Reklama

Reklama

VOD (1)

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (100)

castor 

všechny recenze uživatele

Bohužel to vypadá, jako kdyby Američané přijeli do českých lesů pro remízu a kdyby to náhodou nevyšlo, tak by je vlastně ani ta prohra moc nebolela. Je s podivem, že režisérka nesmírně silných severských dramat Susanne Bier natočila tak ploché, chladné a odevzdané drama. Ani dvojice Jennifer Lawrence – Bradley Cooper není tak omračující a okouzlující, jak bychom si přáli. Přitom podnikatelské aktivity dřevaře George, do kterých vstoupí nevyzpytatelná Serena, vypadají na konci hospodářsky kritických dvacátých let minulého století minimálně lákavě. Jenže zatímco Bier v předchozích filmových zastavením předkládala hutná dramata s nefalšovanými emocemi, tady jen klouže po povrchu (ani právě důsledky celosvětové hospodářské krize prakticky necítíme x ani zlomená Serena nebudí žádný respekt nebo obavy) a snad jediné, v čem se jí daří, jsou drobné vedlejší linie a odmítání náznaků, kam se bude děj ubírat. Jenže ony linie nemají takový směr, jaký bychom si přáli, odkrytí toho, co už tušíme, pak nemá patřičný náboj. Z určité nejistoty se tak stává spíš břímě, které je ještě navíc násobené velmi pomalým tempem. Její postavy nedýchají, nestrhnou, nedojímají, ani z nich nemrazí v zádech. Prostě si to jen odpracují, a zatímco kupříkladu takový Mads Mikkelsen z dramatu Po svatbě je přesně tím typem herce, který zaujme, i kdyby si měnil třeba jen košili, tady to ústřední dvojici úplně nesedlo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $176,391Tržby Celosvetovo $3,918,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ komorná dráma, ktorá v konečnom výsledku ponúkne len slušnú depku a nič na vyše /40%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vanilková bohyně Serena v lehce pochybném podání Jennifer Lawrence tady má jen dvě polohy (nebavím se o koitu). Nejdřív jako (všeho)schopná doktorka Voštěpová vodí za kládu dřevaře Bradleyho Coopera a pak, po vyhlášení věčného vegetačního klidu, už jen vyšiluje, nebo čumí jak kůrovec na Ríšu Brabce. Není se co divit, když manžel používá jazyk už jen na zalepování obálek s výživným pro levobočka! Rashova novela v sobě nejspíš skrývá potenciál, ale tady se z něj projevilo pramálo. Film bez identity, s opakující se návodnou hudbou plnou tklivosti a postavami, které Lady Timbermacbeth nedokážou zaštítit výraznějšími emocemi. Dám ale ještě po Bird Boxu Susanne Bier Druhou šancí třetí šanci.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách chladné, ploché a rutinni drama o tom, jak vám neplodná kravka s baby issues zruinuje život. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Divácky nepříliš atraktivní film, kterému podkopává nohy především nepovedený scénář, který ani trochu nedokázal vystihnout podstatu knihy. Serena ve filmu je úplně jiná Serena než v knize, navíc je zde postavou spíše vedlejší, což mi vzhledem k tomu, že se film jmenuje Serena, nepřijde úplně v pořádku. Po filmařské stránce zde toho nelze moc vytýkat, pěkná kamera, výprava, kdy si zejména český divák bude užívat záběry na českou krajinu, Bradley Cooper a Jennifer Lawrence jsou výborní, ačkoliv Jennifer docela trpí právě tím, že zejména ve druhé polovině, kdy bychom se konečně měli ponořit do hloubky charakteru Sereny, je odsunuta na druhou kolej. Serena je ve výsledku velmi nezajímavé a nevtahující drama, na které si za pár měsíců nikdo ani nevzpomene. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Vyprávění je prodchnuto působivými obrazy a vstřícným vizuálem, vlastně to ani není příliš dlouhé. Všechno je to vzorně zahrané. Chápu lásku na první pohled, ovšem podivně působí, když se naráz po dalších pár minutách rovnou vezmou. A co dál? Inu, docela zajímavé a špatné to není. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka filmu ako takého, musím uznať, že tak do polovice sa film trochu vliekol, ale druhá polovica mi to vynahradila a ten koniec bol vážne skvelý. Očakával som, že to bude bomba, pretože Serenu natáčala Oscarová režisérka Susanne Bier, ale hlavne tiež preto, že hlavnej úlohy sa zhostili skvelí Bradley Cooper a Jennifer Lawrence. Väčšina deja sa odohráva v tvárach jednotlivých postáv. Vôbec si nemyslím, že je to chladné a bez emócií, naopak. Je to o rozklade citových väzieb následkom rodinného nešťastia. Je to všetko len a len o emóciách. V takmer westernovom prostredí. Odohráva sa síce počas Veľkej krízy tridsiatych rokov, avšak v malom mestečku kdesi v lesoch, ktoré tie klasické westerny silne pripomína. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudné, nezáživné a hlavně nezapamatovatelné. Postavy se mi zdají ploché, jejich chování se velmi často zdálo neodůvodněné. Závěr mě nijak nešokoval, ani nedokázal takto podprůměrný film vytáhnout. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Serena, naštěstí ne Williams. Osudové drama, které nezapře, že je natočené syrovým severským stylem, i když převážně vznikalo na území Česka, a které potřetí svedlo dohromady osvědčenou hvězdnou dvojici Jennifer Lawrence & Bradley Cooper. Příběh diváka zavádí na počátek třicátých let minulého století, konkrétně do Smoky Mountains v Carolině, za podnikatelem v lesním průmyslu. Země je zmítaná tržní krizí, avšak dřevorubecká firma George Pembertona stále v rámci svých možností prosperuje, ačkoliv ji výhledově hrozí zánik, vzhledem k ambicím jistého bohatého investora udělat z lesního hospodářství jednou provždy park. George však má i přijemné starosti. Potkalo ho nenadálé štěstí, jež má být stvrzeno manželským svazkem s krásnou, a tak trochu tajemstvím a nevyzpytatelným jednáním, obestřenou Serenou. Jejich společné štěstí však nebude mít dlouhého trvání. Celá věc se má tak, že dánská režisérka Susanne Bier divákovi hned neodhalí charaktery obou hlavních postav, a tím ho ponechá v určité nejistotě. K odkrývání jejich charakterů dojde postupně a ne úplně tradiční formou. Divák v podstatě ví, že George je čestný muž, který naprcal dítě jiné ženě před Serenou, ke kterému se ovšem nehlásí, čímž má u diváků charakterový vroubek. O Sereně je známo jen to, že je od jisté doby sirota s jizvami na těle po požáru, který přežila, ale její příbuzní už takové štěstí neměli. A vedle toho, že na svého manžela chorobně žárlí a miluje ho, tak s ním také často a ráda mrdá. Příznivci těla Jennifer Lawrence můžete být klidní. I po uniklých soukromých fotkách, ve filmu neukáže ani piču, i když evidentně ví, na co ji má. Síla filmu netkví tak docela v jeho příběhu, nýbrž v jeho podzápletkách, kterých je slušná porce, a ne všechny mají v příběhu svoji opodstatněnou existenci, anebo jsou zdárně zakončeny k plné spokojenosti diváka. Převážná část filmu zaujme jeho zdánlivě nedůležitými a naprosto drobnými detaily, jako je lov na pumu, nebo sekera zaseklá do stromu. Film vyniká ve značné míře krajinářskou kamerou poskytující řadu záběrů na krajinu a vše, co je s ní spjato. Precizní je také výprava, skvělou práci odvedli kostyméři a stylisté. S příchodem Jennifer Lawrence, se kterým se neotálí, dostane film živočišný rozměr. Na skutečnou romantiku tenhle film moc neužije. Jistě, náznaky tady jsou, ale režisérka jim příliš regulérního prostoru nedopřála. Odráží se to v poměrně povrchním seznámení a následnou svatbou ústřední dvojky, jež proběhne bez přípravy a s minimem průtahů. Film chce sršet erotikou, ale i když se v něm Jennifer našuká víc, než za celou svoji kariéru, tak jsou tyhle scény natočeny chladně až odtažitě a hlavně cudně. Možná je to tím, že tak působí i Serena. To však nic nemění na tom, že je to pěkný, dramaticky i působivě vystavěný film v syrovém pojetí, jakých je v kinech málo. Jeho kino budoucnost je však značně nejistá. 80% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně povedený snímek. Bradley Cooper je okouzlující stejně jako Jennifer Lawrence, která tady excelovala. Celá zápletka je skvělá a výborně promyšlená. Vše do sebe krásně zapadá a člověk se nenudí. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film mal pomalé tempo, rýchly koniec, výbornú výpravu, kostýmy, Cooper a Ifans celkom v pohode, ale Lawrence mi to tentokrát celé kazila ... akoby nehrala, ale sa na niečo hrala, nemôžem si pomôcť. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier nahradila pôvodne zamýšľaného Aronofskeho a bola to dobrá voľba. Mne sa film páčil a Lawrence je podľa mňa výborná herečka. Z celého diela sálala tá lesná pochmúrnosť a depresia, z môjho pohľadu šlo o kvalitnú drámu o láske až za hrob. Doslova. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po filme Svadba medzi citrónmi som sa zľakla, že Susanne Bier zabudla točiť filmy. Našťastie to bol len prešľap a konečne som sa od nej dočkala aj kvalitnej drámy, ako sa na režisérku jej mena patrí. Surový a realistický, typicky severský príbeh, ktorý napriek pomalému rozjazdu v závere takmer vyráža dych. Zamrzelo v ňom len to, že kvalitný Dánky herec typu Kima Bodniu si v ňom zahral cca 5 sekúnd, ešteže David Dencik dostal podstatne viac priestoru, ktorý navyše aj skvele využil! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že když zde hrají Bradley Cooper a Jennifer Lawrence, tak to bude určitě dobrý film. Ovšem když je špatný scénář, tak to ani herci nezachrání. Tohle bylo dosti špatné, nějaký příběh tam byl, ale moc nezaujal. Hned v úvodu filmu Pemberton potká Serenu a najednou střih a už jsou manželé. What the fuck? Pak se Serena (Jennifer Lawrence) jako v některých svých ostatní filmech zblázní, začne dělat hysterku a už jde celý film do kopru. Né, že by to bylo přímo Jennifer, já jí mám jako herečku celkem rád, ale občas hraje takové postavy, že jsem na to už alergický, jak tam hysterčí. Snad už si duo Cooper + Lawrence bude vybírat lepší filmy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív je všechno jako z růžového snu, pak se všechno šeredným způsobem začne kazit. Jennifer Lawrence mě nepřesvědčila, že by dokázala bravurně pokácet strom sekerou. Bradley Cooper má taky do drsného majitele pily dost daleko. Překvapivě se v odlehlých horách uprostřed ničeho začne odehrávat velmi niterné drama hlavního páru, jehož námět je pořád velice aktuální. Ale to řešení! Ach jo. Z filmu knižní předloha přímo trčí a způsob, jak se vypořádat s neštěstím je zcela na hlavu padlý i v rámci dřevorubeckého tábora. Leda by tam bylo šílenství nakažlivé. A vůbec to drama je takové odtažité, neprožité, nedokáže diváka zasáhnout, spíš ho otráví. SHRNUTÍ: Přemýšlíte nad kariérou dřevorubce. Nedoporučuji těhotným ženám nebo těm, které se o otěhotnění snaží. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper a Jennifer Lawrence spolu evidentně hrají rádi a vždy je z toho zajímavý a kvalitní počin. Susanne Bier nezapře svoji dánskou náturu, kdybych měl hádat, jaké národnosti byl režisér tohoto snímku, dánská by byla mezi hlavními favority. Drsný příběh, napínavý děj, pěkné lokace, čeští herci jako stafáž, mně se Serena moc líbila. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dokonce po 3 jsem tomu dal šanci hlavně kvůli Jennifer a už jsem to vzdal a názor a hodnocení už tak nechám. Film je svým způsobem super do určitych minut, pak je to rodinné drama a problémy v průmyslu a to už mě přestalo bavit, Jennifer to moc sluší a drží film nad vodou toď asi vše. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že knižní látka má patřičný spád, dynamiku, patřičnou nepředvídatelnost a tak nějak celkově se jedná o krásně zpracovaný příběh. Nezmiňuji to jen tak náhodou, jelikož právě tyto faktory v jejím filmovém přepisu tak zoufale chybí a nezachrání to ani zuřivě se snažící herci Bradley Cooper a Jennifer Lawrence. Na závěr snad jen dodám, že u finále (které na mě osobně působilo poněkud směšným dojmem) jsem si začal říkat, proč zrovna tito herci kývli na něco tak zoufale nudného a průměrného. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier semlel Hollywood, což je veliká škoda. Nemůžu říct, že by byla Serena špatným filmem. Režie je solidní, nasnímaný je film také dobře a herci odvedli slušnou práci, což platí i o Jennifer Lawrence a to je co říct. Jenže chybí tomu emoce, nejde se do hloubky a postavy jsou, na podobně laděné drama, až příliš jednoznačné. Na jedno podívání fajn, ale jméno režisérky slibovalo mnohem víc. 60% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Nemohu začít můj komentář jinak než ,že film byl opravdu nuda a to jsem schopný zkouknout ledacco a dávám z podstaty mé povahy šanci všemu,ale tohle se opravdu už nedalo akor po tom co jsem pár dní předtím viděl výkon Bradleyho Coopera v American Sniper.Co se týče příběhu tak se to odehrává na jednom plácku ve 20. letech kde se těží dřevo a a do toho se vmíchá vztah Bradleyho a Jennifer jinak nic víc nečekejte.Sice trochu dramatu se nám tvůrci snaží přinést zápletkou s dítětem ,ale to je opravdu málo na to,aby mě to ztrhlo k většímu zaujetí.Jinak co se týče výkonu Jennifer Lawrence tak nevím ,ale mě už začíná být protivná a přijde mi,že docela přehrává a to opakující se spojení s Bradleym Cooperem (už jejich třetí spolupráce a chystá se čtvrtá) na mě působí vyjma Terapie láskou jako otec a dcera.Ona mi spíš sedí do těch filmů pro dospívající (Hunger Games -i když už i tam to stojí za starou belu).Za mě tedy celkově 40 % a dvě hvězdy. ()

Reklama

Reklama