Reklama

Reklama

Nebe a led

  • Francie La Glace et le ciel (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Luc Jacquet (Putování tučňáků) ve svém novém celovečerním dokumentu popisuje sérii dobrodružných cest francouzského polárníka a vědce Clauda Loriuse na Antarktidu, které vedly až k objevení a popsání jevu, dnes dobře známého jako „globální oteplování". Na příběhu odvážného vědce a jeho přelomového objevu ukazuje režisér, jaký dopad může mít chování člověka na budoucnost naší planety. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (27)

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Dojemný, úprimný a veľmi jednoduchý film, ktorý vás donúti zamyslieť sa nad ekológiou viac ako hociaký iný film. Archívne zábery z Antarktídy, ktorých tam je asi 80 percent z toho robia kvalitný survival. Je to dielo, ktoré vás privedie do úžasu už len pri pomyslení ako to vôbec dokázali v takej zime natočiť. Prístupným spôsobom to laickému publiku priblíži zmysel polárnych výprav a vysvetlí, aké bolo vŕtanie do ľadu dôležité. Je to postavené na sugestívnom komentári a nadmieru dobre spravenej hudbe. Oplatí sa vidieť v kine, kým to tam vôbec je, lebo film s takýmto reklamným potenciálom tam dlho nebude. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Toto by si mal každý pozrieť. Pôvodne sa mi samej moc nechcelo ísť do kina, ale som rada, že som šla. Nejako som totiž prehliadla, že je to reálne a v podstate môžme povedať životopisné. So zaujímavými zisteniami a s reálnymi archívnymi zábermi z prvých arktických výprav. Škoda len, že to už vo svete chodí tak ako aj spomínal pán Lorius - síce mu dajú na staré kolená ocenenie za prevratné zistenie, ale to že ho nikto nepočúval, keď sme mohli niečo s tým robiť, je to čo zamrzí. Cena to späť nevráti. Ani to čo sa deje. ()

Reklama

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Dokument so srdcom. To sa tak jeden dědek štveral po kopcoch a ľadoch na Antarktíde, rozprával príbeh svojho (skutočne pestrého) života a ja som bol nešťastný jednak z toho, kam to speje s planétou, a dvak z toho, že ja v jeho veku budem sediac na kolečkovom kresle rozjímať tak maximálne nad svojimi plodnými rokmi v kancli. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Problematika ma samozrejme zaujíma, nie som totiž z Marsu, ale mám svoj domov práve tu kde ukázané prebieha. Som rada, že už aj tieto nádherné a velkolepé dokumenty začínajú byť viac EKO. Je to potrebné, nestačí ukázať len to krásne pozlátko, ak má mať dokument hodnotu musí ísť do hĺbky, čo sa v tomto prípade aspon čiastočne podarilo. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Aneb Příběh badatele, dobrodruha jemu šťastnou náhodou. A ani nemusí být pravda, že vás musí problematika zajímat, tohle je to totiž vážně zajímavé dokumentární pokoukání i jen co by vyprávění fascinovaného vědce zamilovaného do zimy, sněhu, ledu, nehostinného zmrzlého konce světa, člena i vedoucího expedic, jež se pokusil poukázat na to, co té své šišce, na níž žije, lidstvo po generace působí. Podobných upozorňovacích dokumentů už bylo natočeno mraky, ale tohle spojení s badatelsky-dobrodružným životopisem Claudea Loriuse to posunul ještě o nějaký ten stupínek výš. Doporučuji zkouknout. 90 minut zajímavých poznatků, informací a záběrů. --- Je teplo, jdu si dát něco k pití, hodím si do toho pár kostek ledu a budu zírat na bublinky :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • V roku 2015 tento film uzatváral 68. ročník MFF v Cannes. (MikaelSVK)

Související novinky

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Reklama

Reklama