle silně povrchní minisérie, co odkrývá své karty až příliš brzy, bohužel nesahá Crichtonovu původnímu bijáku ani po koule, které sama nemá, když hutnou atmosféru nahrazuje zejména akcí a (š)roubováním nových dějových linií.. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť zaujímavý film z lekárskeho prostredia až kim z toho nevznikol taký zrejme remake originál verzie z roku 1978.Original je lepší 2* ()

Reklama

Reklama