Reklama

Reklama

VOD (1)

Kate a Charlie jsou mladí manželé jejichž pouto je postaveno na vzájemné lásce k hudbě, smíchu a pití ... především k pití. Když se však Kate kvůli alkoholu dostane do nebezpečí a je ohrožena i její práce učitelky, rozhodne se přidat k Anonymním Alkoholikům a zůstat střízlivá. S pomocí své kamarádky Jenny a zástupce ředitele ve škole – trapného, ovšem vstřícného pana Daviese - Kate krůček po krůčku zlepšuje své zdraví i život. Jenže střízlivost není tak jednoduchá, jak Kate očekávala. Nový životní styl přináší na povrch znepokojující vztah s matkou, musí také čelit výmyslům, které nalhala svému zaměstnavateli a hlavně se začíná zamýšlet nad tím, jestli je její vztah s Charliem založen na lásce nebo jen opileckém odmítání dospět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (74)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Učiteľka Kate má problémy s alkoholom. Prihlási sa teda do klubu anonymných alkoholikov, kde dúfa že sa z tohto problému dostane. Jej kreténsky manžel si však v alkohole libuje a je logické, že jej boj s alkoholom nepodporí. Čo mňa na filme zarazilo prvé, to bola vizáž ústrednej hrdinky v podaní Mary Elizabeth Winstead - celý film chodí oblečená ako keby vykradla kôš s prádlom pre charitu. Ale najväčší trapas filmu je kupodivu v tom, že táto dráma nedokáže ani za nič dojmúť. Je to hlavne vďaka nezvládnutým hereckým výkonom a jednak aj tým, že jednotlivé scény, ktoré majú byť pôsobivé sú tu nechcene smiešne. Veľmi mňa vytáčali aj jednotlivé postavy vrátane už spomenutého manžela hlavnej hrdinky, ktorý je vyložene na päsť a zároveň mňa tu veľmi štvala aj postava slizkého kolegu zo školy, ktorý by chcel našu hlavnú hrdinku osúložiť. Dokonca aj záver filmu je príliš nenápaditý a tak sa vám môže stať, že zážitok z tohto filmu z vás vyprchá 5 minút po záverečných titulkoch. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Alkohol je špatný, áno. Naštěstí se zde nijak zbytečně nedémonizuje, protože když si hlavní hrdinka uvědomí, že má problém – který vyřeší poměrně hladce zodpovědným navštěvováním AA, to netušené nejtěžší na ni teprve čeká: ač se střízlivá cítí jednoznačně lépe a vyrovnaněji, její okolí ji nechápe, ti dosud nejbližší nepodporují, najednou mezi ně nezapadá a neumí se (s nimi) bavit. Tedy zatímco se dává dohromady, její život se naopak celý rozpadá. Mně tohle přišlo dost pravdivé, o to mi blížeji, že se nejednalo o žádné velké depresivní drama ani extrém, jen běžný život. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tu komedii bych rozhodně vypustila, jinak to byl velmi uvěřitelný příběh. Protože i já znala jednu moc sympatickou učitelku asi tak stejně starou jako v tomhle příběhu, která chodila na vyučovací hodiny a byla taky na plech. Potkávala jsem jí ve městě s modřinami kolem očí a bylo mně jí strašně líto. Pak už pochopitelně nemohla učit a zmizela neznámo kam. Jak dopadl její příběh to nevím, ale tady ten konec byl přesně takový, jak bych ho přála i jí. Celkem nenápadná Mary Elizabeth Winstead tady předvedla, že umí zahrát i takhle nepříjemnou roli naprosto bezchybně. Zcela jistě je pravdou i to co tam říkala jedna žena z AA : "Je těžké žít svůj život upřímně." 70% ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ani moc ne. Tento film je příběhem mladého manželského páru, spojovaného jejich společnou láskou k alkoholu a nekonečným kalbám. Jenže Kate se na popud svého spolupracovníka rozhodne léčit a po několika měsících v AA si uvědomí, že se svým manželem, neustále chlastajícím, vlastně ani nemá moc společného... ()

noby 

všechny recenze uživatele

Poutavé a fungující okénko do boje s alkoholismem, ne s pitím, ale s problémy okolo, zejména po vystřízlivění. Výtečné herecké výkony v obou hlavních rolích, ač Aaron Paul to měl poněkud jednodušší. Mary Elizabeth Winstead se pohybuje od ženské, na kterou je radost pohledět (a je radost vidět ji v postavě tak obyčejné ženy) ve střízlivých chvílích, k ženské značně odpudivé ve chvílích opilosti. To všechno aspiruje na čtyřhvězdičkový materiál, ale bohužel tam nedojde. A bohužel, ani samotný film podle všeho nechtěl moc daleko dojít, ač je pravda, že žádný velký šťastný nebo smutný konec by mu taky neslušel. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Celý film byl natočen za 19 dní. (Matros)
  • Kate (Mary Elizabeth Winstead) používa mobil značky Blackberry. (sWONDER)
  • Scéna, v ktorej sa opitý Charlie (Aaron Paul) trmáca po ceste, sa natáčala počas plnej premávky na jednej s losangeleských ulíc. (sWONDER)

Reklama

Reklama