Reklama

Reklama

Večerníček

(pořad)
Rodinný
Československo, 1965, 10 min

Účinkují:

Michal Citavý

Večerníček se narodil 2. ledna 1965, výtvarnou podobu mu vtiskl výtvarník Radek Pilař, hudbu zkomponoval Ladislav Simon a promluvil hlasem sedmiletého chlapce Michala Citavého. Pořadu předcházel od roku 1963 cyklus podvečerních pohádek pro děti pod názvem Stříbrné zrcátko. První odvysílanou pohádkou byl Kluk a kometa režiséra Ludvíka Ráži. (sator)

(více)

Recenze (84)

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Nejlepší znělka všech dob. Když si vezmu, že je to nesporně nejvícekrát viděná věc v mém životě, tak je až s podivem, že mě dodnes neomrzela a navíc ve mně stále spouští nostalgický podmíněný spací reflex... Takže „Dobrou noc!“. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná znělka, která spolehlivě dokáže přivolat všechny malé děti k večerní pohádce. Když jsem byla malá, byl pro mne zákaz Večerníčku, ten nejúčinnější trest ... naši ho ještě k tomu nechali hrát a já byla v pokojíčku a drásalo mi to mé dětské srdce, jak neskutečně kruté od mých rodičů :-)) Pamatuju si, že jsme si sedli celá rodina a společně jsme zdravili postavičku s novinovou čepicí na hlavě a společně jsme se s ním i loučili. Kdysi nás ještě před pořadem uvítala milá paní hlasatelka, řekla nám o čem bude a na konci nás zase navnadila o čem bude pohádka příště :-) Večerníček je náš národní poklad, nesmí zmizet z televizních obrazovek. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdo by jako malý nesledoval každej den v sedm večerníček, prostě klasika, některé pořady bylo opravdu zábavné...50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kladiem si závažnú otázku: Z akého uhla pohľadu mám hodnotiť túto konkrétnu položku? Usudzujem, že sa má jednať o detskú, cyklickú reláciu, ktorej podstatnou, dominantnou súčasťou bola krátkometrážna, zvyčajne animovaná, rozprávka. Relácia, ktorá sa dlhé roky objavuje, v rovnakom čase, na obrazovkách verejno-právnej televízie. "Večerníček" ako rozlúčka, na dobrú noc, s najmladšou generáciou divákov. Potom už ostávalo len sa vyčúrať, umyť zuby a ísť spať. Dávam až tri hviezdičky, pretože i u mňa zafungovala patetická nostalgia. *** ()

Ded@M@tes

všechny recenze uživatele

Docela by mne zajímalo co se tady hodnotí, jestli to jak večerníček jezdí v autě, na jednokolce a nebo se klaní? Nějak netuším. A nebo všechny večerníčky co kdy dávaly? Asi to trochu rozum nebere, že jde něco takovýho vůbec hodnotit. ( Hodnocení: ? /10 ) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečná záležitost redakce pro děti, která dala vzniknout 10kám nádherných, nejen animovaných pohádek. Pohádek, na které se každý pamětník těšil den co den. Večerníček je český televizní fenomén, který nám nikdo nemůže vzít a který vychovává další a další generace. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohu si dovolit hodnotit plným počtem, jako malé dítě jsem vždy netrpělivě čekala na Večerníčka jezdícího, házejícího i usmívajícího se. Pak začala nějaká pohádka, která pro mě již neměla to správné kouzlo i odcházela jsem od televizoru. Ten mne opět přivábil závěrečným "dobrou noc". ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. S Večerníčkem jsem vyrůstal, vždy v 19:00 jsem byl připravený u obrazovky, abych mohl shlédnout všelijaké pohádky. Nejvíce jsem měl rád Hurvínka. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 75% (4*) | ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tady snad není, co dodat. Malého chlapce s novinovou čepicí jezdícího ve svém autíčku zná z dětství snad každý. ()

Slartibarkfast

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli lze hodnotit pořad, který je zaměřen specifickému diváctvu přesně dané věkové kategorie a zda je možno udělit jednu známku tolika pohádkám, které jsou tu postupně za ty roky prezentovány. Dělí se na úžasné a nezapomenutelné a příšerné.. zprůměrovat to nechci kvůli těm skvělým. Mám spoustu oblíbených, ale nemá cenu je tu jmenovat. Večerníček plnil večery mnoha dětem a já mu za to vděčím. N/A% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že dnes již kultovní záležitost České televize. Milovali ho moji předci, ulítla jsem na něm já a dnes ho hltají mé děti. Znělka je stále nádherná a doufám, že nikdy nenapadne žádného vola, tento klenot měnit! :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stejně jako většina ostatních hodnotících i já jsem tento pořad v dětství miloval. Ani nevím, co bych k tomu ještě mohl napsat, protože vše důležité již napsali ti přede mnou. ()

GeusX

všechny recenze uživatele

Panáček s papírovou čepicí je ikona. Ale co mám hodnotit? Vždyť každý večerníčkový seriál tu má vlastní profil... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ako malý som to sledoval, ale nie všetky vysielané rozprávky sa mi páčili. Pre deti to je, ale ako formát fantastická vec. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kto by nepamätal kultového Deduška večerníčka? Snáď len dnešná, internetovo vychovaná generácia. Im to ide lepšie na sociálnych sieťach. ()

Reklama

Reklama