Reklama

Reklama

Běsnění tornád 2011

(TV film)
  • Česko Běsnící tornáda (více)

Obsahy(1)

Pořad se zabývá klimatickými událostmi, které patří k nejextrémnějším v historii. V dubnu 2011 v rozmezí pouhých tří dnů zasáhlo Spojené státy 300 tornád. A jeden z těchto dnů - středa 27. dubna - se zapíše do dějin černým písmem. Během 24 hodin udeřilo 190 tornád. To je více než jakýkoli jiný den v zaznamenané historii. Dvě z těchto tornád patřila na stupnici intenzity do skupiny EF-5, kam spadají nejsilnější tornáda. Když tento den skončil, tornáda za sebou zanechala 300 obětí. Je to živá ukázka ohromné síly přírody, která je schopná srovnat se zemí, rozdrtit a pozřít prakticky vše, co jí stane v cestě. Dokument spojuje dojemné rozhovory s přeživšími, šokující amatérské záběry a nejmodernější vědecké rozbory a odhaluje anatomii dokonalé bouře. Mapuje 24 hodin, které otřásly Amerikou a vznáší zlověstnou otázku: Jsou smrtonosné bouře na vzestupu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rád bych napsal na konto Američanů něco nemístného, ale neudělám to. Nemám je rád, nicméně tento dokument pojednával o tornádech a jejich ničení lidských příbytků a životů. Nikdy jsem nic podobného nezažil a doufám, že ani nezažiju, ale věřím, že to musela být hrůza a bezmoc. Ani se už moc nedivím, že většina těch domů je z „papundeklu“ – kdo by měl taky sílu a hlavně prachy pořád něco stavět znovu. Je ovšem pravdou, že by si měli lidi položit otázku, proč vůbec vznikají tornáda, jak to že jej jich tolik zrovna na americkém kontinentě a jestli není chyba především na jejich straně. Příroda totiž se sebou nenechá vyjebávat donekonečna… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V apríli roku 2011 v rozpätí troch dňov zasiahlo USA tri sto tornád. V stredu 27. apríla ich udrelo 190. To je viac ako akýkoľvek iný deň v zaznamenanej histórii. Keď tento deň skončil, tornáda za sebou zanechali 300 obetí. Boli to dni, ktoré otriasli Amerikou a vzbudzujú zlovestnú otázku: Prečo sú smrtonostné búrky na vzostupe? Na to je jednoduchá odpoveď (ktorá však v tomto dokumentárnom filme neodoznela). Za všetkým týmto extrémnym vyčínaním počasia je HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program). ** ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama