Reklama

Reklama

Zavolejte porodní sestřičky

(seriál)
  • Velká Británie Call the Midwife (více)
Trailer 2
Velká Británie, (2012–2024), 113 h 24 min (Minutáž: 52–90 min)

Tvůrci:

Heidi Thomas

Hrají:

Vanessa Redgrave (vypravěč), Jenny Agutter, Laura Main, Judy Parfitt, Helen George, Bryony Hannah, Pam Ferris, Ben Caplan, Miranda Hart, Jack Ashton (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(113)

Výpravný retro seriál, který pro britskou BBC vyrobila produkční společnost Neal Street Productions filmového režiséra a producenta Sama Mendese, diváka přivádí do východolondýnského Poplaru na přelomu padesátých a šedesátých let 20. století. Volná adaptace vzpomínkové knihy porodní asistentky Jenny Worthové sleduje osudy porodních sester, které v nejchudší části Londýna poskytují zdravotní péči těhotným ženám a pomáhají jejich dětem na svět. Společně s jejich profesními i osobními vzlety a pády sledujeme také postupný vývoj britské společnosti se všemi dobovými změnami a výzvami. V seriálu, jenž získal různá televizní ocenění, včetně prestižní ceny BAFTA, hraje řada známých tváří. Za všechny jmenujme Jessicu Raineovou, Jenny Agutterovou, Judy Parfittovou, Pam Ferrisovou či Mirandu Hartovou s jejím neopakovatelným komediálním talentem, který probleskuje i v jinak veskrze seriózní roli. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (24)

Epizoda 1 (2012) (S01E01) 

Je zvláštní vidět Trixie bez make-upu. :-) Příjemný první díl, který lehce seznamuje s postavami i prostředím a jelikož víme, že ne vždy v tomto seriálu (jako v životě) dopadne dobře, SPOILER!! jsem ráda, že v tom prvním dílu vsadili spíš na zázrak, než na smutek. ()

Epizoda 2 (2012) (S01E02) 

A už se jede pěkně zostra. SPOILER!! Žádný happy endy. Běžné řešení událostí staré zhruba 65 let. Spousta takto adoptovaných dětí tudíž ještě žije. ()

Epizoda 3 (2012) (S01E03) 

Myslela jsem, že tento díl taková citová ždímačka jako jiné nebude, ale opak je pravdou. Tento byl o silných mužích. ()

Epizoda 4 (2012) (S01E04) 

Když člověka nestáhne do pekla pasák, ale systém. ()

Epizoda 5 (2012) (S01E05) 

Rozhodně zajímavý téma. ()

Epizoda 6 (2012) (S01E06) 

Snad poprvé zůstaly moje slzné kanálky suché. :D A to je taky fajn. Aspoň jsem měla čas přemýšlet, proč mi Jenny není sympatická, i když je to evidentně hodná holka. ()

Christmas Special (2012) (S01E07) 

Člověk se zaraduje, že ho čeká vánoční díl a tak nějak naivně čeká trochu odpočinkovější téma a spoustu radosti. A nakonec je tak emočně rozsekanej, až to hezký není. ()

Série 2 (2013) (S02) 

Začala jsem druhou řadou, ale to nevadí. Na tomto seriálu mě zaujalo jednak to, jak dobře je natočený, druhak to že řeší problémy, které se vymykají času. Vše co porodní sestřičky, řádové sestry a jejich pacienti prožívali by se dalo lehce přenést do jednadvacátého století (a kteréhokoli jiného), protože tohle je prostě život, který plyne, začíná a končí. Možná je to tou vynechanou první řadou, ale osobní linky jednotlivých postav mě nějak vůbec nebraly za srdce, zato u linek pacientů jsem měla mnohdy pocit, jako by mi někdo to srdce rval z těla. ()

Epizoda 1 (2013) (S02E01) 

Díl u kterého se mi zvedal kufr. Z obou dvou linek. 3,5* ()

Epizoda 2 (2013) (S02E02) 

Popravdě jsem myslela, že se bude jednat o Syndrom náhlého úmrtí. To je dnes jedna z prvních věcí, který vám v porodnici řeknou, nebo vám aspoň strčí leták. Bolest to musí být neskutečná. 3,5* ()

Epizoda 3 (2013) (S02E03) 

Pouto, které nejspíš pochopí jen ti, kteří spolu rostly v matčiným břiše. Meg mně děsně drala nervy, i když jsem chápala její šílený strach z budoucnosti, mnohem víc jsem nechápala, jak tam pro svou sestru nemůže nebýt (SPOILER!! a fakt jsem bytostně chtěla, aby ji doktor dal taky pořádnou facku - jednak aby se vzpamatovala a jednak za to, jak se přese všechno chovala). No... asi je načase si to pustit od první řady! Včera mě tento díl v tv vážně zaujal. ()

Epizoda 4 (2013) (S02E04) 

Občas je cesta delší a bolestná. Důležité je, co je na jejím konci. Jako mámu mě to fakt bolelo. ()

Epizoda 5 (2013) (S02E05) 

K tomuto se dá napsat jen jediné. Díky za antikoncepci! Kdo se vydržel dívat? Já ne. 4,5* ()

Epizoda 6 (2013) (S02E06) 

Příběh otce a dcery mě slušně rozsekal. Tolik promarněného času. A já doufala v zázrak. "Svět je plný nevyřčené lásky." ()

Epizoda 7 (2013) (S02E07) 

To jestli se budeš chovat jako pizda nebo kterén je otázka tvé volby. A to v jakémkoli čase a prostředí. ()

Epizoda 8 (2013) (S02E08) 

Už už jsem si říkala, že v tomto dílu vynechají dramata. Ale kdepak. Zase slza ukápla! :D Ale musím se přiznat, že milostná linka sestry Bernadette a pana doktora, ani ta Jenny mě moc nebraly. ()

Epizoda 1 (2014) (S03E01) 

Příjemný, nijak zvlášť dramatický (ve srovnání s jinými díly) vstup do nové řady. Musím se přiznat, že na to jak jsem se těšila na Mirandu Hart, tak mě její postava moc nebaví a jsem z ní taková rozpačitá. ()

Epizoda 2 (2014) (S03E02) 

Osud všech matek jako je paní Astonová, které se napříč dobou musí vzdát toho nejcennějšího, přestože bytostně nechtějí, ale společnost jim nedává jinou volbu, je neskutečně krutý. ()

Epizoda 3 (2014) (S03E03) 

Chápu, že pro práci ve věznici nejspíš musí být povaha a že tam člověk hodně brzy vystřízliví. Nicméně ta absence jakéhokoli citu člověka stejně šokuje. ()

Vánoční speciál (2015) (S04E09) 

Po delší době jsem se podívala na nějaký díl. Ve vánočních dílech si tvůrci můžou dovolit víc než jindy a navrch trochu toho patosu. Mně se to líbilo. ()

Reklama

Reklama