Reklama

Reklama

Zlo

  • angličtina Evil
Trailer

Obsahy(1)

Ak ste v ZLOm čase, na ZLOm mieste, stačí ZLOmok sekundy a dostane vás…  Videá o paranormálnych javoch sa partii chalanov vymknú spod kontroly, keď prijmú ponuku neznámeho muža, nakrúcať v jeho dome. Udalosti naberú rýchly spád a dom začína odkrývať stále hrôzostrašnejšie tajomstvá. Všetko, čo sa v dome deje im najprv pripadá ako zlý vtip, ale veľmi rýchlo pochopia, že zlo existuje a je stále bližšie a silnejšie. Pohltení reportážou a vlastným strachom začínajú svoj boj o život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Flego 

všechny recenze uživatele

Atmosferický horror robí čo môže a zväčša sa mu aj darí. Prvá polovica je trochu rozpačitá a hľadá sa, tá druhá je však veľmi dobrou ukážkou, ako sa má udržať napätie a strach. Mohlo to byť viac okorenené ľakačkami, ale ja som aj tak spokojný. Kam sa hrabe americká paranormálna séria... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

No vida. Naší milí susedia sa rozhodli, že vykradou Grave Encounters a natočí si vlastní FF. Proč ne ? Je lepší jeden slovenský horor a koukatelný, než 10 českých a odporných, ano třeba Poslední Výstřik nebo G.A.Y (T.M.A.) Kluci hrajou dobře a u filmu jsem se i párkrát zosmál, ale jinak průměrný film, který ničím nepřekvapí. Lekačky žádné a celkově z toho baráku mohli vytřískat víc. Nepřekvapí ani totálně zprzněný konec, který vám film totálně znechutí a tudíž srazíte jednu hvězdu tak jako já. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Prvý slovenský hororový film, ktorý sa dostal aj do kín. Po rozpačitých a nedotiahnutých pokusoch Gabriela Hoštaja diváka síce nečaká nič originálne, ale po takých sračkách akými nás zásobujú českí bratia na čele s "neumětelom" Vojkúvkom je to doslova a do písmena Klenot. Vznikal však narýchlo a je to na ňom poznať. Preto moje tri krvavé pazúry dávam s poznámkou, že nabudúce to chce oveľa viac autorského potenciálu a nie iba remeselnú zručnosť, ktorá je u D.N.A. samozrejmá. (12.6.2012) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě nedávno někdo tvrdil, že se slovenská filmová tvorba výrazně posune směrem vzhůru a v mnohém předčí i nikterak kvalitní českou (myslím hlavně tu novodobou a hlavně hororovou), poklepal bych si (mu) na čelo a poslal ho do háje. Jenže dnes už vím, že opak je pravdou (pro někoho smutnou) a já se v krátké době setkal hned s několika opravdu slušnými slovenskými filmy, které určitě stojí za pozornost. No a ZLO je samozřejmě jedním z nich. Found footage nikdy nepatřil a nejspíš ani nikdy patřit nebude mezi moje oblíbené subžánry, nicméně tentokrát si v mých očích alespoň částečně polepšil. A to hlavně díky přístupu samotných tvůrců, kterým se i přes nepříliš velký rozpočet podle natočit docela slušnou podívanou a to jen za pouhých 11 dní. Jasně, nešlo si nevšimnout, že si „vypůjčili“ ledasco z jiných a mnohem známějších filmů, ale kdo to dnes nedělá. První polovina filmu se mi však zas až tak moc nelíbila. Nejdřív jsem měl totiž k trojici mladých filmařů spíše averzi – jejich chování i kecy mi lezlo dost na nervy, ale zas to alespoň okořenili nějakou tou hláškou, nebo „humornou“ situací. To pravé peklo však přichází společně s oním mužem a jeho domem, ve kterém se vlastním přičiněním dostanou do pěkného maléru. V tu chvíli se výrazně obměnila atmosféra – ta byla mimochodem až do samotného závěru velmi dobrá a hlavně se přešlo od keců k pořádné akci a dojde i na několik lekaček. Navíc se Peter Bebjak vytasil i s několika opravdu povedenými triky, které mu můžou lecjaké díly Paranormal Activity jen tiše závidět. 60% ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Bebjak sa obklopil mladými tvorcami. A taktika natočiť film za 11 dní sa osvedčila. Marhuľový ostrov točil päť rokov a moc mu to nepomohlo. Veľa robia civilní herci aj neherci. Najlepšia je expozícia, gag s Tónom Šulíkom a dievčatkami zo Shiningu. Keby sa vo filme objavilo viac takýchto gagov, mohlo ísť hore aj hodnotenie aj divácka návštevnosť. Čo neznamená, že zvyšok filmu je nuda. Práve naopak aj napriek množstvu dramaturgických a logických medzier, vydrží napätie až do konca. Zlo v dome nie je presnejšie vymedzené, najskôr ho idú chytať, potom k nemu ísť nemôžu, vyzerá to akoby ho pán domáci bežne chytával, a keď potom k nemu príde, tak ho hneď zahluší. Presnejšie určenie mantinelov by vytvorilo aj väčšie napätie a strach. Tento rok je to zatiaľ popri Anjeloch a Eštebákovi jasný víťaz a na osi hraných filmov z posledného obdobia medzi Mŕtvolou a Domom je to určite niekde v hornej polovici. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se díky SZM rozplýval, jak se ze Slovenska začíná nečekaně blýskat na poměrně slušné horrorové časy a jen o pár dní mi slovenský horror uštědří hned další ránu přímo mezi oči. A to dokonce formátem, který mě prakticky vůbec ničím (snad na dvě výjimky) nezaujal. ZLO mi pěkně nasekalo na prdel, pocuchalo zákrční chloupky a pohrálo si s povrchem mé kůže. Found footage mě nechává chladným, spíše tedy ve mně vzbuzuje opovržení, ale Bebjak se s tím nesral a ukázal nám, jak se dá natočit výborné FF, které okamžitě řadím na třetí příčku mých oblíbených filmů mé neoblíbené formy horrorového filmu, hned za Diary of the Dead a Noroi. Horrorové Slovensko jede. Viděno na BXM 2014. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ty jo, tak to docela čumim! Já tyhle FF horory zrovna moc nemusim, ale tady se krásně ukázalo, že když vezme do pazoury H8 někdo jinej, než zpovykanej Američan, může z toho bejt docela slušnej horor i pro toho, kdo tomuto žánru nefandí. Krom toho že se ručka tolik nekomíhala, takže bylo něco i vidět, tu zafungovalo především napětí, který se dalo krájet a který takový Paranomal Debility může jen a jen závidět. Je docela škoda, že se tohle nedostalo do nějaký širší kinodistribuce. To by na Západě čuměli. 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Slovenský žánrový film, o ktorom sa ešte bude hovoriť a ktorý sa nemá za čo hanbiť. Po všetkých tých hollywoodskych hororových produktoch, ktoré si pohrávajú z paranormálnou aktivitou a pritom stíhajú točiť remaky ázijských duchárských príbehov, je tento film prvou lastovičkou slovenského hororu, ktorý je podobne ako tie americké odchovaný na niektorých vybraných kúskoch. Odkazy na Blair Witch, Paranormal activity, Nenávisť, Shining, Exorcistu a ďalších jednak predstavuje skvelý odrazový mostík, ktorého sa tvorcovia bez váhania chopili a zároveň odkazy na tieto filmy svedčia o zasvätenosti tvorcov, oboznámených s hororovým žánrom a jeho najznámejšími dielami. Výsledok je perfektný. Prvá polovica je neuveriteľne vtipná. Jedna hláška strieda druhú a väčšina z nich vyjde z úst Kamilovi Kollárikovi, ktorý sa stal asi najvýraznejšou postavou celého filmu. Ostatný za ním nezaostávajú. Aj keď Richard Felix je hlavne pri vysvetľovacích scenách trocha teatrálny. Ale výsledný dojem a jeho šialené pobehovanie z miestnosti do miestnosti, dopomôže k niekoľkým skvelým lakačkám. Posledná polhodina je natoľko atmosférická a strašidelná, že som sa s chuti bál a zároveň si užíval fakt, že sa pozerám na slovenský horor. Bebjak sa týmto dostane do podvedomia širšej verejnosti ako zručný režisér, ktorého ďalší film sa bude napäto očakávať A koniec považujem za naozaj výborný. Pre mňa jasný dôkaz že slovenský film sa prebúdza a vysmieva sa Immortalitas do tváre. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Už niekoľko rokov som si kládol otázku, prečo aj Slováci aspoň z času na čas nenatočia nejaký horror? Preto ma táto snímka príjemne prekvapila, i keď sa jedná o lacnú a svojim spôsobom prostú záležitosť. O originalite čo sa príbehu týka síce nemôže byť reč, ale niektoré scény mi prišli celkom nápadité a naviac okorenené jemným humorom (napr. biele plachty). Démonická atmosféra začína gradovať v momente, keď sa "traja pátrači" vlámu do domu, v ktorom tak trochu straší. Musím sa priznať, že asi dvakrát som sa príjemne zľakol aj ja ako divák a "pátrač" zároveň. S prihliadnutím na to, že sa jedná o slovenský film (nemienim však akýkoľvek film nadhodnocovať len preto, že je slovenský), dovolím si tvrdiť, že ako horror funguje v celku dobre a ani zarytého horrorového fanúšika určite neurazí (i keď ani nenadchne). V zahraničnej horrorovej produkcii sa točia aj neporovnateľne väčšie sračky. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Smysluplné pouze pro hard core fandy FF hororů, které nerozhodí silná absence logiky a radostně si užívají každý alespoň trochu zdařilý subžánrový kousek. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Originalita nula bodov, no je fajn, že sa aj u nás niekto pustí do tohto žánru. A oproti americkým PA to nebolo o nič horšie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snažme sa zabudnúť na strašných, zhruba 15-20 min na začiatku. Pôsobí to ako vtip a môže to odradiť väčšinu divákov. Potom by ale prišli o hodinu skvelého strašenia, v ktoré som pôvodne neveril ani ja. Slovenský horor? Nieje možné! Ale zdá sa, že je a ja som opäť raz rád, že sa mýlim. Aj keď aj tu sa nájdu tradičné nelogičnosti spojené s týmto žánrom. Odpúšťam, pretože miera hororovej kvality snímku to vysoko vyvažuje. A odpúšťam až príliš ´´prirodzené´´ herecké výkony a rovnako uhladené ( trápne ) dialógy v úvode filmu. Pekný slovenský krôčik do vôd strašidelného žánru. Dúfam len, že nebude posledný, resp. posledný kvalitný. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Prvý slovenský horor, a hneď mockdokumetary á la Blair Witch, REC, či Paranormal Activity, natočený ručnou digitálnou kamerou. Ako významné pozitívum vnímam, že ju nedrží epileptik. Takže žiadne trasľavé záchvaty kamery, ktoré by zakrývali úbohosť filmu. Zlo sa môže pochváliť pekne nasnímaným domácim prostredím (Bernolákovo), vcelku pôsobivými maskami aj špeciálnymi efektami (je ich síce málo, ale stoja za to), ktoré nevyzerajú lacne. Určite lepšie ako mnohé americké samoúčelné found footage. Na začiatok je to slušné. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Slovákům se povedl husarský kousek! Zřejmě první domácí handycam zářez, který možná až okatě těží ze stylově spřízněných Blair Witch Project, Rec či Grave Encounters, ale ve výsledku se jedná o naprosto funkční a zahraniční produkci konkurující záležitost. Samozřejmě si řeknete, že se opakuje něco už x-krát zpracované a budete mít pravdu, ale copak se to neopakuje ve všech žánrech a dokonce mnohem četněji? Za obrosvské plus pochopitelně beru zcela uvěřitelnou atmoféru zasazenou do ještě uvěřitelnějšího slovenského prostředí - a možná právě proto má film takovou sílu, není nic působivějšího, než pocit sounáležitosti, kdy něco podobného můžete zažít ne v blairském lese, ale pár kilometrů za hranicemi nedo třeba i v sousedově sklepě :). Pak už stačí jen prohlídka temného starého baráku, kde se dějí "divné věci", trochu empatie a zálibu v tomto žánru a máme na světě pecku jako hrom. Ano, i přesto, že zohledňuju ne příliš originální provedení nadpřirozena a znalci přesně dosadí odkazy, ze kterých Slováci čerpali, i přesto všechno je tah na branku tak silný, že výsledný pocit strachu a napětí je zatraceně intenzivní. Snad to nebude znít jako rohouhání, ale co do cvakání prdele je tohle po Blair Withc zatím nejsilnější adept z nízkorozpočtového ranku found footage! Fanouškům žánru rozhodně doporučuju! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Příjemná a překvapivě fungující subžánrovka ze slovenska, s nápaditě napsanými postavami a svižným dějem plným odkazů na klasiky bububu filmů... Mouchy to má-hlavně prostory baráku nejsou tak rozlehlé a tak se pořád běhá nahoru a dolů a nahoru a dolů-ale, i přes slabší rozpočet, to(i po efektové stránce) strčí do kapsy nejedny Grave Encounters.. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Tak toto je skutočne poctivá vykrádačka všetkých známych FF,ale srať na to!Som vďačný aj za tento plagiát keďže Slovenske filmové pomery sú také aké sú.Celkom slušná robota na to že Bebjak o sebe povedal že nemá rád horrory. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Typologicky sa to snaží kopírovať americkú tvorbu, lepšie povedané španielsku z nultých rokov. Lenže tá vždy prišla s niečim novým, čo túto vyzerá neautonómne, bez nejakého širšieho rozhľadu. Zážitok žiadny, ale napätie sa dá určite vycítiť pokiaľ máte radi tajomné miesta plné očakávaných vecí ale musíte pritom vypnúť mozog :). Avšak značný amaterizmus kazí väčšinu deja, čiže "herci" môžu "ponúknuť" niečo nabudúce. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Sice neoriginální nápodoba osvědčeného žánrového modelu, na druhou stranu však po stránce budování atmosféry a napětí zdatně drží krok. Nejde tedy o upocenou a marnou snahu dostihnout "západní" vzor, při níž si řada filmařů z Česka a Slovenska již párkrát "rozbila držku". Film má promyšlenou strukturu, dobrý timing, obratně využívá nepříliš slibného prostředí socialisticky zařízené vilky uprostřed zástavby, z níž se stává mrazivá past. Díky nižší stopáži se mu daří držet tempo, zbytečně neodbočuje a nesnaží se nijak povyšovat či hybridizovat žánrová východiska. Výsledkem je sympatický a fungující počin, který je sice instantní jako chvilková studená masáž zad, ale v kontextu slovenské kinematografie působí velmi svěže, zvláště když jsem jedinkrát nezažil pocit trapnosti či nudného přešlapování. Za to rozhodně palec nahoru! ()

Reklama

Reklama