Reklama

Reklama

Komplicové

(seriál)
TV spot

Epizody(4)

Obsahy(1)

Zorganizovali největší loupež hotovosti v britských dějinách. Čtyřdílná minisérie z produkce BBC se detailně zabývá fiktivní, historicky největší loupeží hotovosti v Británii. Kromě samotné loupeže se soustředí především na trojici protagonistů, zaměstnanců úložiště cenin v Bristolu, jejichž charaktery procházejí během půlročních příprav nečekaným a dramatickým vývojem. Chronologicky roztříštěné vyprávění sleduje samotný průběh loupeže i události před a po ní. Výborně napsaný scénář plný zvratů udržuje diváka v napětí a nejistotě do poslední minuty. Ústřední trojici hrdinů ztvárnili populární britští herci Steven Mackintosh (Luther), Warren Brown (Luther, Dead Set) a Ashley Walters (Podfukáři). (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Největší peněžní (bankovní není úplně správný výraz) loupež v Británii podle diktátu současné televizní špičky kriminálního žánru, BBC One. Není to žádná originální pecka, ale ta chirurgická přesnost při přípravě plánu, funkční postavy, včetně změn jejich uvažování, a šoupání mezi dvěma časovými rovinami (příprava / provedení) funguje na jedničku. Především díky tomu, že i banality dokáže prodat jako zásadní napínáky divákovy pozornosti. Sestřih posledních záběrů čtvrtého dílu spustil slintání v očekávání druhé řady na maximum. 4 a ½. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Další krimi minisérie z Británie a opět velká spokojenost. Chválím za výběr tří hlavních herců a za skvělé vykreslení jejich rozdílných charakterů. Drama, kde ani tak nešlo o loupež samotnou, jako právě o postupné odkrývání povahy každého z této trojice, kde k tomu výborně napomohlo i prolínání časových rovin před a po loupeži. Za lepší považuju třetí a čtvrtou část, ale přece jen ten poslední puntík nebyl až tak podle mých představ a možná bych uvítala klidně i pokračování. Steven Mackintosh v roli Johna hrál svou proměnu velmi dobře, svého svým způsobem citlivého Chrise zahrál Ashley Walters taky bezvadně, ale stejně mně byl nejsympatičtější pár Marcus v podání mého oblíbence Warrena Browna s Ginou. Seriál, který rozhodně stojí za vidění. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komplice považuji za nenápadný a tak trochu nedoceněný skvost na poli britské seriálové produkce. Zatímco jiné seriály trpí rozbujelostí a postupným vyhníváním, kdy divák pomalu a jistě ztrácí o své hrdiny zájem, Komplicové mají opačný problém. Čtyřdílná minisérie rozehrává mezi svými hrdiny a především s divákem takovou partii, že je škoda utnout ji tak záhy. Tady by se podle mě slušelo protáhnout ji s šikovným scénářem na dvojnásobný počet epizod. Tvůrci neztrácejí čas a hned v úvodu na vás vybalí šokující brutální loupež a zdánlivě odkrývají všechny karty. Jenže divák posléze zjistí, že tady v centru pozornosti nestojí akce, ba ani samotný zločin, nýbrž lidské charaktery, a že něco je trošku jinak. Tak, jak se dají odloupat plátky cibule, i tady se ztrácí mimikry a opadávají vnější ochranné vrstvy osobnosti, které vystavujeme veřejnosti. Odhalují se tak nové motivace a nečekané povahové rysy. K tomu si připočtěte fajnové herecké obsazení a máte seriál, u kterého je radost trávit čas. Žádná samoúčelná manipulace s divákem, ale inteligentní hra, kde se hraje ani ne tak o balík peněz, jako o sebeúctu, kamarádství, rodinu a vlastní svědomí. Celkový dojem: 90 %. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Od seriálu, ve kterém účinkuje pár herců z Luthera bych popravdě řečeno čekala víc, než jen skoky v čase, táhlou nudu a nepochopení. První díl jsem dokoukala asi za tři dny a druhý jsem hned po pár minutách musela vypnout, takže za mě obrovské zklamání. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Přesně napsaný scénář precizně popisující přeměnu rozpačitého ustrašeného člověka v rozhodného a nekompromisního vůdce se sebevědomím na rozdávání. Člověk roste s velikostí úkolu, který musí, nebo chce, zdolat. Trošku mi vadila absence postav, ke kterým by mi autoři umožnili získat pozitivní vztah. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt solídny a napínavý filmík o lúpeži. Okrem fajn poprehadzovaných scén, skvelo funguje aj psychológia pstáv. Dalo by sa povedať, že minisérii kolíše tempo, ale to je prispôsovené rozdeleniu na štyri časti a pomáha to vytvárať napätie... Poctivá práca od BBC... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inside Men sice nepatří k tomu úplně nejlepšímu, co kdy u BBC natočili, ale i tak se dá označit visačkou high quality. Předně se nejedná o klasickou bankovní loupež, ale o vybrání zařízení, kde se peníze skladují. Ne že by v tom byl zase takový velký rozdíl, ale přesto to oproti bankám působí neokoukanějším dojmem. Druhým pozitivem je smysl pro detail. Jak plánování, tak samotná loupež jsou podávány do nejmenších podrobností, což bývá dost často otravné, ale tady tomu tak nebylo. A třetím a asi největším kladem jsou výborně napsané postavy, které se na relativně malém prostoru vyvíjejí a jejichž chování a jednání je důvěryhodné. To by samozřejmě nešlo bez herců, jimž jednoznačně vládne Steven Mackintosh. Tenhle chlap by si už konečně zasloužil nějakou pořádnou roli. 80% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Stojí za vidění už jenom kvůli hereckému výkonu Stevena Mackintoshe, který se z připosraného ouředníčka typu Williama H. Macyho z Farga mění v bezcitnou, strach neznající bestii. 75% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tohle není můj oblíbený film aneb O fiktivní loupeži. 1) Souběžné vypravování ve dvou časových rovinách sice přináší některé neotřelé pohledy na děj, ale jako celek mi nevyhovuje a ubírá na napětí. 2) Tvůrcům se podařila zcela mimořádná věc. Všechny postavy (bez výjimky) mi jsou neskutečně protivné. 3) Doslova zmršený konec mi silně vadil a snížil celkové hodnocení minimálně o jednu hvězdičku. Druhá řada následovat neměla a ani nevznikla. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu jinak. BBC umí ty nejlepší miniserie vůbec. Nikdo to nedělá tak dobře jako oni a příjde mi dost nefér, že je BBC pořád ve stínu Showtime a HBO, protože v posledních letech tvoří lepší seriály než ostatní produkce. Warren Brown se stává mým oblíbeným hercem. Je dobře že ho teď dost prosazujou v různých seriálech. Ale co je nejlepší je výkon Stevena Mackintoshe. To co on předvádí jsem už dlouho neviděl. Takový vývoj postavy a to jak to Steven předvádí to je něco neuvěřitelnýho. K tomu se přidává zajímavý podání příběhu, kdy se nejdřív ukáže něco z krádeže a pak zase něco z minulosti a časem se to pořád přibližuje a přibližuje. Nejdřív jsem se v tom moc nevyznal ale časem si na to zvyknete. BBC jde se svými minisériemi na vrchol a zaslouženě. Nejlepší výkon jednoznačně předvádí Steven a to ve druhé epizodě, tam mění svoje výrazy a mluvu z minuty na minutu a to tak luxusně, že by mu každý sežral úplně všechno co by řekl. Naprostý top jako každá minisérie od BBC. Můžu jedině doporučit. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Promyšlená věcička s nepříliš uspokojivým koncem, nekoncem. Důležitější jsou sice všechny ty tenké nitky a psychogie postav, přes to mohl být závěr efektnější a v případě Chrise dovysvětlenější. Koho to zaujalo, tak by se měl podívat na norský Nokas. 75%. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že co se televizní detektivní práce týče, nemá BBC konkurenci. Luther mě překvapil, nadchnul a přesvědčil. Takže Inside men sem si doopravdy "jen" užíval. Není to žádná detektivní revoluce ale to ani nemusí být. Chirurgicky přesně vedení, uvěřitelné chování postav a zajímavé prolínání dějů. A hlavně skvělý Steven Mackintosh. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

13 .1 opět dobrý seriál který - nepostrádá vtip a napětí.Dobře vymyšlené situace.Žádné stokrát omleté honičky aut a střílečky.Něco úplně nového. 19.i závěr seriálu.Vymakaný konec,který překvapí.Vadil mi černoch s jakoby čínskýma očima.Ten fakt byl neslaný nemastný.Myslím že tomu ubíral šťávu.Celkově ale dobrá práce filmařů.Steven hrál jak o život. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale ne vynikající. Trochu moc sterilní. Zejména první polovina se poněkud táhne. V rámci seriálové produkce BBC tedy tak nějak průměr. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Zase jedna parádička od BBC v čele s výborným Mekintošem a Warrenem Hnědým, tentokrát v roli blbečka. Nadstandartní kvalita která nezklame. ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s Isherwoodem. Žádnou chirurgickou přesnost v plánování jsem tam neviděla. Naopak, všechno bylo scénáristicky odfláknuté a debilní konec tomu dal korunu. A nejen to, bylo tam spoustu nedokončených akcí a nejasností. A pokud celý příběh měl stát na tom, jak ze sebe udělat tvrďáka,tak ani to moc nefunguje. Béčkové drama, nic víc. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Treba uznat, ze tento britsky mini-serial je natoceny zrucne. Pocas vsetkych styroch casti strieda dve casove linie, takze sa divak postupne dozveda, co viedlo hlavne postavy k lupezi a jej priprave. Pribeh masivne taha vynikajuci Steven Mackintosh, ktoreho premena z kancelarskeho tutka na nekompromisneho a chladnokrvneho zmrda je paradna a ako mame moznost vidiet v poslednom dieli, aj uveritelna. Problemom ale je, ze tak ako hlavna postava, aj samotny serial je prilis chladny a neposkytuje nikoho, s kym by sa dalo stotoznit, alebo mu fandit. Moj zazitok zo sledovania bol preto do znacnej miery ambivalentny. Mozno keby sme sa dockali druhej serie, dalo by sa pozerat na tieto styri diely ako na vydareny vstup do niecoho vacsieho. Kedze vsak BBC One v marci 2012 rozhodla, ze druha seria nebude a ze od zaciatku pokladali Inside Men len za miniseriu, ostava konecny vysledok niekde na polceste. 7/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jak se může zakřiknutý, nesebevědomý a podceňovaný muž zviditelnit? Tak, že uloupí 172 milionů liber. Jen o kapánek horší, než nedávno mnou zhlédnutý River, ale i tak se jedná o další zajímavou a napínavou sérii z produkce BBC. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Zklamání z úplně a totálně "tragického" konce mi nedovoluje jít s hodnocením výš. Seriál mě bavil, skoky v čase byly přehledné a zajímavé, obsazení OK, hudba OK, ale ten konec to celé (ne)skutečně po... kazil. Bohužel. Škoda, ještě tak 20 minut před koncem jsem byl rozhodnut dát bez mrknutí oka plný počet a pak takový průšvih. Ach jo. ()

Reklama

Reklama