Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Min Tae Yeona kdosi pokouše a on se stane upírem. Cestu upíra však odmítá, a aby přežil, saje jen krev mrtvých. Své nové schopnosti používá ve své práci hájení práva jako prokurátor. Když se objeví záhadný případ, zjišťuje, že není jediným upírem. (Zíza)

Recenze (9)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Krimi seriál, navíc s lehce upíří tématikou, je v Koreji docela ojedinělá záležitost. Ale poprali se s tím moc hezky a já bych se určitě nezlobila, kdyby si s tímhle žánrem pohrávali dál. Za začátku se v každé epizodě řeší jeden případ. Většina z nich je podle mě docela povedená a myslím, že by nemusela urazit ani mlsnější milovníky krimi žánru. Ke konci se seriál začíná věnovat hlavní zápletce, která se průběžně (a hodně pomalu) odhalovala. Ale po finále můžu říct, že to dlouhé napínání stálo za to. 4* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přeloženo. (Ten upíří chlapík mi byl neuvěřitelně sympatický, na něj koukat to je jedna báseň. Není to špatné, taková pěkná krimoška s nadpřirozeným prvkem, ale bohužel tak nějak bez špetky překvapení nebo alespoň pocit „no tedy, to jsem nečekala“. Proto to bude 3*. Sympaťák není vše, i když teda pořádnej.) ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Ťažko, veľmi ťažko sa mi hodnotí tento seriál. Podobne ako všetky seriály, nemá všetky časti rovnako dobre vyvážené. Preto som svoje hodnotenie dostala po spriemerovaní hodnotenia jednotlivých častí, a ak by to niekoho zaujímalo, vyšlo mi 4,58....Seriál má neskutočnú atmosféru, mierne temnú, vtipnú a pre mňa veľmi autentickú. Čo treba hneď pochváliť je charakterová nadradenosť nad ostatnými filmami. Hlavný hrdina což upír, nám neukazuje iba tú "zrejmú" stránku vampirizmu. Áno, chce a túži po krvi, je v podstate neuveriteľne rýchly, má zaujímavé schopnosti. No tu je presne to, čo tento seriál výborne zachytáva. Prokurátor Min, sa stretáva z problémami spôsobenými práve jeho inakosťou. A čo sa v západných filmoch nenájde: Inteligencia! Ľudia si to všímajú. Všimnú si že neje, že sa nejako rýchlo hojí, že vie veci, ktoré by nemal. A tu sa dostávame k druhej postave, ktorá je moja najobľúbenejšia. Nie som veľkou milovníčkou hlavných hrdiniek, policajtiek atď. No prokurátorka Yoo, si zaslúži náš rešpekt ako postava. Je to najinteligentnejšia, najakčnejšia a najnormálnejšia postava seriálu. Pýtate sa prečo? Yoo nemá žiadne špeciálne schopnosti, neovláda bojové umenia, nespráva sa ako dáma, no predsa má určitý švih, používa rozum, dedukciu a normálnu detektívnu prácu na odhalenie vinníka. Yoo je nosníkom všetkých prípadov, napriek tomu, že má určitý citový vzťah k svojmu nadriadenému, nespráva sa ako puťka a odporuje mu, pýta sa, pochybuje. Naozaj si myslím, že je Yoo neuveriteľne napísaná postava. Ale ďalej, seriál okrem úžasného plotu vyniká vizualizáciou. Musíme si priznať, že krv občas vyzerá ako brusnicový sirup, ale okrem tohto nedostatku, nemôžem po vizuálnej stránke nič vyčítať. Hudba je podmanivá a rýchlo vás chytí. Celkovo asi 90% ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle z hlavy hned tak nedostanu! První záběr na hlavního hrdinu a mě se podlomila kolena... nebo to byla zástava srdce? Možná bych dokonce řekla, že jsem zástavu srdce prožívala při každém záběru na něj. :-D Seriál mě chytil hned od prvního dílu a já se nedokázala udržet, abych si nepustila další. Dokonale jsem ho zhltla a nevšímala si ničeho, co by mi snad mohlo zážitek pokazit. Případy řešené v každém dílu mě neskutečně bavily, až jsem občas zapomínala na hlavní zápletku. ;-) Ale hlemýždí (opravdu hlemýždí) tempo při odhalování hlavní zápletky mi přišlo moc fajn. Upíry moc nežeru, ale tady je to moc pěkně zakomponované do děje. Nazvala bych to spíš takovou ozdobou seriálu, která působí velmi přirozeně. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

U většiny korejských seriálů mě navnadí začátek a zklame konec, ovšem tentokrát to bylo obráceně. Začátek seriálu je totiž, alespoň co se hlavní dějové linky vinoucí se celým seriálem týče, tajemný jak hrad v Karpatech a tak příliš nenavnadí na další díly. Ty jsou totiž vysloveně epizodní, na začátku vražda, na konci pachatel za mřížemi. A přestože jsou mezi nimi i velmi povedené vraždy (alespoň z pohledu někoho, kdo na kriminálky prakticky nekouká), díky superschopnosti hlavního hrdiny-upíra mi jejich řešení přijde trochu jako podvod na tvrdě pracující "obyčejné" policajty. Až ke konci se začíná poodhalovat rouška tajemství z minulosti a současnosti a seriál tak získá na spádu. Dobře fungovala i herecká chemie mezi hlavními postavami ze speciálního vyšetřovacího týmu. Vysloveně se mi tedy nelíbila především ta upírská stránka seriálu, jmenovitě ta jeho schopnost vidět skrz krev oběti vraha mi nejde pod nos. Ale není to nic, na co bych nedokázal přistoupit. Stejně tak jako ta "náhodná" setkání v pravý čas na pravém místě, vhodně zaslechnuté poznámky atd... ale to holt patří k seriálové realitě. Druhá série pak nabídla nové zajímavé postavy (doktor), trochu změnila charaktery některých stávajících postav a přibyl i nový nepřítel. Celkově se dvojka snaží být víc cool, víc badass, víc mystery i víc vtipná než jednička, a v jednotlivých bodech se jí to i celkem daří, ovšem dohromady to tak nějak ztrácí dech a soudržnost. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbí - že státní zástupce prostě je upír, žádný velký vysvětlování, prostě to tak je a tečka. Taky se mi líbily některý případy, který byly docela nápaditý (reality show, parta bojovníků apod.). Že to trpí klasickými úlety většiny krimi seriálů typu nesrážející se krev nebo policajti (státní zástupci), kteří dělají všechno od papírování přes profi práci s PC technikou a laboratorní práce až k honění vrahů, to už jsem tak nějak čekala. Ale co mi lehce lezlo na nervy byla neuvěřitelnost té mladé slečny, která v "drsných" scénách byla asi tak uvěřitelná, jako když Lucka Vondráčková hraje sexuální dračici.. Navíc bytostně nesnášim, když dvacetikilová holčička chodí sama zatýkat sadistický vrahy nebo prohledává místa, kde se ukrývá vrah (samozřejmě v noci!). Závěrečná akce byla docela dobrá, až na to, jaký hovada udělali z chudáků příslušníků SWAT. Celkově to ale šlo a dokonce dám šanci i druhý sérii. Hlavní představitel má totiž charisma jak prase a představitele jeho policejního parťáka můžu kdykoliv. ()

springtime 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vampírský prokurátor s velkým charisma. Bohužel mi vadilo, že kriminální příběhy nebyly více promyšlené. Např. podezřelý z vraždy - dle provedení řekli, že musí být levák A klidně přitom v dalším napaden, které naplno ukázali, bodal pravou rukou. A prokurátorku zásadně posílali všude samotnou. Co na tom, že váží 20 kilo aj s botama. Nebýt těchto nelogičností dala bych i více. ()

Hanassi 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má netradiční námět. Hodnotím i po shlédnutí druhé série. Nápad super, obsazení fajn a vlastně celkově se to velmi povedlo. Jednotlivé díly jsou detektivními případy a přitom na pozadí se odehrává daleko hlubší příběh s tajemstvím, které se týká hlavního hrdiny. Doufám, že bude třetí série, protože každý díl jsem hltala. Jo a poznámka, není to tradiční sladkobolné k-drama. Naopak, kdo má rád třeba Oldboy, nemusel by být zklamán. ()

mayna 

všechny recenze uživatele

Sympatický prokurátor upír řeší se svým týmečkem zajímavé a dost drsné případy, současně pátrá po tajemném individuu. Herci jsou výborní, v každém dílu parádní akce (možno vychutnávat i zpomaleně), pár vtipných situací, troška napětí. Ale něco tomu prostě chybí. I tak se těším na druhou sérii. Zatím za 3*. ()

Reklama

Reklama