Reklama

Reklama

Adoration

Trailer 1

Drama, které režírovala Anne Fontaine, je o příběhu dvou žen. Dvěma nerozlučným kamarádkám z dětství se stane něco, co ani jedna z nich nečekala. Zamilují se navzájem do svých synů. Po mnoha letech se o všem dozvědí jejich nastávající snachy. Obě mají co vysvětlovat. (rreal13)

Recenze (82)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mě líbil námět, ale to zpracování je takový povrchní, chybělo mě více dialogů, více scén abych mohl poznat hlavní postavy a chování jednoho z mladých pánů mě přišlo v klíčový okamžik zbytečně hysterické nebo vy si snad vemete někoho stranou "mezi čtyři oči" a pak řvete tak, aby to rušilo i E.T. pří volání domů . Uznávám atmosférku a herečky. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický snímek s nádherným "plážovým životem" Austrálie a vynikající Naomi Watts a Robin Wright v ústředních rolích krásných matek (no, kdo byste jim hádali jejich věk?) Obě jsou tak dokonale sehrané, že jsem jim úplně věřila, že jsou nejlepší kamarádky už od dětství. Úžasná chemie a jiskření mezi Robin Wright a Xavierem Samuelem. Už ne však tak úžasná mezi Naomi Watts a Jamesem Frecheville. Naomi je krásná a výborná, ale pokud druhý z páru postrádá nějaké to charisma, tak to prostě nebude fungovat tak silně, jak by mělo. Opět mě potěšil, již tradičně skvělý Ben Mendelsohn v roli manžela. A i když toho tato postava po charakterové stránce nenabídne o nic moc víc, než aby spadala do škatulky "hodný, milující, pracovitý manžel", dostává slušný prostor a Ben v ní dokáže zaujmout, takže díky němu se nejedná jen o nevýraznou, šablonovitou postavu. Perfect Mothers nabízejí příjemnou a vkusně podávanou romantiku, která je očištěna od jakéhokoliv patosu, křečovitosti, a citového vydírání. Nechá nás splynout s postavami. Snímek má evropský feeling a je na něm krásně poznat neamerický filmařský přístup. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tady bohužel až příliš snadno prošel nůž máslem.. Sledujeme zajímavou romanci od tvůrkyně Coco Chanel, z plátna je však mnohdy až zbytečně cítit sešněrovanost a zbrklost. Příběh je jasně narýsovaný, o citech a emocích jednotlivých postav se toho ale překvapivě moc nedozvíme. Scénář se totiž s „atraktivním“ materiálem popral v kostrbatém duchu červené knihovny, místy sice zkouší, kam až může zajít, v tomhle světě sakra velkých náhod to ale bude mít docela náročné. Autorský záměr jde stranou, chování postav můžeme chápat, ale se ztotožněním to bude obtížnější. Evropská režisérka Anne Fontaine předkládá komorní látku, která nakonec vyzní docela do ztracena. Už jen s ohledem na kvalitní výkony Naomi Watts a Robin Wright je to docela škoda!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Robin a Naomi v jejich (zííív) slabší filmové chvilce, která potvrzuje smutné pravidlo, že i ti nejlepší herci občas naletí na ryze podprůměrný scénář. Tentokráte v podobě australské telenovely v celovečerním martyriu, jehož dvě úmorné hodiny dodávájí slovnímu spojení "uměle vykonstruované drama" doposud netušený rozměr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nejaké dva roky žijú ako šťastná štvorica, ale ako na to budú reagovať ich nastávajúce nevesty a okolie, tak to už je viac zaujímavá rodinná dráma. Mne sa to veľmi páčilo, neokukaná zápletka filmu, skvelé herecké výkony Naomi Watts a Robin Wright (obe na svoj vek vyzerajú luxusne, tak sa chlapcom ani nedivím, že sa stalo, čo sa stalo) a všetko dokresľuje nádherné pobrežie Austrálie, kde sa naša ľahšie erotická dráma odohráva. Ja nie som ten, kto by niekoho odsudzoval, ale príde mi trošku nechutné chrápať s dieťaťom najlepšej kamarátky alebo kamaráta. Toto smeruje hlavne k úlohe Naomi, tá so synom Robin začala chrápať len preto, keď zistila, že jej syn chrápe s jej naj kamoškou. Na druhú stranu, nech si robí každý čo chce, kedy chce, ale nech sa potom nečuduje tým následkom. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Robin, Naomi, Austrálie... Víc jsem k rozhodování zda filmu věnovat ty dnes už vzácné dvě hodiny nepotřeboval. A byl to skutečně zásah do černého. Ano, bylo to lehce zvrhlé, nicméně pokud bychom se oprostili od toho mateřství, nikdo by se nad filmem skoro nepozastavoval. Proč by nemohla zralá a sakra sexy čtyřicítka mít dvacetiletého milence? Proč by se nemohli vášnivě milovat (teď nemyslím jen sex!) ? Ano je tu jistý věkový rozdíl, na stranu druhou zralá a zkušená žena je něco jiného než mladé tele plné ideálů a rad od maminek, které když se nenaplní vedou k nejednomu zklamání a rozpadu rodiny. A když se bavíme o ,,čtyřicítkách'' je také třeba vzít v úvahu o jakých. Robin i Naomi jsou na svůj věk stále neskutečné kočky s téměř dokonalými postavami a já si celkem umím představit, že by mi tam na tom plovoucím molu či v jednom z těch nádherných pobřežních domů dokázaly celkem v pohodě zamotat totálně hlavu bez ohledu na věk můj či jejich ! Ten kdo vybíral postavy do tohoto drama nemohl zvolit lépe. A jestli bych chtěl někde žít, pak je to tento záliv... Místo bylo prostě snové. Obsah filmu lecos vykecal a vývoj událostí se dal celkem dobře předpokládat. Nakonec to skončí v podstatě tak jak každý čeká i když konec sám byl hodně zajímavý. Souhlasím s ostatními, mohlo to jít více do hloubky. Hlavně oba mladí muži se na konci vzdali všeho celkem dost rychle a jen tak mimochodem Katrina Norman má taky něco sakra do sebe ! I bez tohoto ale obě mamky dokázaly navodit skvělé erotické dusno a film nenudil ani sekundu. A jelikož byl námět vskutku neotřelý a originální dávám i za pátou sklenku vína na verandě nad mořem... * * * * * ()

