Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná duchařina která má opravdu skvělou atmosféru. Navíc jedná se o režisérský debut a od Diena jsem taky nečekal zázraky. Takže jsem ani od filmu moc nečekal. No a nakonec se z filmu stalo překvapení. Původně jsem chtěl dát 4* ale dávám silnější 3*. A to díky tomu že Dien nedostal nakonec tolik prostoru a za druhé mě naštval konec, který mě zrovna moc nepotěšil. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou hororů celou řádku, takže jsem na bububu-filmy poměrně náročný. V případě The Pact jsem si po dlouhé době doslova liboval. Horor se rozjíždí od samotného začátku, jde na věc téměř okamžitě a po celých 85 minut jsem byl v dobrém napětí. Skvělé lekačky, které na mě fungovaly a celý snímek je zajímavě záhadný. Škoda jen toho závěru. Nějak mi to s tím bratrem nesedělo a trochu narušil takové to tajemno, kdy divák neví, kdo nebo co straší. Každopádně.. jedním slovem hodnotím - spokojenost. 77% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Kurnik, to už nikdo neumí natočit pořádný, smysluplný horor? Kde jsou doby Mlhy, Evil Dead, Don't Look Now, ale klidně i Vlčí boudy? Celou polovinu filmu sleduju oplácanou babu režírovanou režisérem taky se zálibou ve foot fetišismu jako Tarantino, jak se jí dějí divné věci z ranku seriálu Ztraceni, abych pak dostal tuctový hamburger o sériovém vrahovi, který není ani pořádně dopečený? To už by se mi víc líbil horor ve kterém na ty okurky do ledničky chodí duch matky. Všechny ty náznaky tady jsou zcela zbytečné, médium toho až tak moc nepředvede, a i když si myslíte, že policajti nejsou až zas tak totální debilové a "dole" to fakt pořádně prohledali, minimálně kvůli obětem, tak jako že byl ještě jeden bratr, nebo co? Či začne vraždit hlavní hrdinka? Přijde i to celé nedomyšlené, nevymyšlené a samoúčelné. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No, atmosféru to mělo hodně hutnou, film dokáže člověka napnout a děj je navíc dost nejasný, což přináší mnohé otázky a očekávání. Myslím si, že se jedná o nadprůměrný horor, pro mě je to někde mezi 3 a 4 hvězdičkama. Nakonec jsem se přiklonil k nižšímu hodnocení, protože ten příběh mi přišel vzhledem k závěrečnýmu vyústěný mírně jetý a takový až moc překombinovaný (přeplácaný). Propojení jednotlivých hororových subžánrů asi není úplně to pravé ořechové, na můj vkus teda určitě ne. 65% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na filmový a zároveň i režisérský McCarthyho debut jsem byl vážně zvědavý a nějak mne neodradilo ani rozporuplné hodnocení těch, kteří tento kousek již viděli. Není na škodu si tu a tam pustit nějakou tu duchařinu. Když se navíc nejedná o čistokrevnou záležitost a tvůrci do ní přimíchají i něco z jiných odvětví, tím je to pro mě jen lepší. Již od úvodních minut se mi docela zalíbila i navozená atmosféra a já se jen v duchu modlil, aby zas nešlo o další blbost, kdy budou vzduchem jen proletovat kusy nábytku a hlavní hrdinka nedostane infarkt díky blikajícím zářivkám. Naštěstí je příběh obohacen o finální rozuzlení, které bych tu nechtěl prozrazovat a díky kterému nemůžu dát ani horší, než průměrné hodnocení. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)
  • Natáčení probíhalo v San Pedro a Los Angeles. (SONY_)
  • Když poprvé mluví policista Creek (Casper Van Dien) s Annie (Caity Lotz), podá jí zabalenou zmrzlinu. Po střihu a záběru z opačné strany - za zády Annie je vidět, že Annie již jí zmrzlinu, aniž by ji otevřela a rozbalila si dřevěnou lžičku. (dandislav1991)

Reklama

Reklama