Reklama

Reklama

Minority Report

(seriál)
  • USA Minority Report
Trailer
USA, 2015, 7 h 12 min (Minutáž: 42–46 min)

Tvůrci:

Max Borenstein

Předloha:

Philip K. Dick (povídka)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Meagan Good, Stark Sands, Nick Zano, Wilmer Valderrama, Laura Regan, Li Jun Li, Daniel London, Tina Lifford, Rizwan Manji, Larry Hoe, Jesse Reid, Natalie Gibson (více)
(další profese)

Epizody(10)

V nedaleké budoucnosti policisté chytali vrahy díky takzvaným tušitelům, kteří měli zvláštní nadání vidět budoucí vraždy. Po šesti letech byl projekt zrušen a tušitelé byli posláni do anonymity. Stále však vidí vraždy a chystají se vrátit... V nedaleké budoucnosti ve Washingtonu D. C. byl spuštěn program PreCrime, který byl založen na tom, že tři tak zvaní tušitelé předpovídali vraždy, které se měly stát v nejbližších dnech. Policie pak vrahy zatkla dříve, než mohli vraždu uskutečnit. Tušitelé byli sourozenci. Děvče se jmenovalo Agáta a dvojčata Artur a Dash. Vědci přišli na to, že vidí vraždy v okruhu 160 kilometrů několik dní před tím, než se mají stát. Po dobu programu byli naloženi v mléčné lázni a za tuto dobu si nic nepamatují. Po skončení programu byli tušitelé přesunuti na ostrov, kde měli v klidu žít. Dash se ale nesmířil s tím, že by nemohl díky svým vizím pomáhat a tak se vrátil do Washingtonu D. C. a snaží se zabránit vraždám. Sám má ale jen malé útržky. Agáta toho viděla o mnoho více a Artur zase předvídá jména. Říkalo se, že Dash byl z nich nejslabší, viděl jen detaily vraždy... (TV Prima)

(více)

Recenze (34)

klerik 

všechny recenze uživatele

50% Dosť jednoduché scenáre a slabé využitie futuristického prostredia. Aj preto seriál vyzerá dosť lacno. Najväčší problém je ale asi obsadenie, resp. to, že hlavný hrdina je trtko a hlavná hrdinka je... no...skrátka nemá dosť charizmy. Podobný model "chlapec a policajtka" v takom CONTINUU fungoval omnoho lepšie. Len asi Agáta je dobre napísanou i zahranou postavou. Práve vďaka udalostiam na pozadí, kde ona ťahá za nitky, ma nútia seriál úplne nezhadzovať. ALMOST HUMAN je však iná liga... ()

KevSpa

všechny recenze uživatele

Do atmosféry filmu to má skutečně hodně daleko a po prvním dílu to vypadá na další z mnoha tuctových krimi o nesourodé dvojici parťáků řešící zločiny. Otázkou je, jak dlouho bude diváky bavit koukat na mnohokrát recyklovaný typ kriminálky, která jen těží ze slavného jména svého filmového předchůdce. Pilot - 50% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tohle je tak špatný, až si začínám myslet, že to je jen vtip. Nevidí tady někdo do budoucnosti? Můžete to potvrdit? Prosím? ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Bohužel to není tak dobré jako původní film, ale nepřijde mi to vůbec špatné. Divím se nízkému hodnocení. Děj se odehrává 10 let po filmu, tedy v roce 2065. V tu dobu už společnost Precrime na odhalování zločinů neexistuje. Jedno z tušitelských dvojčat Dash se ale stále pokouší zločinům předcházet. Bohužel na to ale sám nestačí. Proto se pokusí kontaktovat jednu místní policistku a pomoct jí s vyřešením případu. Celé se to samozřejmě zkomplikuje a zapletou se do toho další lidi. Spolupráce jim ale celkem jde. Nakonec se všichni sourozenci ocitnou v nebezpečí a s nimi i celý kongres. Musí tedy spojit své síly a zabránit teroristickému útoku. Seriál byl bohužel zrušen. "Když jsem byla ve tvém věku, měli jsme Tinder." :D ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Na tohle jeden ani nemusí být tušitelem, že tady jistě dojde Foxem ke znásilnění Spielbergova výtečného bijáku a umlácení jeho motivů nablblým hrozně cool a trendy spin-offem.. Příšerně mimo filmový předobraz.. Výjimečně snad ohodnotím již po dvou epizodách, které se i tak jeví jako ztráta času.. ()

GeusX

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen jeden (druhý) díl. Nevypadá to zle, ale zas to není natolik poutavé či objevné, že by se to neztratilo v záplavě jiných seriálů. Víc než na 3 hvězdy bych to určitě nehodnotil. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Do toho sveta museli poriadne investovat, pekne. Dej uz horsi. Ano, pripomenuli film, o co ide, zoznamili hlavnych hrdinov a nieco riesili. OK, nie super. Heh inak ona by sa naozaj mala rychlo naucit pocuvat jeho rady okamzite. :) Zatial sledovat dalej budem. // Update: Nesledovala som. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Co má člověk dělat, když do hlavních rolí obsadí takové nesympatické herce? Minority report mám jako film hrozně ráda, ale tohle se mi vůbec, ale vůbec nezamlouvá... Sledovat dál nebudu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Podľa Á-čkového filmu C-éčkový seriál, takto by sa dal v krátkosti opísať Minority Report a postačovalo by to, pretože tu je zlé všetko, až neviem kde v komentári skôr začať. Už len samotná premisa je neskutočne debilná. Filmový Minority Report pojednával v jadre o troch deťoch na drogách ktoré ležali v akejsi vodnej nádrži a videli do budúcnosti. Presnejšie videli zločiny skôr než sa spáchajú a tak Tom Cruise niektorým takýmto zločinom chcel v kulisách futuristického Washingtonu zabrániť. Celé to však v závere nedopadlo práve najlepšie a program s predvídaním zločinov bol ukončený (aspoň pokiaľ si ten film spred trinástich rokov ako tak pamätám). Potiaľ dobré a originálne. No a teraz si predstavte, že tu nie je Tom Cruise, ale akýsi vyplašený mladík bez akejkoľvek charizmy v hlavnej úlohe, z temnejšieho sci-fi vizuálu je lacný gýč kde vrchol sci-fi momentu predstavujú lietajúce hodinky rozmaznaných deciek s ktorými si robia selfie fotky a príbeh dáva zmyslu asi toľko ako spevácka kariéra Paris Hilton. No vážne! Alebo to mi chce niekto povedať, že by vláda nechala len tak voľne po svete pobehovať troch ľudí, ktorí vidia budúcnosť a všetky zločiny? A presne toto vymysleli scenáristi seriálu, o jednom takom, dnes už mladíkovi z pôvodného programu chce rozprávať seriálový Minority Report. V podstate iba nasilu vytvorená paralela na filmový Minority Report, s ktorým však ten seriálový nemá nič spoločné. Nulovú logiku navyše podtrhuje aj fakt, že pravidlá príbehu si hneď prvá epizóda prispôsobuje za počkaním podľa vlastnej vôle. A tak raz ústredný jasnovidec dokáže prebehnúť pomedzi dopravu bez jediného zaváhania, aby mu hneď v nasledujúcej scéne dochádzali súvislosti vyšetrovanej vraždy tak pomaly, že je vlastne jedno, či do budúcnosti vidí alebo nie, pretože aj tak sa musí k všetkému dopátrať za pomoci otravnej vyšetrovateľky, ktorá je tak plochou postavou .... moment, ono tu je vlastne plochá postava každá a jedna. Celé je to neskutočne prázdne, nudné, s lacným vizuálom a tak dementné, že toto snáď nemôže nikto po filmovom Minority Report myslieť vážne a celé aj odvysielať. To aj tých tisíc-a-jeden pokusov o B-éčkové sci-fi seriály, ktoré nám ročne servíruje Syfy sú na tom o poznanie lepšie, než pilot seriálového Minority Report. Už len úvodná epizóda je takým utrpením, že až. V poslednom čase sa s tými seriálmi podľa slávnejších filmov roztrhlo vrece, no Minorty Report je urážkou celej tejto „módnej televíznej vlny“. Skutočne si neviem predstaviť kto by na to chcel pozerať, keď sa v TV vysiela kvalita ako Fargo, Hannibal (no dobre, jeho tretiu sériu si odmyslíme) a iné. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech se ukázalo, že to bude jen průměrný seriál, který těží z popularity filmu. Koukat dál budu, relativně mě to baví, ale je to jen takový šedá myš mezi seriály. 3* ()

andreas2 

všechny recenze uživatele

Podařil se mi odhalit současný trend seriálové prudukce. Prvně je nutné použít jako předlohu „moje" nejoblíbenější Sci-fi/Thriller filmy jako Limitless nebo Minority Report a přetavit je žánrově na kriminálku. To se udělá tak, že postava s nadpřirozenou schopností se podle scénáře nechá seznámit s vyšetřovatelkou FBI a spolu pak díl co díl vyšetřují zločiny. Za každé prso vyšetřovatelky dám hvězdu. Škoda, že jich nemá 5. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

První dojmy: Po bravurním filmu zde máme dojnou krávu na peníze, nic víc... A takovou krávu, která dělá smutně můůů... Protože je opravdu smutné, co z toho udělali. Naprosto bez napínavého děje, nevýrazné postavy, idiotští detektivové, ochranky, řešení věcí... Celý díl se nic prakticky neděje. Co mě ale vytáčelo nejvíc byl náš hlavní hrina, který má více vrásek jež moje zesnulá babička. Má ustavičně obličej takovej, jako by se chtěl rozbrečet. Ne-u-stá-le brečivej obličej. Dívejte se na osobu, která chce 40 minut v kuse brečet... Boha! To byl nejhloupější výběr hlavní postavy, jako jsem za poslední dobu viděl... Kdyby si to ti bratři prohodili, dopadlo by to líp. Drop po 3. díle, 20% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ugh. Blackmani poplatní době a za každou cenu, číhající v temných zakoutích SF tv s. a comicsovek. Aha jo. A koment k samotnemu dilku? Nicmoc. Ani blbe, ani squelle. Bez barvy (krom hnede), bez chuti, bez zápachu. Jak bychom my moraváci řekli... Useless. :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Obama na pětisetdolarovce a štíhlý Stark Sands v mých erotických snech. 1) Přiznám bez mučení, že hlavním důvodem, proč jsem seriál sledoval, byl pro mě neobyčejně přitažlivý 37letý (!) Stark Sands (tušitel Dash, spolupracuje s policií). 2) Více se nekouknem, další řadu FOX zrušil. 3) There are three of us: Agatha, Arthur and me, Dash. We were called the Precognitives. We can see murders before they happen. For six years, we were held against our will and used to save lives. But after the government's Precrime program was shut down, we were finally released. We kept ourselves safe and hidden from the world, until now. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pilot na jednu stranu ukázal určitý potenciál a minimálně vizuál je hodně lákavý a vypadá dobře.Dějově určitě zaujme návaznos na filmový Minority Report,nicméně jinak je tam celkem vidět tendence ke zklouznutí k celkem okoukanému CSI formátu (standardní detektivka)...zatím 60% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že seriál bude odsouzený k záhubě (rozumějte, ohrnování nosu) už před premiérou. Navazovat na Spielbergovu hitovku, to se přece nedělá. Každý spin-off, remake, restart atd., prostě musí být špatný, i kdyby byl vlastně docela dobrý. A podle mě Minority Report docela dobré je. Dějově není tak promyšlené jako film, ale je svižné a umí si ze sebe dělat legraci. Rozhodně to není tak špatné, jak se někteří tváří. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Škoda že z toho obřího rozpočtu šlo všechno na speciální efekty a účesy postav a nic na scénář. Remake vůbec ne hloupého Spielbergova filmu, což byl remake velice chytré povídky Philipa K. Dicka dělá oběma předlohám ostudu. A tím nemyslím že je děj nenáročný na sledování a divák se může udržet před vlnou událostí. Zápletka dílů je prostoduchá a dialogy z vyšetřovatelů dělají takové nemehla, že na její rozluštění sotva stačí. A aby to nebylo málo, tak jsou veskrze nesympatičtí. Obávám se, že tenhle seriál dopadne ještě hůř než 12 Monkeys. Parazitování na slavné značce stačí jen ke vzbuzení pozornosti, ale už ne na k jejímu udržení. To by museli scenáristé předvést i něco vlastního a originálního. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

začátek výborný, není to pochopitelně film-má to blíž k já a robot, ale líbilo se zatím za ppět- no a už u toho zůstaně , není to jak film,ale zase se vůbec nedá předvídat co bude a to je dobře...95% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako film, ale koukat se to dá vcelku dobře. lepší než spousta jiných, které nemají ani vizuál, ani akci. To tady je a ve slušné míře. za mě 60%. ()

Reklama

Reklama