Reklama

Reklama

Carmen

  • Slovensko Carmen
Trailer

Obsahy(1)

Muzikálová Carmen je hvězdou cirkusu, který přijíždí do přímořského španělského města  zrovna v době zásnub starostovy dcery Kataríny s policistou Josém Riverou. Oba jsou charakterově čistí až naivní, což se rozhodně nedá říci o mafiánském starostovi Mendozovi a jeho hlavním pomocníkovi, policejním kapitánu Zunigovi. José je přeci jen nedočkavý a rád by lásku snoubenců posunul z platonické úrovně dál, ale zbožná Katarína je pevně a neoblomně rozhodnutá počkat až na svatební noc a nezvyklá ji ani Josého naléhání ani pragmatické rady tety Inéz. José se snaží s Katarininým odmítáním smířit, ale první setkání s Carmen mu převrátí život na ruby. Marně jí a vlastně především sám sobě vysvětluje, že je zasnouben a navíc vázán pracovními povinnostmi. Síla, která je táhne k sobě, svou mohutností překvapí nejen Josého, ale i samotnou Carmen. To však nenechá chladným majitele cirkusu Garcíu, který se ke Carmen chová zcela majetnicky a je připraven použít jakékoli prostředky, aby si Carmen, o kterou jeví zájem i Zuniga se starostou, uchoval pouze pro sebe. García beze svědků zastřelí kapitána Zunigu Josého pistolí a obvinění tudíž padne na Josého. Ten se před starostovým hněvem ukryje v lesích, kam za ním přichází Carmen, aby jej varovala, že Garcíova pomsta teď může zasáhnout nejen Josého, ale i všechny, na kom Josému záleží. Nebezpečí od psychopatického Garcíi hrozí tedy i Kataríně, což se může zdát přitažené za vlasy, ale pro tento okamžik musíme věřit Carmen, že zná Garcíu natolik dobře, aby věděla, že je skutečně schopný všeho. José odmítne utéci, naopak požádá Carmen, aby mu pomohla ochránit Katarínu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Honz@ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Carmen živě v HDK a byl to zážitek. Živý orchestr, výkony, choreografie. A i v kině jsem byl nadšený. Sice bych asi raději uvítal, kdyby to nebylo ve 3D a kdyby nebylo tolik zpomalených nebo zrychlených scén. Výkony účinkujících dokonalé a jednoznačně hvězdou záznamu je Lucie Bílá. Někomu se možná zdá stará, jiní mají názor, že na to už nemá. Ale opak je pravdou. Lucie předvádí na české poměry vynikající muzikálový výkon. Dokonalý procítěný zpěv, slušné herectví a poprala se i s pohybem. Carmen je jedna z těch rolí, kdy v podstatě hlavní představitelka nesleze z jeviště (tady "nesleze" z plátna). Broadway nebo Londýn - zde se hrají muzikály těchto autorů a můžeme být rádi, že Carmen měla světovou premiéru u nás a že bylo dovoleno tento záznam udělat. A kdyby Lucie byla tak špatná, tak jí nepřemlouvají, jak několikrát uvedla v médiích, aby tuto roli hrála právě třeba v Americe. Ale není to jen o Lucii Bílé. Třeba Peter Strenáčik je opravdu talent a objev. Dasha je jedna z nejvýraznějších osobností české populární hudby, Jiří Korn je stálice, Pavla Břínková skvělá operetní zpěvačka, Noid nebo Kumpricht výborní zpěváci... Každopádně celkově téma tohoto muzikálu je zajímavé a dobře zpracované. Setkal jsem se s tím, což je úsměvné, že několik lidí očekávalo takovou bombu, jakou nám naservíroval Hooper s Bídníky, kteří jsou opravdu luxusní a v tuto chvíli se jedná o nejlepší filmové zpracování muzikálu. Ale Carmen je jen ZÁZNAM představení, což se uvádí i na plakátech a proto je k tomu potřeba tak přistupovat. Celkově proto ****. ()

Neffy 

všechny recenze uživatele

Lucku Bílou jsem chtěla vždy vidět v nějakém muzikálu, ale Praha je pro mě moc daleko. Hlavně chtěla jsem vidět Carmen, kterou již bohužel nehrají, proto jsem byla moc ráda, že jsem měla tu možnost vidět to v kině. Byla jsem jen na 2D, ale i přesto to byl dobrý zážitek. Lucka je kus baby, a k tomu kostým od Carmen - tahle role ji sedla. Jako zpěvačka nemá snad konkurenci, jako herečka - umí, ale není to nic převratného, ale přece je to hlavně zpěvačka. Co se týče celého filmu (představení), velice se mi líbily některé duety (Carmen a Katarina v kostele - to mě až zamrazilo), dialogy měly i vtip (postava tetičky - nebuť labuť a dej mu :D ). Přesto není to film, je to jen záznam a vidět to na živo, a sama si určit jestli zrovna bych sledovala tamtu postavu nebo tamtu boční scénu, by bylo jiné a lepší. Proto tři hvězdy. Ale rozhodně kdo by chtěl vidět tento muzikál a neměl tu možnost jak já v Praze, tak doporučuji shlédnout. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Docela unikátní film co se rodukce týče, celý je natočený na divadelním jevišti a musím uznat, že se to pro tento film velmi hodí. Děj mi místy přišel trochu nesmyslný, ale celkově byl fajn. Herecké výkony byly překvapivě dobré, to možná říkám jen proto, že tyto herce většinou nevídám v dobrých rolích, ale někteří mě opravdu mile překvapili. Prezentace ale byla docela slabá. Některé scény byly zbytečně rychle sestříhané a čas od času se ve filmu objevilo několik zpomalených záběrů. což mi přišlo jako velmi zvláštní estetické rozhodnutí. Hudba byla dobrá, ale některé texty k písním se mi moc nelíbily. 6/10 ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Film má hodnotu především jako profesionální záznam úspěšné inscenace, která ale zdaleka nepatří k těm nejlepším, které se v ČR v posledních letech hrály. Nic víc. Muzikál jako takový je veskrze průměrný, na rozdíl od Bizetovy opery se z něj určitě dílo, které bude patřit do pokladnice světového hudebního divadla, nikdy nestane (jak je vidět, jiná divadla ve světě se o něj neperou!). Libreto je spíchnuté horkou jehlou, texty písní plytké a kostrbaté, režie zrovna nehýří originálními nápady, a tak si to vynahrazuje nákladnou výpravou, a mezi písněmi není jediná, která by si zasloužila označení Hit nebo showstopper. (Škoda, že do filmu se nedostala Hana Křížková, její výkon v Karlíně patřil k těm nejlepším.) Wildhornovým nejkvalitnějším muzikálem tak i nadále zůstává "Jekyll a Hyde". "Carmen" pořízením záznamu ani nezískala, ani netratila, a její úspěch u diváka bude hodně záviset na tom, jaký má vztah k Lucii Bílé. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Carmen jsem viděl 4 dny po premiéře. Bylo to úžasné a jsem rád, že jsem jej mohl vidět na filmovém plátně. Pokud vím, lístky na živý muzikál se nedaly sehnat. Film ukáže zpěváky v detailu, což na divadle nemáte šanci vidět. Záběry kamer byly ze všech možných úhlů a nabídly zajímavé pohledy. A výprava celého muzikálu byla úchvatná. Tolik tanečníků a zpěváků. Bezvadný byl i zpěv Lucie Bílé, Noida, Jirky Korna, Dashi a dalších. Životní role Lucie Bílé, nedovedu si představit Carmen zpívanou jinou zpěvačkou, Opravdu nezapomenutelný zážitek, z mnohých písniček vám bude běhat mráz po zádech a vyhrknou vám i slzy. "Kéž sílu mám, svůj život žít a osud svůj do rukou pevně vzít ... " ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama