Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Recenze (351)

verbal 

všechny recenze uživatele

No jo, a tak to tady chodí vždycky! Když se konečně objeví duchařský kousek, který není utahaný jako padesátiletá prostitutka po dvanáctce na parkovišti kamiónů, při jehož natáčení nevozili kameramana na trakaři po výmolech a u něhož se nasraná ektoplasma neomezí jen na pár třísknutí dveřmi a rozmazanou šmouhu před závěrečnými titulky, nejde to místním pubescentním horororovým expertům, co nabrali rozumy u sedmi Hery Potratů, Abnormálních pasivit a Inshitdiousů, moc pod nos. Já si blaženě chrochtám a válím se na zádech v bahně. Dokonce to nezprasil ani Kašpar fan Dyje, jenž bývá od Hvězdné pěchoty etalonem kvality a sexuálně mě potěšila také hlavní hrdinka, která dozajista umí perfektně ječet i mimo záběr! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Žádná geniální filmařina nebo infarktové hororové veledílo to není, ale příjemná devadesátiminutová dávka poctivého strašení určitě! Zvlášť v první polovině se snímku docela obratně daří vyvolávat napětí a strach, duch o sobě dává vědět v podstatě od první minuty, kamera se pěkně pomalu pohybuje v interiéru "prokletého" domku - pro což mám slabost , takže já si v mezích žánru docela liboval. Škoda jen, že rozuzlení je mírně řečeno prapodivné - když se na ten příběh podívám zpětně, tak mi nedává úplně smysl. Po půlhodince měl zkrátka The Pact nakročeno na silné čtyři hvězdy, nakonec je z něj v mých očích "jen" velmi sympatický žánrový kousek. Každopádně palec nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MOJE MÁMA... CHTĚLA, ABYCH NAŠLA TOHLE MÍSTO. NAVEDLA MĚ SEM. JE TADY NĚCO, CO NÁM MŮŽE PROZRADIT, CO SE STALO.... /// Zemřela matka. Kikina přebejvající v jejím bytě zmizela (za dveřma, ale pššt, je to tajný!). Annie (to je dcera matky – koho taky jinýho...) zatím nezmizela. Ale lepí ji, protože zmizela Kikina číslo 3. Kurva, v tom okále (montovaný dům – poznámka autora) straší! Copak to nevidíte??? A tak pátraj, moc se v tom nepitvaj, rejže vymačkává z ticha, z toho co se děje ,,za dveřma“ a z podivnejch úkazů maximum. Záhada hlavolamu je však mnohem složitější, než by průměrně gramotnej člověk (i Čech. Petr Čech? No, toho teď strašej jiný věci...) čekal. Napětího je celkem dost. Sama vs. duch. Sama vs. ,,to za dveřma“. Sama vs. .... prostě ženská o samotě v baráku. Líbí se mi to. A jako píča se začne chovat až ke konci. Hmm, to je asi tak všechno. Pár člověků a jeden dům – malej ucházející horůrek na tmavou půlnoc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Konečně mi umřela máma a zdědil(a) jsem montovanej domeček. 2.) Bohužel další důvody kvůli možným spoilerům nelze uvést. 3.) Thx za titule ,,mindhunter29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil porvé, zaspal jsem. Filmy jsem si pustil podruhé a opět jsem zaspal. Do třetice to už nezkouším. Film, který neumí upoutat diváka hned na začátku, a ani po 45 minutách, stojí za hovno. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Jeden domček, tajomná prekliata izbietka, dve sestry, jedna zmizne, druhá sa snaží zistiť kam, a samozrejme je do toho zamiešaný jeden duch a nejaký ten zabijak. Podobných žánroviek tu už zopár bolo - áno, duch je ten dobrý, a vďaka nemu hlavná hrdinka objavuje temné zákutia domčeka, a napokon je to (tradične) boj o holý život. Ľakačky fungujú a je ich dosť, zľakol som sa približne v každom 15-minútovom intervale, takže pre mňa nadpriemer. Hlavná hrdinka mi síce veľmi nesadla, ale na rozdiel od podobného, čisto priemerného kúsku Cassadaga tomu pomáha oveľa svižnejšie tempo, viac napätia a omnoho menšia rozťahanosť, takže nudiť som sa nestihol. Palec ROZHODNE nahor. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem Lepší Hororový Zážitek! oO.. Za celý Film se mi líbily asi 3 Scény.. Ono jich snad více ani nebylo.. A to jak duch s ní házel v bytě o stěny.. To mělo celkem Grády.. Dále Přichod černovlasé Ženské, která ji pomohla odhalit tajemství... a Závěr.. Kde se objevilo i nějaké to menší Gore.. Ale to je vše? Jaký Infarkt?? Jaký Zážitek.. ách Jo! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hodinu sa to tvári ako tradičná (hoci strašidelná a zlovestná, nepopieram) ducharina a nakoniec sa z toho vykľuje niečo úplne iné (a rovnako desivé... ak nie ešte zlovestnejšie). Nie je to žánrová revolúcia, ani filmový zázrak roka. Ale videl som tisíce trilerov a hororov a toto je určite príjemný nadpriemer. Dosť mu pomáha okrem „naked nude sex“ Caity Lotz prekvapivo i Casper Van Dien v úlohe sympatického detektíva. Niektoré scény riadne nepríjemné („Mami, kto stojí za tebou?“), no uznávam, že poslednú scénu s „okom“ si tvorcovia mohli odpustiť (detto pár logických kiksov, nebudem spoilerovať). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tentokráte se výjimečně ve svém komentáři vyjádřím jen jednou větou: "Proboha co to bylo zase za krávovinu??!!" ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Bloody nechá líbit. Doslova odnikud se vyloupnul tenhle nečekaně kvalitní počin a postaral se mi o pár krušných chvil. The Pact je těžké zaškatulkovat do jednoho určitého subžánru (nejblíž má k duchařině a psycho-thrilleru), o to víc nevyzpytatelně působí. Hlavně jeho první polovina je úžasně děsivá. Na minimálním prostoru stísněného bytu si film dokáže vydupat opravdu parádní atmosféru, a v podstatě nepoleví do konce, kdy příběh uhne trochu jiným směrem. Lekačky sevřou vaše zadky drtivou silou, jedna je skoro infarktová. A pozor, Casper Van Dien tentokrát vůbec nevadil! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kvalitní duchařský horor s přesahem do krimi/thrilleru. Hned na začátku jsem se tak lekl, že mi vyletěla ředkvička z ruky. SPOILUJÍCÍ PASÁŽ: Sympatická rebelka hledá svou starší sestru a brzy na to i sestřenici a na policii jí nevěří, že byly zabité duchy. Což ostatně i chápu. Začne tedy pátrat na vlastní pěst a pozve si kamarádku ze střední, která je docela dobré medium. Zní to pitomě, ale dá se to zbaštit. Vlastně vám celý film připomene pohádku Červená Karkulka. Kde vlkem je dům a babičkou pěkná sestra a Karkulkou ještě hezčí sestra. Myslivcem je švarný policista, který jediný na duchy uvěří. Bohužel, konec není s pohádkou identický, dojde na menší promíchání figur, ale i tak je to v principu stejné, ale je pěkné a děsivé a dovede do poslední chvíle zaujmout. Pátrání po dávném serial killerovi je tu napínavější, než ve věhlasném filmu Zodiak a to je co říct. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Debutant Nicholas McCarthy se mnou neuzavřel Pakt o neútočení na kardiovaskulární systém a za to mu, lehce zablácen, děkuji! Po kraťasu stejného námětu ze Sundance 2011 přišel s plnohodnotnou kombinací duchařiny a detektivního thrilleru, kde napětí tepe, atmosféra houstne, ruchy zvyšují tepovou frekvenci (dech, i třeba ticho) a kamera odmítá dělat breakdance tanečky, či pracovat s rádoby bububu nočním viděním. Ono se totiž pořád dá strašit, světe div se, i zastaralými filmovými metodami.. Dokonce Kašpi, mop na vymetení všemožných béček, který nepatrně okoral a s šedivým strništěm i lehce "zmortensenovatěl", stačil rozšířit zorničky dřív, než začal být na obtíž.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Duchárčiny ma v posledných rokoch už moc neberú, keďže sú (až na niekoľko európskych výnimiek) väčšinou na jedno kopyto a o to viac ma tento horor zaskočil svojou intenzitou. Mladá Annie trávi po smrti svojej matky nejaký čas v ich starom byte, z ktorého má trochu divný pocit, ktorý vyvrcholí keď tu bez stopy zmizne jej sestra. V snahe zistiť čo sa deje, odkrýva tajomstvo rodinného bytu a ducha, ktorý tu vyčíňa, ale aj existenciu sériového vraha prezývaného Judas, čo sa stáva najnebezpečnejším zistením jej života. Fajnový horor, ktorý mi poskytol oveľa viac, než by som očakával, na čom má zásluhu aj to, že sa tu okrem duchárskej témy prelínajú ďalšie motívy, ktoré oživujú dianie a zahusťujú atmosféru. K tomu to má slušné spracovanie, sympatickú hlavnú hrdinku, ktorej odvahu som obdivoval a zaujímavý dej, vygradovaný až do extra napínavého finále. