Reklama

Reklama

Internetový příběh

(neoficiální název)
  • Velká Británie Internet Story
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, 2010, 10 min

Hudba:

Blair Mowat

V roce 2005 někdo, vystupující pod přezdívkou Al1, zprovoznil stránky, na kterých tvrdil, že někde v Británii zakopal 9000 liber. Většina lidí tomu nevěnovala pozornost, až na jednoho, který se rozhodl záhadu vyřešit a který možná nenajde přesně to, co očekával. (Ruuzha)

Recenze (18)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když hledáte smrt, tak ji jistě najdete." Odpustkářovu povídku neznám a kdyby mi někdo nabízel nemalý finanční obnos za rozluštění složité hádanky, tak do toho nejdu. Jednak proto, že jsem trošku líný, taky málo bystrý a hlavně nepotřebuju peníze. Nicméně tohle internetové pátrání mne dokázalo celkem zaujmout, ale z křesla kvůli tomu vstávat nebudu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Tento kraťas Adama Butchera patří mezi moderní tajemné příběhy jako jsou městské legendy, ale tentokrát z internetu. Zpracování je jednoduché, ale o to víc působí autenticky. Příběh se silnou a tajemnou atmosférou je docela nápaditý a tak se nebráním vyššímu hodnocení a stojí za shlédnutí. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

To akože vážne sa toto stalo? Lebo ak áno, tak to je fakt drsné... Taký zaujímavý pohľad na moderných "lovcov pokladov", no s dosť nečakaným vývojom. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

A jo je to skvělé a ze života , ale neberu to jako film/dokument , ale jako zajímavější policejní materiály ( 12.10.13/MAC ) ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film o internetu. Skvěle vystihuje samotu, trapné internetové komentátory, hledání ARG, Flash Animace a ztracené příběhy ze starého internetu, které zůstali zapovězené v prachu. Má to černý humor, satiru a dokonce i ostrov ovcom*dů aka Wales. Dokonce existují i podobné případy, které se možná skutečně staly. Potlesk, Adamu Butcherovi. Pořekadlo: For long time I was Al1, but no more. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Poučný film o tom, jak nikdy nevíte kdo je na druhé straně. Příběh je samozřejmě smyšlený, takže nebojte. Neřekl bych, že internet je nebezpečný zrovna "TAKHLE" ale to nevadí, za shlédnutí to stojí. ()

LetztesBiest 

všechny recenze uživatele

No nevím, jestli mě tohle má přesvědčit o nebezpečí internetu ... co se tohohle téma týče, podle mě není ani tak nebezpečný internet, jako spíš lidská hloupost - každý inteligentní člověk si snad domyslí, že internet nabízí různorodé možnosti a ne každý je tím, za koho se vydává. Lepší mi přišel ten animovaný příběh v příběhu, kde se ti tři týpci snaží hledat Smrt. Btw.: Kdyby někdo na netu napsal že někam schoval peníze, považoval bych to za fake a vůbec bych se tím nezabýval ... a i kdyby náhodou ... asi by mě po čase odradily odkazy na ten příběh o hledání smrti, protože bych pojal podezření, že se mě kdosi snaží někam vylákat za vidinou snadno nabytých peněz a pak mi zakroutit krkem XD ()

Komentarix 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nejlepší minifilm, který jsem kdy viděl. Slovní hříčky, rébusy, celkové pojetí snímku. Není snad jedinná věc, kterou bych mohl vytknout. Síla a funkce internetu je tu vystavena jako prostředek, jak spojit lidi, kteří se navzájem ani neznají a možná ani znát nechtěli. Je zde vidět rozdíl mezi internetem a realitou a to, jak se lidé mohou jevit na internetu oproti realitě. Prostě geniální skoro desetiminutový snímek, který nesmíte minout. 99% ()

Reklama

Reklama