Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Superhrdinské historické fantasy mě fakt okouzlilo na (líbivě barvitý) pohled, bohužel ale pramálo zaujalo přízemním příběhem či stylizovanými postavami, přestože si s jeho vyprávěním a jejich patáliemi dalo poctivě (a pomalu) na čas. Až mi bylo líto, jak mě emočně minulo, ovšem může si za to i samo žánrovou rozháraností (z romantizované nostalgie přes srdceryvné drama šup do grotesky (zloduch)). Ani dynamické komiksové bitky krev nerozproudily (i když digitální tekutinou jinak nešetřily), nebylo jich mnoho a byly krátké, nijak epické, často přehnaně zběsile sestříhané. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Poriadna samurajská mlátička, ktorá v niečom nesie odkaz klasických samurajoviek a v niečom je poriadne moderná. Pôvodnu predlohu nepoznám, ale tento mix je asi aj jej najsilnejšou stránkou. Ale aj efektné súboje, v ktorých sú jemne zapracované špeciálne efekty, spĺňaju tie najprísnejšie kritériá. Radosť sledovať. Horšie je to už s obsadením a klišé štylizáciou postáv. Hlavne hl. hrdina vyzerá ako mix dievčaťa a vlasatého 16-ročného chlapca. Jednoduchý príbeh s klasickou eskaláciou zasa nesie presne dané kontúry, ktoré ničím neprekvapia. ()

Reklama

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Rurouni Kenshin jako anime je super. Tenhle film nebyl nějak špatně zpracován, to ne, ale tak nějak mi to vadilo. Nelíbily se mi scény, kde herci lítají vzduchem jako ve filmu Ang Lee Tyge a Drak :( V dnešní moderní době už to není taková parádička jako před 14ti lety. Hlavní zloun filmu se mi nelíbil vůbec, měla bych pro něj několik hanlivých označení. Hudební doprovod se mi zdál taky poněkud mimo mísu a Takeru Sató mi prostě na Rurouni Kenshina nesedí. Jinak by to i šlo, slušný akčňák se samuraji a tak, ale já jsem prostě přespříliš ovlivněná původním anime. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Keiši Ótomo přichází s dílem, kterému se velmi dobře daří pojit poetiku klasických samurajských snímků s nadsázkou animované japonské školy. Putující samuraj Kenšin sice není dechberoucím akčním snímkem, na který si ještě dlouho budete pamatovat, ale je to právě ta výše zmíněná atmosféra, co jej tahá vzhůru. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Koľko dať hviezd? Tri? Štyri? Dám tri, Ale silné tri. Film sa točil bez pomoci CGI a kaskadérov (údajne). Navyše herci neboli nejaký martial art borci. Takže keď zvážim toto súboje sú parádne. Na druhej strane. Keď to vezmem objektívne. Tak často vidno absenciu skillu. Film má kpec zaujímavých postáv. Típek s obrovským mečom, čo sa musí uprostred bitky najesť? Ten ma dostal. Neveril som vlastným očiam. Alebo típek s maskou. Predviedol výborný súboj. Ale čo z toho keď Japoncom neverím ani emócie, ani motivácie. A už vôbec sa im tradične nedarí humor (okrem borca s veľkým mečom), ktorý vyznie trápne. A hrdina si ma nezískal. Nech ide s tupým mečom do riti. Ale zas hudba a vizuál sú super. Komix som nevidel a je mi u prdele. Takže mierny nadpriemer, nič viac. Šlo to spraviť aj lepšie. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama