Reklama

Reklama

Nebe a led

  • Francie La Glace et le ciel (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Luc Jacquet (Putování tučňáků) ve svém novém celovečerním dokumentu popisuje sérii dobrodružných cest francouzského polárníka a vědce Clauda Loriuse na Antarktidu, které vedly až k objevení a popsání jevu, dnes dobře známého jako „globální oteplování". Na příběhu odvážného vědce a jeho přelomového objevu ukazuje režisér, jaký dopad může mít chování člověka na budoucnost naší planety. (Aerofilms)

(více)

Recenze (27)

Jardatekk 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a hlavně pravdivý dokument. Já jsem tak moc rád, že jsem mohl a ještě mohu poznávat krásnou přírodu země, protože již brzy to nebude možné.... ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý dokument o polárních expedicích, kterých se Francouz zúčastnil neuvěřitelně 22 x. Plno dochovaných záběrů od 50. let, kdy se s výzkumy započalo, až do současnosti. Dle počtu hodnotících asi nízko navštěvovaný film, což je ale škoda. Zajímavé by bylo vědět, co by na film řekli skeptici, co neuznávají existenci globálního oteplování, jako třeba Václav Klaus. ()

Související novinky

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Reklama

Reklama