Reklama

Reklama

Dva zloději se dostanou do vězení za krádeže aut. Když jim vyprší trest, rozhodnou se znovu spojit své síly a vypracovat plán na únos bohaté paničky, který je má dovést k velkému zisku. Jenže to se parádně přepočítali... (TV Prima)

Recenze (61)

kingik 

všechny recenze uživatele

Detroit, sedmdesátá léta, retro móda, bohatý a záletný magnát, dva týpci, co unesou jeho elegantní paničku, doufajíc, že boháče pumpnou o jedno mega, nacistický tlusťoch, v jehož domě unesenou ukryjí. A dál? Dál nic. Jen bohapustá nuda. Tenhle spletenec si spískala Jennifer Aniston osobně. Měla potřebu spojit svoji hvězdnou auru s béčkovou produkcí slovutného Ashoka Armitraje. Ovšem nechat se svěřit do rukou bezvýznamného scenáristy a režiséra Daniela Schechtera, to už chce odvahu. A odvážná mohla být, padla přece do rukou únosců, ale rozvážná určitě nebyla, když si vyprodukovala tenhle unylý mix, ano, mix, akorát nikdo neví, co přesně tahle směs obsahovala, nebo čím měla být. Dejme tomu, že přísady absurdní komedie, slabého thrilleru, černé komedie, ačkoliv o tom už nejsem vůbec přesvědčený, že by se namanula, by možná fungovaly, kdyby film měl nějaký řád, respektive neustále a velmi nešikovně i podivně nepřeskakoval z jednoho žánru do druhého, nasadil nějaké tempo, a neupřednostňoval divadelní aranžmá. A hlavně BAVIL! Jennifer Aniston, Tim Robbins a Isla Fisher, takové akvizice a ten film se nehne z místa, nudí, ničím nestrhne, divák nad ničím nezaplesá. Koneckonců, ani John Hawkes a Mos Def v rolích únosců, nejsou špatní herci. Ve filmu se většinou nic neděje. Když se děje, není to nic zajímavého. Jedny z mála sekvencí, které vzbudí rozruch, jsou ty, v nichž vystupuje Mark Boone v roli odpudivého tlouštíka, který vyznává nacismus, propaguje rasismus a po domě má rozvěšené nacistické symboly. V jedné scéně považuje unesou dokonce za židovku a rozhodne se jí odstranit. U tohoto filmu se opravdu nepobavíte. Film se vleče hlemýždím tempem, nemá grády, napětí, humor, dobré dialogy (a to jich je ve filmu přehršel), postrádá zajímavé vyústění, finále chybí úplně, režie je úplně marná a nanicovatá. Jen kvalitní herecké obsazení, které asi někdo unesl a přikázal, aby hrálo v podřadném filmu, na který se bezprostředně po doběhnutí titulek zapomene. Řada diváků se vysvobozujících titulek ani nedočká, neboť tuhle nemožnou břečku vypnou někde uprostřed. Samozřejmě film se početného zástupu diváků nedočkal. Nedivím se. 20% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že existuje film, kde hraje Jennifer Aniston a já ho neviděl. Námět dobrý, tak proč jej nezkusit, že? Nakonec je to teda trošku blbost a všichni se tu chovají jak jantaři. Nicméně Jen to s chutí odpustíte a i když by to za jiných okolností byla ztráta času, s ní ta ztráta času nikdy není stoprocentní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jen jste mu ušetřili kolem 100 litrů ročně na alimentech." Unést manželku bohatému týpkovi, který právě požádal o rozvod, je skutečné terno. Kdybych to udělal já, tak by dopadlo úplně stejně. Já bych tedy unesenou krásku alespoň omezil na pohybu, aby nemohla koukat na mou sličnou tvář a típat cigáro o oko mého nacistického parťáka. To nic. Chybami se člověk učí a tohle nebylo vyloženě špatné. Zejména hod kozaté Melanie do bazénu mi připadal hodně povedený, ale zbytek mé spokojenosti spočívá hlavně v tom, že rád šmíruju Jennifer Aniston i Islu Fisher. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý záver. Nemyslím nič šokujúce a prevratné, ale každí sa pousmeje a pocíti tak dobrú náladu po filme, ktorý možno nieje vysoko nad priemerom, ale ja som sa bavil. Navyše keď je film tu na čsfd tak podhodnotený, nebojím sa tomu vždy ubaliť za päť. Zaujímavá zápletka, naši obľúbení herci, plottwisty, čierny humor, nazi theme, či vtipné situácie zdobia túto snímku, ktorú mnohí považujú dokonca za akúsi etapu života Louisa a Ordella z Tarantinovej Jackie Brown. To by tu však Louis nesmel byť za takého slabého ťarbáka narozdiel od Louisa z Jackie Brown. Hudba nejak výrazná, ale kamera a kostými na slušnej úrovni. Ono kostými sú snáď vždy na vysokej úrovni pri filmoch z obdobia 70.tych rokov. Jennifer Aniston (a jej nôžky) si tu zaslúžia osobitnú pozornosť. Veľmi jej svedčí look 70tych rokov, navyše to medzi ňou a Louisom iskrí, romantiky sa však (bohužiaľ) nedočkáme. ..Milé prekvapenie. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Jackie Brown 2.0, alebo rozšírenie tohto čo už tak dobre poznáme. Nepriamy prequel Tarantinovho filmu sa vydaril a výhodou je, že má priatelnú stopáž 94 minút a tak tu nie su žiadne hluché miesta či zbytočné naťahovanie deju (čo sa pri stopáži 154 min, ktorú má JB (1997) povedať nedá). Celé je to natočené rovnako ako Jackie Brown pomalým tempom a sústreduje sa na dialogy. Napriek tomu čo som teraz napísal, tam nechýba ani akcia a samozrejme to hlavné, čierny humor. Ak vás zaujíma čo robili Ordell a Louis pred udalostami z Tarantinovho filmu, máte rozhodovnie za sebou. Veľmi príjemný film 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Komédia bez vtipu, pozreté len kvôli Jennifer Aniston, no dostalo sa mi len málo. Keď čakáte humor, tak by sa aspoň sem tam mohol objaviť. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Malej nenápadnej filmeček, ale s tak příjemnou atmosférou, že strčí do vrecka leckterý AAA snímek. Samozřejmě plusem je i ten fakt, že se Life of Crime otírá o Tarantinovu Jackie Brown. A ještě větším plusem je skvělý scénář, neotřelý, kdy až do konce nevíte, jak to vlastně celé skončí, no úplný závěr vyloudil onen úsměv houpacího koníka a vy si řeknete- je to tam :-) K tomu třeba připočíst fajnové herce, hlavně hlavní dvojice Yasiin "Mos Def" Bey - John Hawkes mě hrozně bavila. Ale potěšili o prověření Aniston - Robbins. Nečekat žádné Coenovce a už vůbec žádného Tarantina, ale zabavit to dokáže dokonale. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Senza závěrečná scéna, hudební motiv od bazénu a Mos Def s Jen. Zbytek se dal zvládnout o dost líp. (Hlavně humorná složka až šokujícim způsobem zaostávala, ne-li rovnou absentovala.) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film ma navnadil, lebo je to vraj prequel Jackie Brown, ktory sa venuje postavam, ktore pôvodne hrali Robert De Niro a Samuel L. Jackson. Novi herecki predstavitelia tym pôvodnym nesiahaju ani po clenky. Okrem mien tychto dvoch postav tie dva filmy nemaju nic spolocne. Dokonca ani styl. A to nehovorim o kvalite. Toto je neskutocne nezazivna nuda v ktorej ustredna dvojka unesie Jennifer Aniston a do konca filmu sa tam neustale keca. Samozrejme sa dockame aj nejakej tej sokujucej pointy, ale po tom nekonecnom utrpeni, mi bola ukradnuta rovnako ako cely film. Vlastne ani neviem za co davam 1*. Snad za vypravu, kedze celkom verne navodili, ze sa to odohrava v sedemdesiatych rokoch. 2/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Mám rád Elmora Leonarda a jeho čierny humor, bohužiaľ Daniel Schechter nie je Quentin Tarantino, aby z toho bola pecka. No výrazne to hore ťahá výborné herecké obsadenie. 70% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh o dvou chlápcích co unesou jednu ženu a chtějí výkupné,ale jak už to tak v těhle filmech bývá tak ne vše se daří jak má a celkový obrat na konci celkový dojem z filmu ,který pro mě postrádal od všeho dost nevylepší.Za mě celkově 50 % hlavně za Jennifer Aniston a tři hvězdy. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Poklidný filmek bez větších ambicí si nedokáže prorazit cestu v žádném ohledu. Po dějové stránce nevýrazný, prakticky nikam nesměřující příběh, kterého (kromě Johna Hawkese) netáhnou ani výraznější herecké výkony. Komediální stránka ja prakticky nulová, a tak tato oddychovka boduje snad jen povedeným hudebním doprovodem a výborným finále. Life of crime je typickou ukázkou žánrovky, která rozhodně neurazí, ale bohužel také ničím nenadchne. Těžký průměr... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Až na konci som pochopil, že to mala byť vlastne čierna komédia. No dovtedy som to akosi nepostrehol a celé mi to prišlo až neuveriteľne mdlé a monotónne. V podstate bez nejakých väčších zlomov v deji. Každý sa tváril tak, akoby mu to bolo vlastne jedno ako to celé dopadne, takže to pôsobilo fakt bezemočne a miestami naozaj dosť nudne. A pritom herecké obsadenie bolo naozaj lákavé, veď už len Jennifer Aniston a Isla Fisher by boli za normálnych okolností hviezdy. Ale nie v takomto štýlovom prevedení. Po dialógovej stránke tiež dosť biedne, no aspoň niekoľko psychologických momentov a scén to zachránilo, najmä však tá záverečná. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pubertální taškařice o jednom výkupném, manželce, milence a natvrdlém manžílkovi, který se chce nechat za každou cenu rozvézt. 15% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Nepoučiteľní" má dobré herecké výkony a niektoré vtipné dialógy, ale jeho tempo je niekedy moc pomalé a film pôsobí nízkorozpočtovým dojmom. 5,5/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem tohoto nenápadného snímku je populární americká herečka Jennifer Aniston, na kterou se hezky dívá. To ovšem samo o sobě ani zdaleka nestačí, aby vznikl opravdu povedený film. K tomu nutně potřebujete zejména kvalitní scénář a pak taky pevné režijní vedení, což mi tady jaksi chybí. I když musím uznat, že poměrně vtipné rozuzlení celé zápletky tuhle krimi komedii přece jen trochu zachraňuje. (50%) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. Vtipná komedie především ke konci, ale i vše kolem je černě vtipné. Aniston si rozhodně vybrala malý filmeček, který stojí za shlédnutí a pobaví sice ne všechny, ale takové to nezávislé publikum rozhodně ano. ()

Reklama

Reklama