Reklama

Reklama

Tajemství lesa

(seriál)
  • Německo Geheimnisse des Waldes (více)
Německo, 2010, 3x52 min

Obsahy(1)

Asi 30 % celkového pevninského povrchu Země je pokryto lesem, který je důležitou a specifickou součástí ekosystému. Německý výraz pro les – Wald – je v Německu součástí mnoha názvů měst a celých oblastí. Průvodkyně filmem je už odmalinka fascinována lesem, který pravidelně navštěvuje, a o svých toulkách a pozorováních si vede podrobné záznamy. Původní prales už dnes v Německu v podstatě neexistuje a většina lesa je dílem člověka. Před více než deseti tisíci lety zde žili zubři, vlci a další dnes již nevídaná zvířata. Před asi dvěma tisíci lety tu proběhly boje s římskými vojevůdci. Z této doby lze v oblastech mezi Rýnem a Westerwaldem najít pozůstatky tehdejších staveb nebo val, který je zapsán na listině UNESCO. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

whack 

všechny recenze uživatele

Tento prírodopisný film plný krás nemeckých lesov (najmä lesov na severe Porýnia-Falcka) je podľa mňa skôr pre mladších, alebo pre nenáročnejších. Po lesoch kameramana Hans-Jürgen Zimmermanna sprevádza akási prírodovedkyňa, ktorá rozpráva najmä o zvieratách, ale nie nejak podrobne. Je to fajn na relax, netreba pri tom rozmýšľať. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je natočný pro turistu jako já, který se pohybuje v lese celý rok s tím rozdílem, že je vidět zvířata, která se před lidmi schovávají. Uvidíte mraveniště jako milionové město uprostřed lesa, zažijete zde duben jako měsíc s nejvíce náladovým počasím, nebo poslední měsíc v roce prosinec , kdy je v lese smutno, ticho, ale také zelené kapradiny a mechy. Se sněhem se les promění v téměř pohádkovou říši a je zde až mystické ticho. Chvilka nepozornosti zvířat nízko v potravním žebříčku může znamenat jejich sežrání ()

Reklama

evangelik 

všechny recenze uživatele

Takové jakési pomalé snění - určitě velmi romanticky založené - ženy. Napadá mě, že snad hledá tak trochu únik od starostí všedního života a vidí ho ve svém "lesním deníku"... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama