Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York. (Terva)
  • Syn Luciena Carra Caleb zažaloval tvůrce snímku prohlašujíce, že jde o "šíření klamavých informací a další hollywoodskou propagandu." ... "Film je založen čistě na vyprávění Allena Ginsberga, který měl nespočet důvodů ke zkreslení faktů tak, aby mu zapadly do vyprávění a ladila jeho egu." Caleb Carr dále zdůrazňuje skutečnost, že David Krammerer, kolem jehož smrti se snímek točí, pronásledoval a sexuálně obtěžoval jeho otce již od dvanácti let věku. Uvádí, že jen díky přátelství s Jackem Kerouacem si Lucien konečně uvědomil, jak špatné a kriminální povahy byl Krammererův vztah vůči jeho osobě. Calebovu tvrzení nahrává i rozsudek soudce v případu jeho otce, který uznal, že Karemmerer na něj působil svým sedmiletým obtěžováním a pronásledováním takovým tlakem, že Lucien neviděl jinou možnost než použití násilí. Byl odsouzen na 18 měsíců v Elmira Correctional Facility v New Yorku. (Larrysbride)
  • Snímek byl poprvé uveden na festivalu Sundance v Utahu 18. 1. 2013. (ČSFD)
  • V roce 2008 získal roli Allena Ginsberga Daniel Radcliffe. Měl před sebou však ještě natáčení posledních dvou dílů filmové série Harry Potter, a tak musel nabídku odmítnout. Tehdy projekt kvůli nedostatku financí ztroskotal. Když na něm později začal pracovat John Krokidas, roli Ginsberga opět nabídl Danielu Radcliffovi. (Ice123)
  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)

Reklama

Reklama