Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tuctová duchařina (říkal jsem si, jen aby to nebyly Paranormal kraviny) se nakonec přehoupla do solidního thrilleru. Hrůzná minulost tak nebyla nic proti děsivé současnosti. Ač se tvůrci snaží strašit diváka, co to dá, tak dál jak na lekačky nedosáhnou. Strašidelná mi tak přišla jen učitelka na stropě (ale příliš dlouhý záběr způsobil, že napětí rychle vyprchalo). Samotné napětí se vtěsnalo do pěti minut v domě, kdy divák zjistí, že ta blbka neumí ani vystřelit z pistole (jasně, kdyby vystřelila, skončil by film předčasně, leč vypadala při tom jako naprostý dřevo). Krvavé scény zachraňuje jeden tepenní vodotrysk, klasické strašení z onoho světa představuje především nábytek v pohybu. Závěrečná pointa přidala třetí hvězdu, na film ale nejspíš brzy zapomenete... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou hororů celou řádku, takže jsem na bububu-filmy poměrně náročný. V případě The Pact jsem si po dlouhé době doslova liboval. Horor se rozjíždí od samotného začátku, jde na věc téměř okamžitě a po celých 85 minut jsem byl v dobrém napětí. Skvělé lekačky, které na mě fungovaly a celý snímek je zajímavě záhadný. Škoda jen toho závěru. Nějak mi to s tím bratrem nesedělo a trochu narušil takové to tajemno, kdy divák neví, kdo nebo co straší. Každopádně.. jedním slovem hodnotím - spokojenost. 77% ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý horor. Akurát lakačky moc nefungujú. Všetko ostatné silný nadpriemer. Debutujúci režisér McCarthy odviedol vážne slušnú prácu, kameraman tiež, Caity Lotz je do hororu viac než postačujúca a najviac ma potešila Haley Hudson ako troska a médium v jednom. Konečne bola tá rola zverená niekomu inému ako dôchodcovi. Aj keď, naposledy to bol myslím rabín/exorcista... ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nó ... co k tomuhle říct. Hodnocení má film dost rozporuplný, můj dojem z tohohle thrilleru je však výbornej, po delší době jsem nadšenej z filmu, od kterého jsem víceméně nic nečekal. Vypadá to celé tak, že byl Pact pořízen za nevelkej peníz, ale o to víc na mě působí velmi neobvykle zručně a s jistotou natočenej, žádnej lacinej rutinní brak. Pár minut před titulky jsem si říkal, že bych sem za trochu údernější finále mrsknul za pět hvězd, že by byla škoda celý film mírně pokazit nějakým nenápaditým koncem, což se naštěstí nestalo. Takže určitě veliká zvědavost a těšení se, s čím jako scénárista a režisér příjde Nicholas McCarthy příště, s větším rozpočtem bychom se možná mohli dočkat sakra dobrejch věcí. 9/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Bloody nechá líbit. Doslova odnikud se vyloupnul tenhle nečekaně kvalitní počin a postaral se mi o pár krušných chvil. The Pact je těžké zaškatulkovat do jednoho určitého subžánru (nejblíž má k duchařině a psycho-thrilleru), o to víc nevyzpytatelně působí. Hlavně jeho první polovina je úžasně děsivá. Na minimálním prostoru stísněného bytu si film dokáže vydupat opravdu parádní atmosféru, a v podstatě nepoleví do konce, kdy příběh uhne trochu jiným směrem. Lekačky sevřou vaše zadky drtivou silou, jedna je skoro infarktová. A pozor, Casper Van Dien tentokrát vůbec nevadil! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v San Pedro a Los Angeles. (SONY_)
  • Seznam obětí na „wikipedické“ stránce Jidáše (Mark Steger) pochází ve skutečnosti z reálné wikipedické stránky amerického sériového vraha Zodiaca. Ve filmy bylo z celého textu pouze odstraněno jméno Zodiac. (gamemaCZ)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)

Reklama

Reklama