Silas 

všechny recenze uživatele

...and it just sort of happened. Přetahovaná idealistické poloviny s realistickou ve filmu o tom, že láska se všemi radostmi i strastmi vás může potkat v každém věku. Scénář občas zkouší, kam až může v sérii náhod zajít, a rozvíjí dějovou creepy ideu do nečekaných výšin. Střet postav, dosud žijících ve vlastním světě, s okolním prostředím, kde se řeší až příliš zatěžkávající problémy, vychází naprázdno, a tak dál plují na vlnách vlastní naivity do dalšího nárazu. (Za stále přitažlivé herečky a touhu to zažít jednou taky se 70 zaokrouhlí nahoru.) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Do toho ticha, ked' sedeli po večeri spolu všetci za stolom (po tej bitke v mori), by sa kľudne hodila hláška: ''Tak čo, hoši, jak sa vám mrdá s nami?'' ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Všetci sme si prišli na svoje ... dve krásne ženy ... dvaja pekní chlapci ... a natáčalo sa to hádam v raji. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápad o dvou "milfkách", které se navzájem zamilují do svých synů je neobvyklý, ale film jako takový, je předvídatelný až hanba. A holky se také moc nepředvedly. Pro ženy ve věku hlavních představitelek určitě poutavější než pro mě. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

No, fakt si teda nedovedu představit, že by mou nejvýraznější reakcí na fakt, že mi moje 20 let vdaná máma šuká s nejlepšim kamarádem ... byla prostá oplátka. To je pro mě naprosto neakceptovatelný východisko; který zřejmě půjde na vrub v první řadě knižní předloze. V čem už ale, hádám, selhal zejména (oscarovej) scénárista Hampton, to je značná uspěchanost, nezvládnutý zobrazení motivu spirálovitý nevěry a mizerná postava Toma (mimo jiné i špatně zahraná). Za plusy považuju akorát tahounku Naomi (se svym svůdně-vtipnym tanečkem), perfektně hmatatelný sexuální napětí při milostných scénách a sem tam i hudbu. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