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá navštívi dom svojej zosnulej matky a zároveň to bolo posledné miesto, v ktorom bola pred pár dňami videná jej sestra, ale keď sama pocíti prítomnosť niečoho nadprirodzeného, vie, že ak chce sestru nájsť, musí celú záhadu vyriešiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, úvodná fáza pôsobí dojmom štandardných stereotypných ducharín poslednej doby, takže sa len občas niečo otvorí alebo spadne, ale od prvého zásadného kontaktu sa to o dosť vylepší, dej začne byť zaujímavejší, pribudne aj niekoľko zaujímavých postáv, celé to pôsobí nepredvídateľne a všetko to vyvrcholí v originálne pojatom finále, niečo takéto som skutočne nečakal a veľmi ma potešilo. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak atmosféra mohla byť aj lepšia, nie je zlá, ale dalo sa z toho získať aj viac, no za to môžu hlavne tie zbytočnosti z prvej tretiny, ktoré výrazne narušili postupné budovanie atmosféry. Ale po stránke napätia som už spokojný, viaceré scény a hlavne celé finále sú takmer dychberúce. A našťastie väčšina z nich je aj obsahovo nadmieru zaujímavá. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce známy je mi iba Casper Van Dien v úlohe detektíva, ale Caity Lotz v hlavne úlohe bez problémov ťahá film a bavili ma aj vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka za žánrovou špičkou mierne zaostávajú, ale na debutanta je to viac než dobré. Som veľmi spokojný a príjemne prekvapený, od tohto žánru som si už zvykol moc nečakať, ale The Pact sa teda vydaril. Už si ani nepamätám, kedy som videl takúto dobrú ducharinu. A ani Insidious nebol až tak pôsobivý. 79% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale nijak převratné. Film jsem si víceméně užil a jen lituji, že jsem se koukal s českým dabingem (to je hnus :x). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jo, je to dobrá duchařina. Stokrát tisíckrát lepší, než libovolnej handy-cam horor poslední doby. Ten Van Dien se tam teda ale moc neohřál. A s přibývajícím věkem přestává vypadat tak brandonovsky. Jinak atmosféra OK, příběh taky dobrej a pár scének mělo celkem sílu (SPOILER!!!hlavně ty na konci s tím masovým vrahem pod podlahou, kde sebrali takovýho děsnýho týpka? vážně z něj šel strach!KONEC SPOILERU!!!). Snad jen to lítání ve vzduchu si mohli na začátku odpustit, smrdí to Poltergeistem a s tím jsem ještě neviděla horor, co by byl strašidelnej. Asi moc táhne na bránu. (Ne snad, že bych ho chtěla doma, bože chraň!). Příjemný překvapení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne každého matka zasypává polibky a stará se o to, aby měl v dětství pocit bezpečí. Někdo má prostě matku svini. Ta právě zemřela a po letech se mají na jejím pohřbu potkat i dvě sestry, které na její přítomnost s upřímnou radostí zrovna nevzpomínají. Když zmizí jedna z nich a vzápětí v nenáviděném domě i jejich sestřenice, na horor s jakousi tajemnou silou je zaděláno. Pomůže jeden polda, internet, holka, co komunikuje s druhou stranou a hlavně kuráž hlavní hrdinky. Poměrně zdařilý debut několikrát solidně pocuchá nervy slabším povahám, a to nejen v závěru. Takže dobré, dokonce místy i víc než dobré!! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický útok na můj klíčový svěrač. Několik popotahovaček za chloupky okolo věnce, jeden až dva průniky palečkem a byl i pěkný nástřik klystýru. Sice jsem nevymaloval stěnu za gaučem do hněda, ale i těch pár skvrn v bombarďácích se počítá! Je zajímavým faktem, že ticho v tomto veledíle působí podstatně děsivěji, než skřípomjůzik a bubuhudba v horrorech jiných. Na závěr se ještě k něčemu přiznám - já zrovna dvakrát nepochopil zápletku. O to více jsem tiskl mezi zuby lem maminčiny šukýnky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Fu tak toto áno. Malé milé prekvapenie so známejšími hercami vo vedľajších úlohách, ktorých si moc neužijeme. I keď s malím rozpočtom je to filmarina veľmi slušná, vniektorých momentoch priamo výborná (spomalená sekvencia úniku z domu) a herecké výkony neznámich hercov dokonca lepšie ako tých známich. Strašne zaujímavá a záživná ducharina odohrávajúca sa v maličkom dome vykompenzovala moje sklamanie zo Ženy v čiernom. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Téměř po celou stopáž jsem tajně přísahal, že je hlavní hrdinka dcerou Gillian Anderson - ta podoba je neskutečná! Mimojiné bylo super vidět po dlouhé době Van Diena v ucházející roli a ano... bál jsem se poměrně hodně. ()

Reklama

Reklama