Reklama

Reklama

Carmen

  • Slovensko Carmen
Trailer

Obsahy(1)

Muzikálová Carmen je hvězdou cirkusu, který přijíždí do přímořského španělského města  zrovna v době zásnub starostovy dcery Kataríny s policistou Josém Riverou. Oba jsou charakterově čistí až naivní, což se rozhodně nedá říci o mafiánském starostovi Mendozovi a jeho hlavním pomocníkovi, policejním kapitánu Zunigovi. José je přeci jen nedočkavý a rád by lásku snoubenců posunul z platonické úrovně dál, ale zbožná Katarína je pevně a neoblomně rozhodnutá počkat až na svatební noc a nezvyklá ji ani Josého naléhání ani pragmatické rady tety Inéz. José se snaží s Katarininým odmítáním smířit, ale první setkání s Carmen mu převrátí život na ruby. Marně jí a vlastně především sám sobě vysvětluje, že je zasnouben a navíc vázán pracovními povinnostmi. Síla, která je táhne k sobě, svou mohutností překvapí nejen Josého, ale i samotnou Carmen. To však nenechá chladným majitele cirkusu Garcíu, který se ke Carmen chová zcela majetnicky a je připraven použít jakékoli prostředky, aby si Carmen, o kterou jeví zájem i Zuniga se starostou, uchoval pouze pro sebe. García beze svědků zastřelí kapitána Zunigu Josého pistolí a obvinění tudíž padne na Josého. Ten se před starostovým hněvem ukryje v lesích, kam za ním přichází Carmen, aby jej varovala, že Garcíova pomsta teď může zasáhnout nejen Josého, ale i všechny, na kom Josému záleží. Nebezpečí od psychopatického Garcíi hrozí tedy i Kataríně, což se může zdát přitažené za vlasy, ale pro tento okamžik musíme věřit Carmen, že zná Garcíu natolik dobře, aby věděla, že je skutečně schopný všeho. José odmítne utéci, naopak požádá Carmen, aby mu pomohla ochránit Katarínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tady musím jen poznamenat, že podobně povýšené divadelní záznamy na umění by se měly stát normou. Jedině tak má možnost divadlo přežít. Ona je to sice jen klasická show HDK s Bílou v hlavní roli, ale kultivovaný záznam nám uchovává na věčné časy například zralou operetní divu Pavlu Břínkovou, která jinak měla na jakékoli záznamy svého umu smůlu. #finaleplzen ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Temperamentní Carmen perfektně sedla Lucii Bílé a Lucka se Carmen perfektně prozpívala a protancovala. Je to velmi silný zážitek a ikdyž to není naživo, ale jen na DVD, stojí to za to. Tak hrdě do toho. Není to sice nejlepší muzikál, co jsem viděl, ale dobrých 70% je dostatečná cena. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené... Myslím to ironicky. F. A. Brabec nedal kamerovým záznamem muzikálu naprosto vůbec nic. Vypadá jen male, což se na divadle přece jen eliminuje zaplněným hledištěm a blízkostí herců. Neskutečně mě překvapily špatné střihy, které by se hodily spíše k filmařovi začátečníkovi. Tohle je jen komerční snaha vytřískat z muzikálu, který sám zas tak skvělý není, něco víc. A nemyslím z hlediska kvality, ale z hlediska peněz. Nasazení do kin se asi vyplatilo, protože výrobní náklady na kino verzi byly minimální. Stejně jako úsilí filmařů. Ale hodnotím "film" a ten je jen marketingovou ubohostí. ()

