Reklama

Reklama

Miloš Forman

  • Francie Milos Forman (více)

Obsahy(1)

Miloš Forman režíroval před emigrací do Hollywoodu v roce 1968 v totalitním československém režimu nezávislé a buřičské filmy. Filmový režisér vzpomíná na 60. léta a odkrývá nám svůj archiv. Svými postřehy dokument zpestřují i dva Formanovi blízcí spolupracovníci Ivan Passer a Jean-Claude Carrière. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pán „Miloš Forman“ je a zrejme aj navždy zostane v mojich očiach najlepším českým režisérom. Svoju tvorbu dotiahol do najvyššieho levelu. Vždy bol a dozaista aj naďalej bude v rebríčku mojich najobľúbenejších režisérov. Pri sledovaní jeho filmov pokaždé zas a znova cítim to príjemné mrazenie na chrbáte. Práve tento pocit považujem za filmové umenie. Miloš Forman je veľký umelec. Má môj plný rešpekt. Preto som si s radosťou pozrel tento zaujímavý dokumentárny snímok, ktorý mapuje jeho život a karieru. **** ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Formanovo vyprávění o počátcích v Československu a pak začátcích v USA, s ukázkami z filmů.(50%) ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Dokument o Formanovi pro mne bude zajímavý VŽDY....je to nejlepší český režisér všech dob a těžko to v nejbližším půlstoletí bude jinak. ()

nemkatuli 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem tento zajímavý dokument zahlédla v TV a už jsem se od něj nemohla odtrhnout. Miloš Forman je a bude vždy pojem. To co ve svém životě zažil a s kým vším se ze známých osobností potkal zákonitě nemůže být nezajímavé. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Nakonec to byl celkem zajímavý dokument, protože se narozdíl od všech ostatních zaměřil především na filmy, které Miloš Forman natočil ještě v Československu. Také bylo poměrně zajímavé sledovat, jak Francouzi vnímají události okolo r. 1968 v ČSSR. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama