Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shuffle je příběh muže jménem Lovell Milo (T. J. Thyne), který začne žít svůj život poněkud zpřeházeně. Každý den se probouzí v jiném věku, v jiné části svého života a nikdy neví přesně, kde anebo kdy se probudí potom, co znovu usne. Lovell je z toho vyděšený a chce to zastavit, později však odhalí zákonitosti ve všech událostech a pokusí se odhalit, proč se to děje právě jemu - a co anebo kdo za tím stojí. (Czexx)

(více)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé tři hvězdičky, a to za vizuál, prvotní nápad a některé herecké výkony. Celkově však úvod sliboval víc, než se nám dostalo, a dostalo se nám jakéhosi nízkorozpočtového odvaru Fontány. Když se zhruba po hodině sledování filmu vše zlomí (k čemuž mělo dojít daleko dřív, protože jako divák nejsem až takový blbec, abych při určité scéně nepochopil), člověka až zamrzí, co z toho mohlo být, a co z toho nakonec je. MOŽNÉ SPOILERY. Nakonec vlastně zjistíme, že si autor léčil svůj smutek nad odchodem milované ženy. Což je velmi těžký a intimní pocit, s nímž se každý vyrovnává jinak. Kurt Kuenne natočil film, kde mate tělem, kde si sci-fi bere jen jako rukojmí, a kde dokonce se občas snaží o tajuplno a někdy i humor. Chvílemi si člověk říká, odkud vykoukne králík (jako v Donnie Darkovi), zda se neobjeví nějaká zajímavá fyzikální teorie, ale nakonec jde přece jenom prostě o druhý pokus a naplněný život a lásku až za hrob. Sci-fi tedy dostane na frak, zajímavý vizuál a nápad také, a mně osobně to přišlo trochu líto, čekal jsem víc a právě z té roviny sci-fi, klidně s troškou psychologických vztahů. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, jak námětem, tak černobílým vzezřením, nicméně celé to bylo natočeno příliš lacině a béčkově, což film sráží. ~ Direct-to-DVD tajemné drama o chlapíkovi, který trpí chronickou únavou, narkolepsií, a je tedy schopen usnout skoro kdykoliv. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby se vždy nevzbudil v jiném čase a období svého vlastního života. Jednou když je mu 92, jindy ve třiceti, jindy ve 24. Nechápe to, nerozumí tomu a má, spolu s divákem, 80 minut, přijít na to, proč a co se to vlastně děje. ~ Ze začátku mi to trochu připomínalo Time Traveler's Wife, ale to skutečně jen ze začátku. Nicméně na to, že se jedná o drama, tomu celému chyběla nějaká dramatičnost. Místy jsem se dost nudil a měl tendence usnout spolu s hlavním hrdinou. Poněkud nepřehledná kamera tomu k plusu taky zrovna moc nepřidávala. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se v závěrečných titulkách vysvětlí, proč je ta druhá půlka natočená ve stylu nějakého hollywoodského vyděračského kýče, i tak to mé dojmy moc nezachraňuje. Tohle prostě zamrzí. Tak zajímavý nápad, tak skvělý úvod, tak slušná atmosféra a ve finále z toho vlastně vypadne to nejodhadnutelnější možné. On skvělý je na tom jen úvodních 25 minut, pak už to jde jenom stále víc a víc dolů, dokud nedojde k tomu velkému "zvratu" a od něj už je to fakt jenom nezajímavý kýč. Ale tak aspoň je to celkem slušně natočené, na to, jak nízký rozpočet to nejspíš mělo. A taky to v sobě skutečně má všechny zde zmíněné žánry, jen je prostě strašná škoda, že z toho vypadlo to, co z toho vypadlo... 3* ()

Reklama

Reklama