Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podnikatel Fred Baron chce spáchat sebevraždu, protože nemá na zaplacení směnek a dluží panu Hallerovi peníze, které s ním prohrál v Lindeho herně. V sebevraždě mu zabrání dobrodruh Ronny a slíbí mu pomoc. V Hallerově vile, kde pátrá po dokumentech, se Ronny seznámí s majitelovou dcerou Evou. Otec ji nutí do sňatku s Lindem, který ho vydírá. Ronny zjistí, že Linde ve své herně vyrábí falešné peníze. Navrhne Baronovi, aby vyhrál peníze tam, kde o ně přišel, a slíbí Hallerovi, že dosáhne toho, aby si Eva nemusela vzít Lindeho. V herně je ale Ronny zajat a uvězněn. Mezitím Ronnyho hledá jeho sluha Valentin u Hallerů a je přepaden komorníkem Josefem. Vše vidí Eva, Valentina osvobodí a oba spěchají do herny. Ta už je obklíčena policií. Lindemu se ale nakonec podaří uprchnout v autě a unést s sebou i Evu. Pronásleduje je Ronny s policií. Evě se podaří bezpečně vyskočit z vozu těsně před havárií. Zjistí se, že Ronny není dobrodruh, ale kapitán tajné policie, který měl zneškodnit penězokaze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek mne docela navnadil. Tihleti vtipně komentující dobrodruzi, kteří si vědí rady v každé situaci, jsou mi ve filmech veskrze sympatičtí. Ale pak se dobrodruh začne chovat nelogicky, stejně tak Eva, a posléze celé osazenstvo. Koneckonců, tady se mohlo stát cokoliv, klidně bych i čekal, že Eva vede tu podloudnickou bandu taky. Pokusy o humor podle mne nemohly fungovat ani tenkrát, tak jsou to křečovité pokusy. Postavy poletují zleva doprava, jak zrovna se to autorům hodí, bez ladu a skladu, aby to byl spíše dobrodružný příběh a nikdo u něho nepřemýšlel o logice děje a chování lidí včetně jejich motivací. Některé scény jsou zbytečně dlouhé, jindy proběhnou v rychlém střihu, že ani divák nestíhá pojmout, co se právě stalo nebo koho to kam vláčejí. A do toho ta příšerná hudba, která se snaží o tajemno na jedné straně a bouřlivo na straně zločinců, ale ve výsledku prostě jen řve na nepatřičných místech. Nepovedený film, ani krimi, ani komedie, rozháraný a rozklížený jak dřevěná pramice po třiceti letech, kdy se o ni nikdo na břehu nestaral. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mile naivní prvorepubliková gangsterka se skvělým Rolfem Wankou v roli lupiče džentlmena, kterou tentokrát bravurně zvládl a to nejen svým zevnějškem, ale kupodivu i herecky. Přes humorné momenty a snaživé herecké výkony působil příběh trochu překombinovaně, což mu ubíralo na napínavosti. Honičky bych zkrátila, unylou Mandlovou bych vyměnila za svižnější Gollovou a bylo by to perfektní. Ale i tak to byl příjemný zážitek. ()

Reklama

roswelll 

všechny recenze uživatele

Vynikající kriminální komedie v režii Maca Friče s půvabnou Adinou Mandlovou, s rozhodným Rolfem Wankou a úžasně potrhlým Václavem Tréglem. Myslím, že pan Trégl u nás jako první vynalezl styl přikrývek ve stylu Heleny Růžičkové: "To jako, že bych se pod ni vcucla", když ji přitlouká ke své posteli, aby mu jí jeho pán nesebral. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Kriminální linie je dost zamotaná a trošku nepřehledná, což hodně sráží mé hodnocení. Z Rolfa Wanky je tu vytvořen jakýsi "Jánošík", který pomáhá okradeným a zkompromitovaným, což se mi moc nelíbilo. Co je ale hodně dobré, je komediální strana, kterou táhne Theodor Pištěk a zejména Václav Trégl, jehož scénky s rohlíkem, nebo přitlučenou přikrývkou jsou výborné. Mimochodem, stopáž filmu je cca 85', nevím, proč se to nikde neuvádí. Je to snad tajné? :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Doporučuji shlédnout se zelenými brýlemi, neb viráž tomuto ryze ateliérovému filmu s vytříbeným vkusem půvabně sluší. Tato báječná krimi lascivně spojuje téma penězokazů a roztomilé hry jednoho z nejzajímavějších párů předválečného filmu. Rolf Wanka s drobným knírkem je novodobým Douglas Fairbanskem českého filmu, rozdává úsměvy a vtípky, laškuje se svým sluhou, jest atletem a ve finále také předchůdcem James Bonda. Adina Mandlová je pikantní dětskou blondýnkou, která ví, že jí to sluší, když se bojí, rozkošně žvatlá a báječně umí také využít brože na nákladné toaletě ve výstřihu. Tuto ostatně nejednou vystřídá, ideálně pak za pánská pyžama. Rolfi je konečně nejbáječnější v téže scéně v negližé, když si hraje na lachtana a jeho věrný sluha grapefruit na zatloukače hřebíků. Český film přišel o hodně, když se s ním v takto vrcholné formě musel navždy rozloučit. Jejich protipólem je výtečná banda podvratných živlů, které vede sličná Alena Frimlová, ovšem po jistou dobu v zastoupení Zvonimíra Rogoze. Opravdu jsem na rozpacích, kdo je báječnější tupoun, jestli Ládík H. Strunů, nebo Janek W. Špergrů. Ale asi Speerger, protože má lepší kostym s hazardním kšiltem. Měla-li bych si vybrati ze soudobých komediálně laděných krimi, požla bych si skutečně Krok do tmy a hned za ním originelního Edgar Wallace v úpravě Karla Lamače, kde se ostatně Mac Frič tomuto gengru poprvé přiblížil jako asistent režie - ve filmu Der Zinker. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama