Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stačí jedna malá lež a nic už nebude jako dřív... Čtyřicátník Lucas má za sebou rozvod a pracovní přeložení z postu učitele na vychovatele ve školce. Ale postupně se začíná upínat k optimistickým vyhlídkám, navíc má své dlouholeté přátele a v komunitě rodného maloměsta je oblíbený. Stačí ale jedna malá lež a vše začne brát za své. Kamarádství náhle nahlodává nejistota a zneklidnění, ale nikdo jakoby ani nechtěl slyšet Lucasovu verzi. Prohlubující se nedůvěra eskaluje do otevřené agresivity, ale Lucas se nehodlá vzdát a jde hlavou proti zdi. Intenzivně gradující drama naplňuje diváky svíravým napětím, zatímco bez příliš okatých schémat vykresluje nemilosrdnou štvanici na nevinného člověka, ale i jeho urputný boj za svou důstojnost. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 763)

Ragazzo 

všechny recenze uživatele

Demagogické drama v čele s utlačovaným, avšak skvěle zahraným Lucasem. O kvalitě zpracování snímku asi není třeba diskutovat, sever si svou kvalitu udržuje. Chvílemi naivní, ale také velice věrohodný film, který na diváka útočí svou studeností, přičemž emoce, které vyvolává jsou až strašidelně skutečné. Osobně jsem sice pochopil zasazení do mysliveckého prostředí, ale s charakterem hlavního protagonisty mi to prostě úplně nekorespondovalo. Myšlenka zajímavá - Hon stojí za zhlédnutí i pro někoho, kdo drama neupřednostňuje. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Skoro jak, kdybych byl připoután k sedadlu a řítil se rychlostí přes 300 km/h ve Formuli 1. Neskutečný filmový zážitek. ()

Anubiska 

všechny recenze uživatele

Jo jo,lidé si řeknou-na každém šprochu pravdy trochu aneb jak to dopadá,když se uvěří pomluvě. Po mrazivém konci snad už pan učitel pochopil,že buď se statečně pokusí ve vsi setrvat,nebo se odstěhuje velmi,velmi daleko. Film o to otřesnější,že popisovaná událost se může stát komukoli z nás. A skvělý Mikkelsen. Pomalejší tempo vyprávění nevadí,dovolí vstřebat všechny emoce,které vás při sledování zachvátí. A donutí přemýšlet. ()

Molerat 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět jací doukážou být kamarádi. No vlastně tady je vcelku jasné jací jsou lidé celkově. Film, který je z rodin lovců, to se mi líbí jako kulisa. Ovšem nechápu kdo vlastně zabil toho psa, to by mě fakt zajímalo. Jinak vcelku hlavní postava Lucas je typem člověka, jaký by se jen těžko hledal. Kdo by nevolal ihned policii, když mi oknem někdo vhodí kámen a před prahem domu najdu uškrceného psa? Jinak herecký výkon Madse bravurní. Nu a jinak by mě ještě zajímalo kdo a proč po roce po událostech chce Lucase zastřelit? Nebo jen vystrašit? Každopádně si myslím, že tohle mělo být někde v 3/4 filmu, někdy po zabití psa. Závěrem hodnotím 95 % protože tak lidský, realistický a silný film by člověk těžko pohledal. ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Severské drama o tom, co může způsobit malá lež šestiletého dítěte.. Podle svých zkušenosti ředitelka mateřské školy špatně vyhodnotí situaci, do níž se náhodou dostane a to, co se začně hlavnímu hrdinovi následně dít, je lavina předsudků, emocí a odmítání. Přímo tragický vývoj, založený na domněnce, je opravdu děsivým odrazem dnešní doby. Nastavené zrcadlo by mělo být upozorněním pro nás všechny.Všechny postavy ve filmu působí velmi přirozeně, je snadné uvěřit jejich emocím a pocitům. O to hořčí je pro hlavního hrdinu běžný život, opovrhován a zatracován všemi včetně těch, od kterých by to nečekal. Jak se nakonec z bryndy vylíže a zda-li se mu to vůbec podaří, odhalí až poslední filmový záběr - a víc už ani slovo, mazej se na to podívat a tajně poděkuj babičce, že se s dědou nezastavili až na severu, ve švédském "jenhonechteaťsihraje" vzdělávacím systému.. ()

Skuru 

všechny recenze uživatele

Pokud jste věční optimisté a máte zbytečně dobrou náladu, doporučuji zhlédnutí Honu, jako spolehlivou kotvu, která vás stáhne zpět na zem….nebo spíše pod zem. Jedná se totiž o výborný sumář, který ukazuje, jakým způsobem se dokáže posrat váš zdánlivě pohodový život. Je snadné fandit Madsi Mikkelsenovi v jeho boji se lží a přitom se nejedná o žádnou fantasmagorii, ale o příběh, který by se mohl s přimhouřeným okem stát i vašemu učiteli v mateřské…za předpokladu, že jedna z jeho žaček bude malý zákeřný blonďatý hajzl. Více na: http://zabitcas.cz/v-i-r-hon-jagten-2012/ ()

smajki 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem byl velmi překvapen, že snímek z norské produkce bude mít takovou kvalitu. Žádné okoukané herecké tváře nebo známá jména z realizačního týmu, který se na natáčení podílel a přesto se jedná o velmi napínavý, místy mrazivý až syrový příběh, který ukazuje, že společnost jsou vlastně jen slepé a snadno ovlivnitelné ovce bez vlastního názoru, kterým stačí jen lehkomyslné a naivní nařčení dítěte k tomu, aby se stali skutečnou divokou zvěří, které nejde o nic jiného, než uštvat svou oběť . Neotřelé, neokoukané, výborné. ()

soson92 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutně úžasný film, po kterém jsem asi 5 hodin nemohl usnout při myšlenkách, jak bych se cítil v kůži hlavní postavy. Ukazuje, jak se vám život může v jednom okamžiku obrátit naruby. Mads zahrál famózně. Tleskám ve stoje. ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Podruhé se na to už zcela jistě nepodívám, ale zásáhlo mě to hodně. Jak málo stačí k tomu, aby se z vás stal vyvrhel a nenáviděná osoba, kterou chtějí všichni zlikvidovat? Silné a bohužel i pravdivé, hon na čarodějnice 21.století aneb kolektivní nevědomí nikdy nespí. ()

Marcao 

všechny recenze uživatele

Jméno Klárka je díky tomuto filmu pro mou osobu synonymem nebezpečí a problémů. Od chvíle, kdy se film začne zamotávat a Lukas se stane veřejným nepřítelem číslo jedna, se mě začal stahovat žaludek. Díky skvělému hereckému představení Mikkelsena a skvostně obsazeným pozicím vedlejších rolí se člověk dokáže skvěle vžít do pocitů hlavní postavy. Zažíváme opovržení, vyčlenění, nenávist a nemožnost něco změnit. Je to opravdu lidský příběh o jednom velkém nedorozumění, které se převrhlo v životní katastrofu. Není to film na romantickou sobotu, ale je to komplexní film, který je opravdovým zážitkem pro každého filmového fandu. ()

mato.ka 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinová ukážka ako môže maličké klamstvo a krivé obvinenie postupne zruinovať jedného učiteľa. Bez lístka sa ani vietor nepohne. A s pribúdajúcimi minútami sa táto toxická informácia rozpína a zasahuje celý malomestský organizmus. Pred koncom som už len dúfal, že namiesto toho, aby ho hnali vidlami poza mesto, tak to niekto konečne pochopí. ()

RyuzakiSE 

všechny recenze uživatele

Snad první film, nad kterým mi neukápla jenom jedna slza, ale tekly rovnou vodopády slz. Hon mě skvěle vtáhl do situace, jak se cítí někdo, na koho práskne malej fakan takovou lež. Lucase mi bylo děsně líto. Byl to velice emocionální film, sevřené hrdlo jsem měla celou dobu... a díky tomuhle se vzdávám možnosti, že bych někdy byla učitelka ve školce. Co se týče atmosféry - byla skvělá. A můžu s čistým svědomím říct, že tohle je nejlepší film, co jsem prozatím viděla. Takže 5*. ()

LuccaS27 

všechny recenze uživatele

Jedna ze špiček kinematografie. Surově realistické, mrazivé, výborně natočené se špičkovým Madsem. Strhující a drsné zároveň. 100% ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Duševně a emocionálně silný film. O tom, jak dokáže dav na základě jedný pomluvy malý holčičky a rozšíření tý pomluvy jednou pitomou slepicí, odsoudit a téměř zlikvidovat zcela nevinného člověka. Navíc zkouknuto v souvislosti se sebevraždou muže u nás v Čechách po pravděpodobně nesmyslném obvinění o zneužívání od dvou zapšklých důležitých slepic. Skvělý komentář Verbal. Jediné minus - tak jako poslední dobou u většiny filmů - zbytečně přepálená stopáž. 85% ()

BH7 

všechny recenze uživatele

Výborné dílo. Zajímavý děj. Žádná nahodilost ani faleš. Z filmu přímo tryskala opravdovost a reálnost, které si velmi silně pohrávaly s mými pocity. ()

chevronman 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný příběh o tom jak jedna lež může jednomu člověku zničit život v malém městě, kde jsou všichni (i učitelé!) skálopevně přesvědčeni o tom, že děti ve školce nelžou, ačkoli by takový učitel v MŠ měl vědět, že tyto děti lžou nejvíce, ačkoli nevědomky. Už dlouho mě žádný film nepřikoval k pohovce tak jako tento. ()

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Dánové jdou do války

Dánové jdou do války

03.01.2014

Scenárista a režisér Tobias Lindholm se řadí mezi nejzajímavější mladé dánské tvůrce. Na režii i scénáři svého prvního celovečerního filmu se ještě podílel s kolegou Michaelem Noerem. Šlo o vězeňské… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama