Reklama

Reklama

After Fall, Winter

Trailer

Obsahy(1)

Po rozchode so Sarou, zobrazenom v snímke Fall (1997), sa Michael (Eric Schaeffer) opäť začal venovať písaniu. O poslednú knihu však vydavatelia nemajú záujem a Michael dlhuje neuveriteľných 600 000 dolárov. Nevie, čo ďalej, je v koncoch a na dne. Po tom, čo mu zavolá starý známy Charles, zbalí kufre a cestuje za ním do Paríža nabrať novú inšpiráciu a hlavne relaxovať. Spoznáva sa s krásnou, mladou a tajomnou Sofiou, ktorá vedie podvojný život. Vo jednom zo svojich zamestnaní pomáha spríjemniť umierajúcim odchod na 'onen svet' a v tom druhom je dominou v Mučiarni. (sochoking)

(více)

Recenze (16)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem opravdu nebyla připravená. Je to rozhodně snímek, který si musí svého diváka najít, není pro každého, to je jasný. Je to tak silná pocitová záležitost, že nedokážu ani dostatečně obhájit své nejvyšší ohodnocení. Ta pravá slova někdy nestačí a nebo je nemohu vydolovat z hlubin své hlavy. Některé momenty jsou možná těžko srozumitelné, či uchopitelné, ale to je mně tentokrát úplně jedno. Eric Schaffer tuhle emotivní nálož nejen zrežíroval, ale skvostně zahrál i hlavní roli Michaela. Jeho výrazová mimika se vyznačovala širokým spektrem emocí, takže nebylo vůbec těžké se do nich vcítit. Kdyby nemluvil, pochopila bych, co chce říct, navíc na mě působil velmi sympatickým a charismatickým dojmem. Ty Michaelovy a Sofiiny vnitřní démoni se na mě navalily jak sněhová lavina a já se v ní dusila celou dobu s nimi. Neskutečný smutek, kloubící se s obrovským citem v jejich srdcích mě dostala natolik, že jdu až nahoru..........tak se mi to možná přece jen minimálně podařilo obhájit..........a teď se musím rozhodně mrknout na první díl. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Možný spoiler: najlepšia je scéna, keď sa chlapík totálne psychicky zrúti kvôli tomu, že mu ženská nechcela vyfajčiť vtáka. Nech žije úprimnosť a dôveryhodnosť vnútorného sveta komplikovaného hrdinu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Veľmi bolestné, trpko-sladké a predovšetkým výborne zahrané. Tiež chválim šťastnú ruku pri výbere hlavnej ženskej postavy. Obaja herci dokázali dať svojim postavám prirodzenú magickú charizmu a neuveriteľne silným spôsobom si tak pripútať diváka. Často nebolo treba žiadnych slov, myšlienky a nevypovedané slová sa zabárali priamo do srdca. Pritom to niekedy tak veľmi bolelo.... A ten záver, páni, to sa tak často nevidí, tak kruté, tak nešťastne osudovo trpké a depresívne, až to človeku vyrazí dych. Tá nekompromisná, krutá tvrdosť mi okamžite vyrvala srdce a šmarila ho niekam do kúta. Toto je presne to, čo mám na dráme najradšej. Keď človeka vnútorne vyžmýka a pocitovo rozožerie až na kosť. V tomto kontexte je obrovská škoda tej nešikovnej dejovej odbočky k umierajúcemu dievčaťu (všetkými opustené, okradnuté vlastným bratom?), ktorá sa nevyhla zbytočnej účelovej sentimentalite a umelému emotívnemu tlaku na diváka. Keby sa snímok venoval len ústrednej dvojici, mohla to byť dráma desaťročia. 85/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Silně pocitový film. Obsáhlejších komentářů netřeba. Podívejte se a uvidíte. Drama dvou lidí, hledajících správný smysl svého života za to rozhodně stojí. Od nevinného začátku, po strhující konec. Za mě plná palba. A teď vzhůru na Fall! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Brutálně upřímné, niterné odhalování v sebemrskačské romanci, které vládne zkoumavá, až impertinentní kamera, překrásná hudba a takřka hmatatelná atmosféra smutku a melancholie... zkrátka, pocitová složka válcuje vše ostatní natolik, že použití učebnicových vzorců chování, jako vystřižených z rodinné psychologie, lze bez většího sebezapření velkoryse přehlídnout, a jestli snad Eric Schaeffer přišel někomu nudný, pak jenom proto, že byl nevídaně opravdový. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zvrhlá variace Shakespeara ? Možná lehce. Když nevíte co si pustit, tenhle film poměrně vyřeší situaci za vás. Je to zajímavá kombinace "romantického" filmu a konverzačního dramatu s trochou zvrhlé erotiky a psychologickými momenty.(Nevěříte ? Věřte.) Od začátku se mi líbila atmosféra snímku melancholická/mlhavá/chladná a hudba. Dalším pozitivem a možná pro mě i tím nejvýznamnějším byli herci. Film je to rozhodně plný emocí (jak už tady několik lidí psalo) a oba to zahráli opravdu hodně dobře, nic to ale nemění na tom, že mi celkově ten příběh přišel lehce "přitažený za vlasy" na to, aby ho moje podvědomí mohlo považovat za reálný. Bylo tam hodně různých motivů a podnětů k zamyšlení, ale když se to takhle poskládalo za sebe a dohromady tak to občas působilo lehce těžkopádně, alespoň tak mi to připadalo. Možná mi jen film nesedl a nebyla jsem schopná postavy racionálně pochopit (po většinu doby). Chyběl mi trošku moment překvapení, k závěru se asi nebudu vyjadřovat, posuďte sami...Rozhodně to není špatný film, ale znovu se na to nepodívám. První díl z roku 1997 jsem neviděla, ale lehce pochybuji, že by to změnilo můj pohled. ----"Čeho se nejvíc bojíš?" "Že poslední věc, kterou na světě udělám, bude obnovení mého statutu na facebooku, kam napíšu, že jsem osamělý a zničený a můj život byl úplně bezcenný."---- ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Zatraceně! Tohle budu dlouho vstřebávat! Parádní drama, po jehož skončení sedíte jen v tichosti a zaraženě. Je vám smutno. Celý film má klidné pomalé tempo a je to víceméně průměrné, ale baví vás to. Eric Schaeffer je sice nudný, ale svým způsobem je v té jeho nudnosti obrovské charisma. Lizzie Brocheré není vyloženě krásná ženská, ale něco na ní je. Ten konec je opravdu síla! Nemám slov. Navíc, skvělá hudba! ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Moc se mi celý film líbil, to tápání ve vztahu, sbližování, obavy i důvěra...i to tajemství, které celý příběh posouvalo k fatálnímu finále. I ta "náhodná" setkávání a obratná manipulace s postavami. Jenže ten závěr byl na mě až příliš vykonstruovaný, anebo se prostě jen minul účinkem. Mám pocit, jako kdyby mi Schaeffer chtěl za každou cenu nadělit na konec něco šokujícího a nečekaného. Zbytečně. Anebo se možná jenom časem chystá na další After Winter... ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Solidní a poměrně originální zápletka v solidním provedení. Stát tak za tím někdo zručnější, někdo kdo má větší koule, třeba David Mackenzie s někým ne tak nudným jako Eric Schaeffer v roli Michaela, potom bych určitě i chrochtal blahem. Avšak příčina, díky které jsem na snímek přišel, v podání Lizzie Brocheré (AHS) nezklamala, a taky je to fajna baba. Závěr je kouzelný. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

