Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava Koutarou jednoho dne narazí na Ligene (cestovatelku časem). Kvůli určitému incidentu s ní začne též cestovat časem do různých časových úseků. Dozví se tak, že jeho přítelkyně, se kterou ještě ani nezačal chodit, jednoho dne zemře při nehodě. Koutarou se tomu za pomocí Ligene snaží předejít. (DaweForeman)

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Z hlediska romantického by se dalo říct, že jde o mírně nadprůměrné dílo, kde některé scény (balkon, festival, konec) mají své romantické kouzlo. Z hlediska příběhu je nutné říct, že nápad je docela dobrý, provedení slušné, ale tím, že je to vše nacpané do dvou dílů to je místy příliš uspěchané a málo rozvedené (linka s Tomo a úchylem, linka s plavkyní). Ohledně animace musím říct, že tenhle styl mám docela rád, takže já neměl problém. Hudba nebyla špatná a třeba opening se mi i docela líbil. Co se týká postav, tak hlavní hrdina byl na můj vkus až moc obětavý a až moc slušňák (kdyby tatínkovi Kaho jednu fláknul, asi by u mě získal víc sympatií, ale chápu, že Kaho prostě nemá ráda drsné tipy...). Kaho byla taková ta klasická křehká kytička, kterou se člověk bojí pohladit, aby jí něco neprovedl, roztomilá a až moc milá. Spolu s Kótarem ale tvořili fajn dvojici a jak jsem napsal tu romantiku jsem neměl problém jim věřit a vlastně se k sobě hodili... Vedlejší postavy byly také docela zajímavé- za mě asi nejvíc Ai a Ligene (u které mě mrzelo, že jsem se toho o ní nedozvěděl víc...).Když si to shrnu, tak to není vůbec špatné romantické drama, jen moc uspěchané a nedostatečně hluboké díky krátké stopáži. Prostě řekněme si upřímně, že k tomu abych z toho byl tak naměkko jako z těch nejlepších a nejsilnějších anime kousků z kategorie romantické drama tomu docela dost chybělo. 6,7/10 ()

Honza135 

všechny recenze uživatele

„OPRAVDU TO CHCEŠ VĚDĚT? NEZÁLEŽÍ NA TOM, CO SE STANE. CO KDYŽ TO BUDE NĚCO, CO NEMŮŽE BÝT ZMĚNĚNO? I PŘESTO TO CHCEŠ VĚDĚT?“ Toto OVA je adaptací stejnojmenné vizuální novely, kde hlavní hrdina Makimura Kotarou je po svém boxerském zápasu rozhodnut, že se vyzná nejhezčí holce ve škole - Serizawě Kaho. Jako nejjednodušší způsob ho napadá poslat milostné psaní po společné kamarádce Senou Ai. Kotarou musí Ai hodně dlouho přemlouvat, aby nakonec přikývla. Avšak nic není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Náhle se nám tu zjeví tajemná dívka, která tajně pozoruje jednání hlavního hrdiny. Proč to dělá? Co po něm chce? » Co se mi líbilo: 1) Příběh. Myšlenka kombinace romantiky, dramatu a cestování časem kvůli Kohonině záchraně se mi zdála zajímavá. Ačkoliv je děj předvídatelný, i přesto se mi líbil. 2) Drama. Pár nečekaných zvratů se tu také najde; už jen to cestování časem je nevyzpytatelné. A to nemluvě o vztazích. 3) Komedie. Vzájemné špičkování Ligene s Makimurou nemělo chybu. Skvěle to odlehčovalo pochmurný děj. 4) Hudba. Zalíbil se mi především pozitivní opening, avšak ending byl už takový nemastný neslaný. Hudba na pozadí na mě působila nerušivě, ale zároveň jsem si jí nijak zvlášť nevšímal. » Co jsem nemusel: 1) Krátkou stopáž. Vysloveně mi to nevadilo, ale jsem toho názoru, že adaptace šla natáhnout o něco více. Avšak i přes pouhou hodinu příběhu se tento titul vydařil. » Shrnutí: Nečekal jsem, kolik se toho může nacpat do dvou dílů tohoto anime počinu. Byl jsem mile překvapen; očekával jsem trochu horší zpracování. Animaci jsem z komentáře vynechal, protože jsem k ní neměl žádné výhrady. Doporučuji všem zastáncům romantiky a time travelingu! Shlédnuto v japonském znění s českými titulky v DVD verzi ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Dvoudílné romantické drama se špetkou cestování časem. Na to, že to má jen dva díly, tak to celkem upoutá, ale to je tak vše. Aby to člověk mohl lépe hodnotit a doslova si to užít, musela by z toho vzniknout série alespoň obvyklé délky, kde by jednotlivé události nebyly natolik uspěchané a určitě by se našel prostor pro další věci (především pro pozadí Ligene) či případně nějaký ten alternativní konec. Animace je celkem slušná a hudba trochu horšího průměru. ()

Reklama

Reklama