Reklama

Reklama

Pot a krev

Trailer 1
USA, 2013, 130 min

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Ed Harris, Rebel Wilson, Tony Shalhoub, Anthony Mackie, Rob Corddry, Tony Plana, Bar Paly, Jeff Chase, Ken Jeong, Kurt Angle (více)
(další profese)

Cvičitel ve fitness studiu, Daniel Lugo, touží po velkých penězích. Poté, co navštíví motivační kurz jakéhosi Asiata, je rozhodnut pro to, aby zbohatl, udělat cokoliv. Ve fitness studiu se setkává s různými bohatými lidmi, a tak se rozhodne jednoho z nich, milionáře Victora Kershawa, unést. Ke svému plánu si najde i společníky. Jedním z nich je jeho kolega, cvičitel z klubu, Adrian Doorbal. Druhým je zákazník studia a bývalý, propuštěný vězeň, Paul Doyle. Skupina skutečně po několika nezdařených pokusech Kershawa unese. Násilníci ho mučí a Lugo je přesvědčený, že donutí Kershawa podepsat převod svého majetku na své mučitele. Po několika dnech, kdy je Kershaw vystaven skutečně tvrdému mučení, se Lugovi podaří donutit oběť převod majetku podepsat. K tomu, aby byl převod platný, však potřebují i notáře. Tím je shodou náhod majitel fitness studia. Daniel ho přemluví, a on skutečně převod posvětí a svým podpisem stvrdí. Lugo a jeho kumpáni se teď potřebují zbavit Kershawa. Muže se pokusí zabít několika různými způsoby. Kershaw však vše doslova zázrakem přežije a nakonec se po dlouhém mučení a věznění dostává do nemocnice. Přivolaní policisté mu nevěří, že byl mučen a že se mu skupina násilníků pokusila vzít život. Kershaw dá na radu soukromého detektiva, kterého si najal, a z nemocnice prchne. Je to právě včas. Jeho tyrani se ho pokoušejí v nemocnici znovu zabít. Kershaw pověřuje případem soukromého detektiva, Eda DuBoise. Ten o případu skutečně sežene dostatek důkazů a uvědomí policejního ředitele. To už však povedené trojici násilníků docházejí Kershawovy peníze. Proto trojice unese krále místního pornoprůmyslu i s jeho přítelkyní a chce z něj dostat majetek podobným způsobem, jako to udělali u Kershawa... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 319)

verbal 

všechny recenze uživatele

Než jsem se začal naplno závodně věnovat gaučingu, taky jsem chodil do fitka. Smrdělo to tam testosteronem, nemytým podpaždím a zapařenýma nohama a devadesát procent funících entit tvořili polodementní stažení králíci, co po řvaní na benčpresu vždycky v pauzách na vydýchání mlžili zrcadla, okukovali se jako marnivá, v rozkroku veselá vdova, přičemž u toho strašně zatínali bicáky a hýbali kozama, což doprovázeli květnatými, heroickými výlevy jako například "Kurva, jo!!!". Tihle hošššy většinou měli specifické menu., Žrali pouze čtyřicet žloutku denně, prokládali to tak pěti kostkami ve vodě rozmixovaného tvarohu a sypali bobule tak, že ve čtyřiceti už všichni do jednoho vzpomínají na časy, kdy ještě měli varlata, klouby plné zdravých chrupavek a počet cholesterolem způsobených infarktů nepřevyšoval číslo jedna. Pokud tedy mají čím vzpomínat, protože konec míchy v dutém prostoru údajně paměť nemá. Holt sto osmdesát v benči je sto osmdesát v benči. Já se sice zarazil na trapných sto čtyřiceti, nicméně i tak jsem si u nich vydobyl prudký respekt, protože jsem měl čáry. Uměl jsem ze sebe totiž vysoukat gramaticky správné, rozvité souvětí dokonce i o několika větách, aniž bych mezi spojkami filosoficky několik minut dumal za doprovodu jejich velmi oblíbeného citoslovce "Eeeeeeeeeeeeeeee", zvládl jsem se na permici podepsat rychle celým jménem a nikoliv runami, a ani trošičku jsem u toho nemusel s v koutku vyplazeným jazykem ohryzávat propisku a drbat se bezradně na hlavě. Pan Záliv se konečně vymanil ze zajetí transformačních sraček a spáchal vynikající, svižnou komedii ve stylu "Maléry tupých hovad", ve které se dokonale našel především Dvejn "Superanabolon" Džonsn, protože nemusel vůbec hrát a byl prostě sám sebou. A pokud jste někdy byli ve fitku jako já, nebudete mít vůbec žádný problém uvěřit, že je to podle skutečných událostí! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vyzněním podobně absurdní podívaná, jako svého času legendární FARGO bratří Coenů. Tak bizarní, cynické a trefně ironické, nekorektní, dehonestujícím způsobem testosteronové, že si to jistým zvráceným způsobem nelze neoblíbit. Navíc to brutálním způsobem nakopává prdel profláklé idee „amerického snu“ o zemi neomezených možností, kde je možné dosáhnout všeho, stačí jen píle a ctižádost. Tragikomické figurky s čínkou a dolarovým eskem místo mozku, v přesném hereckém uchopení Marka Wahlberga a Dwayne Johnsona, bylo přímo diváckým požitkem sledovat. Nebyl jsem a nejsem fanouškem Michaela Baye. Nikdy neznal a dodnes nezná míru ve svých filmech, ale tady svou neblahou vlastnost vlastně přetavil v něco nečekané – ve svůj nejlepší film. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechny potenciální odrazové můstky k něčemu chytřejšímu a satiričtějšímu zabíjí fakt, že na režijní sesli sedí Michael Bay. Tvůrce s mentalitou, vkusem a etickým rozhledem desetiletého školáka. Pain and Gain je ztělesněním toho, co se mi na filmech hnusí. Zesympatičťování ubohých záporných postav, zlíbezňování násilí, cílení na první signální, primitivní humor. Argument, že je film ve skutečnosti kritickou výpovědí o hloupých, primitivních a povrchních postavách, je jen lacinou výmluvou, kterou si lidé sami před sebou mohou obhájit smutný fakt, že jim veškerá ta tupá tělesnost, fóry na účet tlustých lidí / gayů / přistěhovalců, glorifikace násilí atd. přijdou opravdu cool. Stejně jako Bayovi. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Člověk by až nevěřil tomu vysokýmu stupni vypatlanosti činkobláznů, ale potom co jsem zažil na koupáku ve Źlutých lázní nepochybuju. Tam přišli tři činkoblbci, nalili si na ty svoje boule nějakej olej, jedne si dokonce z obyčejných červených plavek udělal tanga, a šli....jenže nešli do vody, ani ke stánku, ani za sportíkem, ale balit osamělý holky na dece. Hned u první samozřejmě těžká nechytačka a holčíčí ležerní gesto ruku "dej si odchod k čince" by pro mně znamanela potupný odchod ze scény. Ne tak pro činkaře, šli hned k tý vedlejší !!!!! To už bylo k smíchu, jede tam dokonce zatnul boule :) jenže i tady jim byl doporučen návrat k čince. Činkaři to obešli snad všechno a samozřejěm těžko by nějaká samička přijala takový blbce, který už kupa jiných samiček vyhodila, to už přece z principu nejde, ale říkejte to lidem co maj v hlavě místo mozku činku, že ano. Dva to vzdali a ten s těma plavkama co měl v zadku jako tanga, běžel k poslední neoslovený a volný. Ta se s nim chvíli bavila, následně činakř běžel do půjčovny pro lehátko, to jí přines, milounká slečna si na něj lehla, poté činkař běžel pro nějakej míchanej nápoj, který podal slečně a pak celej nateěšnej běžel pro svou deku, kterou si dal k jejímu lehátku, lehnul si k ní jak nějakej pes a teď přijde vrchilnej kousek ze strany slečny, vyndala si časák, otočila se od činkaře a začala si číst....no to bylo fakt maximální. To jsem si vzpomněl když jsem viděl hlavní hrdiny Míšova bijáku a sledoval jejich vypatlanost. Film je to dobrej, nenudí, má spousty zábavných a drsných momentů. Líbila se mě koncepce namířená na známej "americkej sen". Mark nabušenej jak za straých dobrých časů Marky Marka i pohled na spoďárky Calvin Klein nám dopřál, Dwayne nevadil jen jsem měl občas pocit, že je všechno děsně vyšponovaný. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neskutočný náter. Fascinujúca historka spracovaná do výživného scenára, v ktorom je každá jedna postava až po tú poslednú kurvu zaujímavá a zábavná. Herci, ktorí nikdy nehrali s takou chuťou. Bay, ktorý zase raz našiel látku, pre ktorú je jeho remeselne suverénna réžia úplne ideálna. Perfektný komediálny timing. Lavína smrtiacich hlášok. Autá, svaly, kozy. "Ich hlavnou vinou bolo to, že boli dumb stupid fuckers." Najlepší Bayov film, ktorý budí dojem, že s tými debilnými plechovkami zbytočne zabil svoje najlepšie roky. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tony Scott je na pravdě Boží a tak je trůn pro krále sexy filtrované filmařiny opět k dispozici jedinému člověku. Že Michael Bay potvrdí svůj status zrovna konverzační krimi komedií, jsem nečekal ani v tom nejplechovějším snu, což jde na vrub hlavně skvěle absurdnímu scénáři, výborným hercům a režisérově evidentní chuti natočit si zase jen tak něco pro vlastní zábavu, takže rozhodně nejlepší bayovina od... no, od Skály. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bizarní story, která tak trochu nenaplnila své ambice(-psy). Kriminálka, postavená na interesantní sérii stupidit evokuje (jak už naznačil Lima) Coenovské Fargo, které ale kvalitou scénáře i celkovým provedením na tuto hříčku kouká z vyšších pater. Potěšil Dwayne Johnson, nezklamali Mark Wahlberg, Anthony Mackie ani Tony Shalhoub, zbytek osazenstva působí vesměs jako kompars. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Pot a krev jsem se vysloveně těšil. Bay si ho natočil z čistý lásky k filmům. Zavázal se kvůli němu na čtvrtý díl Transformers a narval do něj Kráčející skálu a Marka Wahlberga. Ty dva mám hrozně rád a tak jsem se jednoho krásného slunného dne rozhodl jít do kina, abych si užil podle očekávání sympatický herce, super akci, zábavu a legraci. No a to jsem tak úplně nedostal a musím se přiznat, že nad tím filmem přemejšlím i teď. Není problém v hercích. Mark Wahlberg je ve filmu nařezanej tak, jak jsem snad ještě neviděl. The Rock pro změnu jede asi svojí nejvýraznější roli. Celý problém spíš tkví v samotném příběhu. Není komu fandit. Všichni jsou v něm, doslova a do písmene, zmrdi. K tomu celej film je v rámci naprosto brutálního černýho humoru. Ten by byl v pohodě, mám ho rád a nemám s ním problémy. Problém nastává ve chvíli, kdy ta pomyslná hranice se začíná naprosto brutálně překračovat. Překračuje se jak efektivní nářezová akce natočená hodně slušnou, i když občas řádně rozklepanou kamerou, ale překračuje se i samotný humor, který jsem ke konci přestával pobírat. Nevím no, na násilí v dnešních filmech jsem si už docela rychle zvyk. Tady to ale bylo všecko možná fakt už docela dost. Původně jsem dal čtyři hvězdičky, ale když mi došlo, že bych to už znova nemusel vidět, dal jsem nakonec tři. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $49,875,291Tržby Celosvetovo $86,175,291 Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,898,626 //počet predaných kusov 266,998Tržby za predaj DVD v USA $10,433,826 //počet predaných kusov 563,429║ __Michael Bay je späť a v plnej sile, neveril som že by po nevýrazných Transformers 3 ešte niekedy dokázal natočiť film s chuťou, toto je úplne geniálne, odzbrojujúce, dych berúce a vysoko oktánová zábava, herecky sa tu predbiehajú jeden nad druhého Mark Wahlberg-Dwayne Johnson-Tony Shalhoub, za pár korún natočené žrádlo aké sa len tak nevidí /videl v kine: 100%/ __moja recenzia ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

No jo, jak spojit ironii, odstup, zábavu a šok? Míši se neptejte, on to neví. Problém Pain and Gain se dá shrnout jednou větou: aby film podobného typu fungoval, musí být chytřejší než jeho postavy. A to není. Režisér nemá pražádný odstup, stupňující se demenci všeho a všech omlouvá žánrem černé komedie a naprostou nevyrovnanost tónu oblíbeným alibi, že realita je "stranger than fiction". Jenže v téhle podobě není. Všechno, co je na tomhle příběhu zvláštní a zneklidňující, utavil Bay v upoceném svalnatém guláši, jehož veškerá dynamika spočívá v neustálém pohybu kamery a pitvorných hereckých výkonech, které v sobě nemají střípek integrity (ostatně podobně jako celý scénář). Jak dosáhnout toto, aby všechna ta bolest přinesla i nějaký jiný zisk než povrchní bulvární entertainment? Tak tahle rovnice je nad Bayovy možnosti. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Docela zklámání. Ne že by to nemělo kopec výbornejch fórů, ale celkově to jsou takový neakční Mizerové 2 s postavama, na kterejch člověku vůbec nezáleží. Banda kokotů prostě dělá dvě hodiny kokotiny a má to cool vizuál, toť vše. (6/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vyjměte z druhých Mizerů hodinu zběsilé akce a nahraďte ji ještě větší porcí pro Baye tak typické infantilní zábavy utočící na první signální; tentokrát v provedení "yntelygenti sršící vychytralými plány". A sice bych raději viděl tento námět v rukách bratří Coenů, ale nedá se popřít, že svým guilty pleasure způsobem umí být i Bay, když ne přímo vtipný, tak minimálně zábavný. A to i navzdory délce a Marky Markyho návratu do trenýrek Calvin Klein. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Před tím, než jsem na to šel do kina jsem byl ve fitku. Pump už jsem bohužel necítil, ale stejně jsem si to fakt užíval. Bay to natočil neuvěřitelně dynamicky a i když tam není moc akce stále se něco děje. To ovšem neznamená, že to neobsahuje hluchá místa. Občas mi vadily i zbytečné voiceovery, ale co naplat. Ústřední trojice je boží (Dwaynea Johnsona budete mít stejnak nejradši), rumunská striptérka půvabná a prostě mě to fakt pobavilo. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

POT A KREV rozhodně není pro každého, ale režisérovi odpůrci by měli zkusit investovat své dvě hodiny času a přehodnotit svůj názor. Autor tohoto komentáře by u jednoho stolu s Michaelem Bayem nejspíš nevydržel a po pěti minutách by vystřelil mozek z hlavy buď sobě, nebo jemu, a to nejlépe bazukou, ale recenzovaný titul považuje za (v pozitivním slova smyslu) jedno z největších letošních překvapení. Proč je poslední "bayovka" trefnou satirou amerického snu, sebeironickou podívanou zesměšňující vlastní "rukopis" a formálně promyšleným dílem rozvádím v Blu-ray recenzi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠECHNO, CO JSEM V ŽIVOTĚ CHTĚL, BYLO MÍT TO, CO MĚLI VŠICHNI OSTATNÍ. NE VÍC. JEN NE MÍŇ, NEŽ NA CO JSEM BYL ZVYKLEJ. NO, UDĚLAL JSEM PRO TO HODNĚ....“ /// Voteklej Wahlberg jako vůdce Sun Gym Gangu, tria sympatickejch kreténů, co chtěli žít svůj americkej sen. Za každou cenu... Vono – natočit film o skutečný mord partě, to zas není takovej kumšt. Naštěstí Bay k tomu přidává i bizarní filmařinu, včetně obsazení (kurva nazdar Adriane!) a dokazuje, že má cit pro humor v chaosu (napsal bych prdel, ale vyznělo by to divně…). Ten film je tak ukecanej a bizarní, že snad každej by ho chtěl vidět v pazourách kluků Coenovic. Překvapivě (pro mě) Bay ovšem dokázal natočit trochu jinou zběsilou jízdu. Plnou černýho, až nekorektního humoru s dokonalou partou ,,prázdnejch“ smetáků, jejichž činy jsou, ať už chceme nebo nechceme opovrženíhodné, ale k popukání! Alespoň v tomhle filmu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč film, napsanej podle novinovejch článků, jsem ještě neviděl. 2.) Říkaj o mně, že vypadám jak velkej steak ze svíčkový. 3.) Jsem zralej na penisovou magii. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,303 // Otvárací Víkend USA: $20,244,505 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Pain and Gain jsem se podle prvního traileru vůbec netěšil, CHYBA! Takhle přepychový film pro chlapy, jsem snad ještě neviděl. Mark Walhberg si chtěl splnit svůj Americký sen a já mu ho od srdce přál a tiše záviděl, protože přesně takový život bych s radostí zažíval i já,ovšem né s koncem jaký měl Dwayne Johnson. Tady není nad čím rozmýšlet a bez váhání dávám 5*. Srdeční záležitost a nejlepší soundtrack roku. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

To je ten důvod, proč nelezu do posilovny ale nechávám se mlátit do hlavy na kickboxu. Radši budu blbá, než aby za mě myslely svaly :D Je to tak ujetý, že se dá opravdu věřit, že se tohle stalo ale až na pár vtipných momentů je to na můj styl až moc ukecaný a zbytečně dlouhý. Jo a Walhberg mi prostě ve většině filmů nesedí a tady není výjimka. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Michael Bay ve svém nejvíce john-watersovském módu přináší zvrhle přebujelou vizi perverzní podstaty amerického snu. Scénář podle reálných událostí mohl vzniknout jako moralizující drama či coenovská absurdita, ale jen díky Bayovi a jeho excesivnímu vizuálnímu stylu nabývá našňupaně rozjívenou podobu, která současně celému projektu dodává vyšinutou meta rovinu. Nikdo jiný by nedodal příběhu z devadesátek tu potřebnou mid-90s nesoudnou zhůvěřilost v maximálně atraktivním moderním hávu. ()

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Michael Bay se vrátí do akce?

Michael Bay se vrátí do akce?

01.11.2014

Čtyřka Transformers vydělala přes miliardu dolarů, režisér Michael Bay by ale měl ságu konečně opustit. Místo dalšího návratu k robotům chce totiž zadaptovat román 13 Hours od Mitchella Zuckoffa,… (více)

Michael Bay opustí Transformery?

Michael Bay opustí Transformery?

12.08.2014

O tom, že série Transformers vymění režiséra, se spekuluje řadu let. Michael Bay si chtěl dát od robotů pauzu už po dvojce, kdy chystal menší projekt nazvaný Pot a krev. Studioví kamarádi ho ale… (více)

Michael Bay se vrátí do reality

Michael Bay se vrátí do reality

19.03.2014

Fanoušky eRkových akčních klasik jako Skála a Mizerové jejich režisér Michael Bay v minulých letech asi moc nepotěšil. S výjimkou bizarnosti Pot a krev se totiž uzavřel do světa mimozemských robotů,… (více)

Reklama

Reklama