Neffy 

všechny recenze uživatele

Lucku Bílou jsem chtěla vždy vidět v nějakém muzikálu, ale Praha je pro mě moc daleko. Hlavně chtěla jsem vidět Carmen, kterou již bohužel nehrají, proto jsem byla moc ráda, že jsem měla tu možnost vidět to v kině. Byla jsem jen na 2D, ale i přesto to byl dobrý zážitek. Lucka je kus baby, a k tomu kostým od Carmen - tahle role ji sedla. Jako zpěvačka nemá snad konkurenci, jako herečka - umí, ale není to nic převratného, ale přece je to hlavně zpěvačka. Co se týče celého filmu (představení), velice se mi líbily některé duety (Carmen a Katarina v kostele - to mě až zamrazilo), dialogy měly i vtip (postava tetičky - nebuť labuť a dej mu :D ). Přesto není to film, je to jen záznam a vidět to na živo, a sama si určit jestli zrovna bych sledovala tamtu postavu nebo tamtu boční scénu, by bylo jiné a lepší. Proto tři hvězdy. Ale rozhodně kdo by chtěl vidět tento muzikál a neměl tu možnost jak já v Praze, tak doporučuji shlédnout. ()

DominikV 

všechny recenze uživatele

Lucie Bílá je nejlepší česká zpěvačka součastnosti. Na představení jsem byl celkem dvakrát a měl jsem tu čest Lucku Bílou jako Carmen vidět. Za sebe řikám, že žádná jiná zpěvačka by to lépe nezazpívala a ani nezahrála, a to se považuju za znalce muzikálů. Proto nechápu komentáře a odpady, které se tady vyskytují (ještě ke všemu před premierou "filmu"). Jinak dát odpad! pouze kvůli tomu, že se nelíbí hlavní herečka/zpěvačka, celkem zavání zaujatostí.... A po shlédnutí záznamu na dvd jenom potvrzuji to co jsem psal. Lucka Bílá je skvélá, písničky jakbysmet. Občas mi sice vadily zpomalené záběry "ala Matrix", ale co je dneska dokonalé, že? ()

Sweeneyyy 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony převážně nucené, hudba nudná, zpěv místy pofidérní. První třetina byla snesitelná, poněvadž byla ve stejné lince jako opera, nicméně pak jsem nabývala prazvláštního dojmu, že mě čeká nástin dramatickým osudů Carmen z neméně dramatické telenovely. Přiznávám, že někde po druhé polovině má pozornost mírně ochabla, a začala jsem si pročítat náhodné recenze. Tak trošku jsem přišla na to, odkud vítr fouká. A ubezpečila se, že tak náročným divákem nejsem jen já. S klidem v duši jsem se tedy přemohla a zhlédla počin až do samého konce. Dodám snad už jen jedno, poslední dojemná scéna byla tak špatně zahraná, že jsem se nepatřičně usmívala. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejkvalitnější záznam muzikálu, který kdy vznikl, a to i ve světovém kontextu. Skvělá kamera a střih. Nevím proč to někdo nazývá "filmem", je to prostě klasický záznam divadelní inscenace ve 3D (poněkud zbytečné podle mě), nic víc ani míň. Horší je trochu zvuk, ale počkejme na DVD - v CineStaru na Andělu docela špatné. Jinak představení je jedno z těch lepší, které u nás vzniklo - skvělá hudba, dobrá výprava, umělci taktéž kvalitní (rozbírat Lucku Bílou nebudu, mám k ní takový neutrální postoj a do téhle role mi sedla, samozřejmě pokud ji nemáte rádi, tak po tomhle určitě nezačnete). Pak je tu libreto a české texty, které se zrovna nepovedly. Ale v rámci Prahy zaplněné písničkály Michala Davida je to téměř skvost :). Technické provedení záznamu *****, představení ***, celkem tedy ****. ()

Dejwosz 

všechny recenze uživatele

Věřím, že divák, který Carmen viděl jen jako filmový záznam, bude rozhořčen. Filmový záznam se s divadelním představením nedá vůbec srovnávat. Ale i přesto jsem si užil ten pocit být jen kousíček od hlavních hrdinů, který vám divadlo ne vždy může nabídnout. Myslím si, že příběh nelze hodnotit jako filmový, protože divadelní scénář má zcela jiná pravidla. Ve filmu se do sebe hlavní pár zamilovává třeba během celých dvou hodin, zatímco u divadla postačí pouze dvě scény. Hodnotím jako velmi kvalitní záznam divadelního představení, který je dobrou odměnou fanouškům tohoto díla. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Film má hodnotu především jako profesionální záznam úspěšné inscenace, která ale zdaleka nepatří k těm nejlepším, které se v ČR v posledních letech hrály. Nic víc. Muzikál jako takový je veskrze průměrný, na rozdíl od Bizetovy opery se z něj určitě dílo, které bude patřit do pokladnice světového hudebního divadla, nikdy nestane (jak je vidět, jiná divadla ve světě se o něj neperou!). Libreto je spíchnuté horkou jehlou, texty písní plytké a kostrbaté, režie zrovna nehýří originálními nápady, a tak si to vynahrazuje nákladnou výpravou, a mezi písněmi není jediná, která by si zasloužila označení Hit nebo showstopper. (Škoda, že do filmu se nedostala Hana Křížková, její výkon v Karlíně patřil k těm nejlepším.) Wildhornovým nejkvalitnějším muzikálem tak i nadále zůstává "Jekyll a Hyde". "Carmen" pořízením záznamu ani nezískala, ani netratila, a její úspěch u diváka bude hodně záviset na tom, jaký má vztah k Lucii Bílé. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Je škoda, když pro českou zpěvačku napíší hudbu a libreto renomovaní američtí autoři, tak výsledek je zase jen český. Prostě Karlín není Broadway, kde to frčí trochu jinak. A nedostatek peněz byl vidět. Stejně jako ne vždy dokonalé herecké výkony. Lucie Bíla je už natolik zaškatulkovaná, že i když se hodně snažila, její výrazná gesta se občas dostala ven (což bilo do očí hlavně při předscéně s tanečníky tanga). Překvapil mě Noid Bárta a ten mladík, co hrál Josého. A postupně mě čím dál tím víc bavila hudba. Zklamání byl naopak Jiří Korn, které jinak uznávám jako velkého profíka. ps - ve scéně kdy se hádá Carmen a Zuniga, koukejte Zunigovi na ruce, resp. na rukavice. Taky pěkně zaspal skript :) ()

Pavlunka 

všechny recenze uživatele

Neměla sem ráda cirkus a neměla sem ráda Bílou a po shlédnutí filmu.......nemám ráda cirkus a nemám ráda Bílou. Bílá a její pohyby, dokola se opakující. Ošklivej "Chosééé"...... ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Co se týče muzikálu, nemám žádnou výhradu, se záznamem to je dosti horší. Vážně, tolik střihu není ani v Americe, vlastně ani nevíte, co vlastně sledujete. Naštěstí je teď obnova v Karlíně a raději jdu tam, zážitek mnohem hezčí. 50% ()

kejejc 

všechny recenze uživatele

Opravdu by mě zajímaly důvody těch "odpadů"- kdo neviděl, jak může soudit?! Já byla přímo na této Carmen v Karlíne a nedivím se, že je to jeden z nejúspěšnějších muzikálů u nás. A jeho zfilmování, proč ne? Ale hodnotit rozhodně budu až po shlédnutí! ()

Forum. odpad!

všechny recenze uživatele

Obstarožní Bílou, která na to už absolutně nemá a nikdy neměla, prostě akceptovat nebudu, škoda celého muzikálu, vybrat jinou herečku (zpěvačku) a mohlo to vypadat úplně jinak. 5% ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Carmen jsem viděl 4 dny po premiéře. Bylo to úžasné a jsem rád, že jsem jej mohl vidět na filmovém plátně. Pokud vím, lístky na živý muzikál se nedaly sehnat. Film ukáže zpěváky v detailu, což na divadle nemáte šanci vidět. Záběry kamer byly ze všech možných úhlů a nabídly zajímavé pohledy. A výprava celého muzikálu byla úchvatná. Tolik tanečníků a zpěváků. Bezvadný byl i zpěv Lucie Bílé, Noida, Jirky Korna, Dashi a dalších. Životní role Lucie Bílé, nedovedu si představit Carmen zpívanou jinou zpěvačkou, Opravdu nezapomenutelný zážitek, z mnohých písniček vám bude běhat mráz po zádech a vyhrknou vám i slzy. "Kéž sílu mám, svůj život žít a osud svůj do rukou pevně vzít ... " ()

Reklama

Reklama