KRUTÝ...a do prdele, tak tady jsem si naběhl. Čekal jsem cokoliv jen ne, že to bude tak velká emoční a pocitová nálož a že Sofie bude tak charismatická ženská! Jsou filmy, které by si přes svou výjimečnost a jedinečnost člověk snad ani nepřál vidět....a toto je jeden z nich. Krutý ve své niternosti, krutý ve svých pocitech, krutý ve své upřímnosti, krutý ve své melancholické náladě, tak všeobjímající až z toho mrazí. Krutý, že to vidělo tak zoufale malé množství lidí a krutý, že bych možná chtěl patřit k nim....."BOLEST NENÍ PRO ČLOVĚKA NIKDY LŽIVÁ A STEJNĚ TAK SE TO MÁ SE SMRTÍ. A PROTO JSOU OBĚ MÝMI JEDINÝMI PŘÍTELKYNĚMI." ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych mít sebevědomí Erica Schaeffera. Obsadit se skoro v padesáti letech (ve filmu se o 10 let omladil) do role okouzlujícího Romea z New Yorku a nechat se k smrti milovat šestadvacetiletou kráskou, jo, ten se musí mít hodně rád. Navíc jsem se nemohl zbavit dojmu, že by se mu mohli líbit spíš kluci, co, Ericu? Takže na lásku jsem já cynik neuvěřil ani náhodou. Čím by si ji měl zasloužit? Kecama to totiž taky nebylo. Nebyl vůbec vtipnej, milej, chytrej, jen fakt hodně americkej- s tím věčným posuzováním toho, jestli už je to dating, nebo ještě běžná konverzace. Vadí mi i ty do očí bijící nelogičnosti. Michael má obří dluhy, takže co udělá? No samozřejmě si koupí letenku do Evropy, pronajme si kvartýr a kouká, za co by utrácel. Tenhle film je plnej hrozných klišé. Čím víc o něm teď přemýšlím, tím hůř ho mám tendenci hodnotit. Romantika z BDSM salónu. ()

Jurcekk odpad!

všechny recenze uživatele

Eric Schaeffer je nešťastný muž.Ako keby na svete nebolo dosť nešťatia. Už ma dávno nik tak nenasral. Do prdele Erik! Toto sa ti zdá že je kúlové supišné umelecké ???? Ani filmár nie si ktovieaký. Od začiatku som si hovoril. toto nie je dobrý film. Tak mi treba. ()

Xarxees 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám sprcha pocitů a emocí. Při sledování filmu si člověk vzpomene na spousta světlejch okamžiků zamilovanosti, kterýma si prošel a uvědomí si, že by si měl vážit každičký chvilky na tomhle světě a nebát se říkat pravdu, protože když nebudeme k sobě upřímní, tak to může dopadnout jako v tomhle filmu. Jinak ještě musím říct, že Schaeffer se nebál v tomhle filmu popuzdit uzdu pořádný filmařině a Veljkovicem (kamera) si pořádně pokecali o tom jak to natočit co nejlíp. Myslím, že tohle je ještě navíc jeho velkej mylník v jeho herecký kariéře a těžce si to užil a dal do toho hodně ze sebe. ()

lacertacz 

všechny recenze uživatele

Film pro studenty filmové vědy. Když se postmoderně smíchají odkazy na kdeco, zavedené pořádky se obrátí jen proto, aby se obrátily, a z červené knihovny se dělá výtah k Parnasu, nedá se na to dívat - je to dobře smontovaná přehlídka filmové vědy, ale ne film. ()

confisio 

všechny recenze uživatele

V kulisách Paříže osud propojí, možná náhodně, životy dvou citově vyprahlých duší. Američan Michael zde hledá únik z neúspěšné kariéry zadluženého newyorského spisovatele. Tajemná Francouzka Sofie žije osamocena, pouze se svým psem, a svůj profesní čas dělí mezi dvě netradiční zaměstnání. Michael i Sofie touží po citovém naplnění v podobě milujícího partnera. Jejich životem rozervané duše však v sobě nesou pochyby, obavy i bariéry, které není lehké při vzájemném sbližování překonat. Oba nachází nemálo odvahy k tomu, aby jejich vztah mohl dosáhnou kýženého naplnění. K filmové romanci na březích Seiny chybí už jen poslední krok. Otevřít naplno a zcela svá srdce a své vnitřní světy jeden druhému. V životě každého z nás však existují strachy, které nejsme při nejlepší vůli schopni překonat, i když mohou být zničující. ()

Reklama

Reklama