Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Červenec, Montreal, Kanada. Sophie Malaterre, pětadvacetiletá módní ilustrátorka se připravuje na osamělé léto ve městě. Nemá žádné plány, blízké přátele ani přítele… ale pak se dozví o webové stránce switch.com, pomocí které si lidé vyměňují byty. Sophie potřebuje změnu jako sůl a rozhodne se to vyzkoušet. Konec konců, nemá přece co ztratit! Náhoda tomu chtěla a Sophie najde v nabídce krásný pařížský duplex s výhledem na Eifelovku. První den v novém bytě je absolutně idylický... Jenže další ráno ji čeká kruté probuzení: policie vylomí dveře bytu a nebohá žena se dozví, že sdílí byt s bezhlavou mrtvolou. Není nijak schopná dokázat, že není Bénédicte Serteaux, majitelka bytu. Sophiiny otisky jsou na vražedné zbrani… V Bénédictině pasu je Sophiina fotka. Sophie, zdá se, si nevyměnila jen byt, ale také identitu… (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím být šťastný i bez toho, abych po ránu čučel na Eiffelovo monstrum, takže svůj obstarožní rodinný domek za byteček v Paříži nehodlám vyměnit. Jenže Sophie chtěla přijít na jiné myšlenky a to se jí splnilo. Sice jinak, než si představovala, ale jistou míru zábavy tomu nelze upřít, i když originalitu, překvapení a sex by v tom neodhalil ani inspektor Forgeat. Pro mne to bylo tak na dvě hvězdy, ale jednu vyhaslou hvězdu musím přihodit za bývalého bouřliváka, který však v dresu Manchesteru United dokázal předvádět o něco větší zábavu než ve filmu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine už zbytočne prekombinované. A krivo obvinená na úteku a hlavný polda nie sú tak hviezdni a charizmatickí, ako sme zvyknutí pri top francúzskych žánrovkách. Preto, a tiež pre miestami horšie uveriteľné situácie, film nemôže byť rovnocenný súperom najlepším americkým thrillerom. Ako výplň voľného času ale pobaví. Záhadu okolo záporáčky drží v tajnosti dostatočne dlho a minimálne jednu scénu si zapamätáte (naháňačka po svojich vo vilovej štvrti). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není tomu zase tak dávno, kdy jsem ve Světu 2012 na Primě viděl reportáž o tom, jak Eric Cantona vlítnul do filmové branže a zkouší se uchytit taky jako herec. V tu chvíli jsem jeho nejnovější film Switch chtěl hrozně vidět, ale neměl jsem pořádně příležitost. Tu mi dalo až HBO, když tento film uvedlo ve svém programu. Na film jsem se v tu chvíli šíleně těšil. Ve výsledku nepřevládá ani zklamání, ani radost z dobrého filmu. Switch je prostě průměr. Do toho ale určitě není akční film, spíše klasická francouzská kriminálka. Má plno dobrých scén, ale i nudných momentů. Má dobré postavy a Eric Cantona se mně ve filmu vcelku i líbil. To je ale asi tak vše. Ten závěr nemusel být tak uspěchaný. Tam to vzali fakt hopem. To snad i ten hopík když se odráží od země je pomalejší než závěr tohodle filmu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% - docela napínavá kriminálka. Komedie? V žádném případě. Označení je zcela mimo. Ženská si přes internet www.switch.com vymění s jinou ženou byt, jen na určitou dobu, aby si odpočinula a začala nový život. Po návratu chtěla být jiným člověkem. Vymění si s neznámou klíče, koupí letenku a vyrazí. Jenže vše se zvrtne. V domě je mrtvola a ona je hlavní podezřelá..... nikdo ji nevěří, A Policie? Ta nedělá nic..... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný Film.. Francouzi ukázali, že umí točit i takové filmy né jen Horory.. Film je pro Celou Rodinu.. Mamka byla Nadšená! Příběh je celkem jednoduchý,příjemně se na to kouká.. Honičky jsou napínavé.. 65% !:) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

První půlhodina byla nadějná a ten zbytek už byl příliš hysterický, zkrátka to na mě působilo jen a jen béčkově a ani slavný Eric to nezachránil i když se asi snažil. Hlavní postava Sophie byla navíc nesympatická osoba (ať mi promine), která se změnila jak mávnutím proutku z milé usměvavé tiché slečny v dračici bojující o život a kmitající bez úhony na zdraví mezi kulkama a skákající z oken. Ne, tak tohle opravdu ne, takže já dnes nad dvojku nejdu.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl dobrý mišmaš. Takový Kulový blesk mixnutý The Net. Vnadnou Karin znám jako letušku ze seriálu Pan Am. Tam se mi líbila více jako brunetka. Příběh začne velmi zajímavě a rychle vás strhne. Jenže od půlky to začně být těžce překombinované. Jakmile došlo na rozuzlení, že dcera je vlastně snacha sestry vnuka neteře... málem jsem omdlel. Druhou dardou byla pro mně matka Sophie. Já vím, že Kanada je země losů, medvědů a vůbec divé zvěře, ale žy každá babča vozila v kufru v dece zabalenou pumpovací brokárnu...to se mi fakt nechce věřit. Navíc policie postupně (samozřejmě ke konci nejvíce) začala přiznávat, že při zatčení si nevšimla toho a tamtoho případně že přehlédla to či ono... V závěru vám sice všechno do sebe pěkně zaklapne, ale z toho rozuzlení zůstanete otrávení. Je to škoda, pár honiček po městě bylo točeno velmi svižně . Cantona běhat nezapomněl a je to znát :-). Jinak mi tu velmi sedl! Bohužel scénář byl takový jaký byl... Dávám 3 vpichy sedativa, ale je to jen tak tak. * * * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Téma, které bylo viditelné v romantických "Prázdninách", ale tentokrát řádně temnější. Dvě dívky si vymění byt, ale zajímavý nápad se zvrtne ve chvíli, kdy k jedné z nich vtrhne policie a najde u ní mrtvolu. Slušný a svižný thriller trpící zbytečnou překombinovaností. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice ohrané téma o záměně identit, ale mě se to líbilo. Jednak byla hlavní představitelka, Karine Vanasse, neskutečně sympatickou osobou a druhak jsem byl chvilkami na vážkách, jestli vůbec o nějakou změnu identity jde. Závěr se pak sice mohl zdát poněkud překombinovaný, ale mě do zvoleného rámce docela zapadal. A hlavně vyšetřujícím policistou byl Eric Cantona, geniální fotbalista a nyní i solidní herec. Celkově spokojenost. 75% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tak ať se vám v Paříži líbí........ Zapeklitá situace - prázdniny, výměna bytu, záměna jmen, mrtvola v bytě, který neni váš a průser je na světě. Honička okolo 67 minuty byla celkem slušná až tedy na ten hudební doprovod. To je síla. Řeknu vám, scénář chvilkama hodně kulhal až jsem někdy kroutil hlavou. CITÁT - Proč by to dělala?............... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Celken vydařená krimi, která se ve snaze získání bombastického finále, stává bohužel překombinovanou tuctovkou, bez originálnějšího nápadu... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Další blábol vytrysklý z představivosti spisovatele a scenáristy Jeana- Christophe Grangého (díky zručné realizaci a ústřední herecké dvojce byly snesitelné jen Purpurové řeky a díky vizuálu Fantom Paříže). Ještěže se hlavní hrdinka v podání Karine Vanasseové na útěku před policií tak ráda a často koupe... ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Že umí být Francouzi povrchní, jsem si už všiml, ale takto naivní a děravý scénář jsem shlédl naposledy od Argenta. Jak se postupně kupily ty otazníky a krátil se čas, začínal jsem víc a víc tušit, že na odpovědi asi nedojde. A měl jsem pravdu. Tak například, jakým způsobem přilákala Bénédicte Sophii na ty webové stránky? Jakou roli vlastně hrál ten Íránec? Jaký význam měla likvidace Sophiina domu? Jaký smysl má odebírání vzorků tkání k testům DNA, když následně porovnávají výsledky testů z úplně jiných vzorků? Unikátní ovšem je, že se o vrahovi prakticky nic nedozvíme ani ke konci, ačkoliv je paradoxně tak nějak znám podle dostupných indícií již po dvaceti minutách. Pochvalu zaslouží asi jenom Cantona a permanentní akce. Scénář je odpad! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

francouzi tenhle styl umí a i Switch je tou pravou klasickou francouzskou detektivkou,která sice recykluje už kolikrát použitý nápad ukradené identity,ale ve výsledku to vůbec nevadí.Trošku škoda,že hlavní hrdinka se v určitých momentech nechová zrovna logicky,stejně jako škoda,že v závěru tvůrci až zbytečně moc kombinují.Eric Cantona každopádně nezklamal a narozdíl třebas od Nevinné tehle kousek spolehlivě zabaví...65% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera Schoendoerffera nepoznam a ako kriminalka je to len priemerne. Uvod hned nadchne, ale potom pride v strede dost velka nuda a zaver je odbity, s len 1 dobrou scenou. Kvoli fajnej Karyn Vanasse /Hlava v Oblacich, Pulnoc v Parizi/vsak dam nakoniec 52 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Podle zaběhnutýho,zaprášenýho scénáře natočenej film,kterej se taky dost vleče.Navíc u některejch scén sem jen kroutil hlavou.Dcera volá matce,ať vyzvedne v jejím bytě doklady,načež ji upozorní,ať je opatrná,ale ona před domem vytáhne obrovskej kvér,a začne se chovat jako rambo.Na konci filmu pak klišovitá scéna s pistolí a ležící vražedkyní,ale protože ještě nemůže bejt konec,frajerka uteče jak kráva oknem,a situace nevyužije..I přes tyhle dvě debilní situace,a ještě několik minikravin,je film celkem vklidu skouknutelne.50%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že se film Switch pružně a hbitě ubírá ve své dějové lince a po technické stránce dokáže strhnout a zaujmout. Problémem je samotný příběh. Z počátku je záměna identit srovnatelná s psychologickou rozpolceností Hitchcockových nejslavnějších filmových děl a právem vzbuzuje nemalá očekávání. Bohužel se v celkovém průběhu ukáže, že jde o pouhé chvilkové vzedmutí určité znalosti a po něm přichází strmý a nekontrolovatelný pád, který nekončí a zmateně přeskakuje na tuctový hororový příběh amerického stylu a v laciném bahně se prvotní zajímavá myšlenka utopí a počáteční nadšení u diváka většinou povadne. Hlavní postavou klišovitého akčního hororu je mladá Kanaďanka Sophie Malaterre (zajímavá Karine Vanasse), životem ztracená cizinka uprostřed hlavního města Romantiky. Očekávaný životní zvrat přichází, byť v jiné podobě, než se čekalo. Ovšem cesta ke zvratu i samotná katarze je znehodnocena tvůrčí zatuchlostí a konzumní podbízivostí. Hlavní mužskou postavou je pařížský policejní inspektor Damien Forgeat (pozoruhodný Eric Cantona v pro mě nezvyklé pozici), vytrvale běžící za jedinou podezřelou osobou sadistické krutosti. Z dalších rolí: nespokojený Forgeatův nadřízený Stéphane Defer (Mehdi Nebbou), vysmívající se Forgeatův kolega Delors (Aurélien Recoing), povýšená a odměřená umělkyně Alice Serteaux (šarmantní Niseema Theillaud), její nepolapitelná a nebezpečnou psychózou postižená dcera Bénédicte Serteaux (Karina Testa), našeptávající Claire Marras (Maxim Roy), záhadný a nebezpečný Kourosh (zajímavý Karim Saleh), neohrožená Sophiina matka Marianne (Sophie Faucher), či nedůvěřivě pátrající montrealský policejní inspektor Lachaux (Stéphane Demers). Je to moderní, je to svižné a podbarvené sluncem. Ale je to i nestoudná práce scénáristů a režiséra, z průběhu a výsledku rozbolí hlava. Přihlouplých hororů je mnoho a Switch se jen snaží ze všech sil přetvařovat. A konečné rozčarování je o to hlubší. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Není to špatná detektivka. Taková klasická francouzská záležitost. Jen mi příjde jako by frantíkům došly staré dobré zločiny a témata a zbytečně kombinují. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Pár tradičních nelogičností by se samozřejmě našlo a pozastavil bych se i nad ztrátou fyzičky Erika Cantony, kterému hlavní hrdinka naprosto nepochopitelně několikrát pláchla i z bezvýchodných situací. Sir Alex by mu v MU za takovéhle fatální chyby zcela jistě dal co proto a tu fyzičku by si dohnal v osobním volnu...:) Nicméně, koukatelné to je a nudit se rozhodně nebudete. ()

Reklama

Reklama