ADORE na mě působí hodně nezávisle, a i to mu dává výhodu před podobnými milostně psychologickými snímky. Nerad bych ublížil filmu, který není vyloženě špatný, ale co je tady nového a neokoukaného? Nijak nevím, ničím mě až tolik nepřekvapil. Absolutně čekená/nečekaná zápletka, kde dvě dlouholeté přítelkyně začnou postelovou jízdu se syny té druhé, mě nijak nedojala ani nepohoršila. Snad je to tím, že problém nebo spíš nezvyklý propletenec si dle mého zasloužil víc pošťourání do rány. Takhle, jak to Anne Fontaine natočila, mi to celé přišlo hodně povrchní a málo provokativní. Vždyť podobný milostný čtverec by měl být více emotivní, více provokativní, více sexuální. Výkony obou chlapců se mi pak moc nezdáli, ale to bude asi tím, že jsem chlap. Proto spíš oceňuju dvě hlavní ženské postavy, na kterých bylo vidět aspoň trápení a zároveň nadšení z lásky a milování se s mladými muži. Film také evokuje ke spoustě předsudků k něčemu co není zakázané, nezákonné, ani proti přírodě, ale přesto vytváří pocit něčeho „špatného“....Film evokuje mozek a názor nechává na každém z vás, zda vám přijde taková situace nechutná nebo přirozená, vše je věcí názoru a osobního vnímání. V tomhle má u mě film jedno větší + a dávám mu proto průměrné 3 hvězdy :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jaká je pravděpodobnost, že dvě šukézní milfky, navíc nejlepší kamarádky, mají stejně staré syny, kteří splňují standartní podmínky pro hezouny? A jaká je pravděpodobnost, že se ti dva zamilují do matky toho druhého a matky jejich city opětují? A jako na potvoru jedna je nezadaná a manžel druhé odjíždí za prací do Sydney, což vede k rozbití rodiny. Takže ono by se chtělo říct, že námět je originální, ale on je totálně vymaštěnej. Oukej. I z debilního námětu se dá vytřískat solidní počin. To se tady ovšem nestalo. Když si to tak zpětně přehrávám, tak kluci se zamilujou, ženský se zamilujou a všichni jsou zamilovaný. Jasně, i tady se najde prostor pro moralizování, že to není správné, ale je to vlažné a ani postupem času to na intenzitě nenabývá. A přitom stačilo dát oběma dámám manžely a film se mohl vyvíjet lépe a jinak. Docela mě to štve, protože Naomi i Robin Wright patří k mým oblíbeným herečkám a ačkoliv jsou to právě ony, kdo snese přísnější měřítko, nedokázaly Adore vytáhnout z podprůměru. 30% ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

První co mne napadlo bylo že je to zas nějaká vívegovina. Jenže když spisovatelka Doris Lessing napsala v roce 2003 povídku "Babičky", byla inspirována prý skutečným příběhem. Inspirace přišla v hospodě kde se dvě matky bavily aférou kterou měly společné se synem té druhé. Předlohou je odvážné téma na hraně incestu. Být na režisérské stoličce hřebejk, zapíchl by se pěkně hluboko … Ovšem na režisérské židli je Anne Fontaine, která morálně nejednoznačné téma zpracovala v zdařilé plážové melodrama s pěknými filmovými obrazy. Francouzko-australská produkce se mi už vícekrát osvědčila. Produkce: Gaumont, Screen Australia ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Ani dvanáctihodinový let (!) vás nedonutí si myslet, že je tohle dobrý film. Let jsem přečkal snímku navzdory, jedna hvězda za námět a Robin Wright. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat SPOILERy. Vztahový propletenec plný spousty štěstí a smutku... Už od začátku této propletené aféry jsem si říkala, jak hrozně špatně taková situace může dopadnout. Ale přeci láska si nevybírá a nejde nic jiného, než se tomu podřídit a žít svůj život nejlépe jak umíme. Ale za jakou cenu se honíme za potěšením a štěstím? Když přijdeme o rodinu a jediné co nám zbývá jsou vzpomínky? Nevím jestli bych za každou cenu chtěla žít takhle naplno. Nezbylo mi ovšem nic jiného, než poznamenat své hodnocení naprostým údivem, který mi nepřestával vyrážet dech. Nemohu jinak než opět pochválit Naomi Watts. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten námět je zajímavý, co si budeme povídat. Dvě ženy, dlouholeté kamarády, které žijí v sousedních domech, se navzájem zamilují do svých synů. Tohle není tradiční téma. O to víc vás bude zajímat, jak to vlastně celé dopadne, jak budou události eskalovat. Film využívá celkem zajímavé přechody v čase, kdy celkem snadno uběhne poměrně dlouhé období, které není nijak ohraničeno. Většinou se ale ztrácet nebudete. Co si budeme povídat, filmu chybí nějaké ty vrcholy, místa, která by vás skutečně odrovnala, ale přesto má příběh své vlastní pojetí a dobré tempo. Zajímavý námět, ale přesto se dostavila určitá rozpačitost z výsledku. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Trochu komornější film, kde si především užijeme hlavní čtveřice, což vůbec nevadí, film nenudí a herecky je na tom velmi slušně. Robin a Naomi jsou pořád krásné ;) ()

Reklama

Reklama