Reklama

Reklama

Město nemrtvých

  • USA Battle of the Damned (více)
Trailer 1

Po propuknutí smrtící virové epidemie se žoldák Max Gatling staví do čela přeživších a společně s několika chatrnými roboty bojuje proti ohromné přesile nakažených. (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production companies: Compound B, Boku Films , Vividthree Productions, BOTD Productions , Bleiberg Entertainment // ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Třináct minut sračkoidní a nepochopitelné akce v postapo městě s lehce likvidovatelnými zombie, než naběhnou úvodní titulky a vy si říkáte: "co to kurva jeeee?" Dál je film jen pro vyloženě otrlé masochisty nebo nadšené fanoušky Dolpha "já nejsem robot z Německa" Lundgrena. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ako také cheesy postapokalyptické béčko to nie je zlé... Ale vlastne iba preto, že tam je Lundgren, ktorý to svojimi výstupmi ťahá. Bez neho by to bol lacný, nudný a nezaujímavý shit. Našťastie je však v hlavnej úlohe, takže to príliš nenudí, aj keď zase v porovnaní s Dolphovými poslednými filmami (či už pokračovania Expendables, Universal Soldier, alebo sólovky One in the Chamber, The Package, Stash House...) sa mi to zdá znateľne slabšie a menej zábavné... No stále lepšie než nič :) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný zombie film s Dolphom Lundgrenom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v jednom východoázijskom meste, kde unikol nebezpečný vírus, ktorý premenil väčšinu obyvateľov na zombie a tak muselo byť mesto kompletne uzavreté. Špičkový žoldnier prijme úlohu nájsť a zachrániť dcéru vplyvného muža, ktorá v tomto meste zostala a okrem nej tu nachádza nielen skupinu preživších, ale aj jednotku nasadených bojových robotov. Spracovanie nie je najhoršie, ale ani ma moc nezaujalo. Celková zápletka pôsobí na prvý pohľad dobrým dojmom a spočiatku mi to aj sadlo viac než dobre, vojenská jednotka na misii v oblasti preplnenej zombiami, kde nebezpečenstvo číha na každom kroku. Lenže po tej úvodnej štvrťhodine to už celé upadne, dej vôbec nevyužíva svoj potenciál, za dlhšiu dobu sa pohne len minimálne, všetky vedľajšie postavy sú nezaujímavé, jeden nudný dialóg strieda druhý, jedine občas poteší nejaká trochu zaujímavejšia sekvencia, ale inak tých hluchých miest je až príliš moc. Vloženie robotov mi prišlo nielen úplne zbytočné, ale film to skôr zhadzuje a aj keď sa to v poslednej tretine opäť celkom rozbehne, už si ma to nezískalo. Nemôžem povedať, že by sa na to nedalo pozerať, ale tých nudných častí je viac, ako tých lepších. Akcie je tu priemerné množstvo, ale je iba priemerná. Spočiatku mi sadla, je dobre natočená, na spoluprácu vojakov sa vždy dobre pozerá, zombie pôsobia nebezpečne, používajú sa samopaly, pištole, nože, sekery, takže aj pomerne krvavá. Lenže potom sa už začne utápať v stereotype, aj umiestnenie kamier mi už prišlo horšie, niektoré situácie pôsobia aj dosť hlúpo a prítomnosť robotov ničí kvôli svojim schopnostiam akýkoľvek náznak napätia. Herecké obsadenie je pomerne rozporuplné, na jednej strane samozrejme musím pochváliť Dolpha Lundgrena, ktorého zase rád vidím v hlavnej úlohe, je výborný ako vždy a v akcii mi prišiel dynamickejší a aktívnejší, než má vo zvyku, ale okrem neho už nie je o čo stáť, jedna nudná postava vedľa druhej. Réžia a technická stránka sa samozrejme moc chváliť nedajú, všetko je lacné a často aj dosť nezáživné, ale zase musím povedať, že je to aspoň znesiteľné, takže som si rýchlo zvykol a určite to mohlo byť aj horšie. Škoda, keby bol celý film v štýle úvodu, teda vojenská jednotka na čele s Lundgenom, ktorá plní úlohu v oblasti plnej zombií, tak by som bol omnoho spokojnejší, takto je to opäť len priemer na jedno pozretie, na ktorý sa oplatí pozrieť len kvôli Lundgrenovi. 54% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Max je bývalým vojakom, ktorého v čase rozšírenej infekcie, jeden z boháčov požiada, aby priniesol späť domov jeho stratenú dcéru. Tá sa nachádza v jednom z opustených miest plných krvilačných zombie. Počas misie stráca takmer všetkých zo záchranárskej skupiny. Ostáva teda sám napospas všetkým nástrahám. Alebo nie?? V jednom z komentárov sa píše, že kvalita filmu od nástupu robotov išla prudko nahor. By ma zaujímalo čo je to prudko. Tak sa na to pozrieme tým mojim "lepším" okom. Tento zombie horor je amatérske dielo s obsadením hercov, ktorí buď nemajú veľkú budúcnosť, alebo sú rovnako ako Lundgren, dávno za zenitom. Najviac si dali záležať na maskách. Inak je vidieť, že výdavky na tento film sa uberali úplne iným smerom. Napätia či lakačky by ste hľadali márne. Film skromných parametrov - 40%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi prijemne prekvapen pul roku po Package se ke mne konecne dostal dalsi film z Dolphem ale tentokrat film kde konecne zase po nejaky dobe nehraje krovi a nedostane pres drzku tady je proste opet borcem v hlavni roli a ja jsem z jeho vykonu nadsen pribeh filmu je velice jednoduchej jak vznikne nakaza je vysvetleno v prvni minute pak se dozvime ze jakysi zazobany bohac ma kdovi proc v meste plnym zombiku svou dceru ale nevadi dostane ji pryc najme si totiz drsneho Dolpha z neuveritelne prdackym jmenem major Max Gatling Dolfik navlikne brneni vlozi paratko do pusy a akce muze zazit uvodni 15 minutova sekvence je pak naprosto bombasticka Lundgren likviduje s neskutecnym prehledem hordy zombiku na sto a jeden zpusob za pomoci gymnastiky strileni nozu sekyr a vubec vsech moznych zbrani co jsou po ruce a samozrejmne ze zvladne opet i pekelne hlaskovat pak se pravda teda tempo trochu zpomali mistama je film i docela ukecanej ale diky svizny stopazi to utika jaksi samo az do druhy pulky kde se k Dolphovi a ostatnim hrdinum pridaji roboti na likvidaci zombiku uprimne z tohohle napadu jsem mel trochu obavy ale nedopadlo to vubec spatne efekty z robotama jsou slusny a do toho pridavaji zabavnost protoze Dolph si je diriguje ruzne tuninguje a vylepsuje a jeste pronasi i hlasky na ne protoze roboti mluvi a Dolfik se s nima vykecava jinak likvidace zombiku jsou celkem prehledne natoceny po shlednuti zbesileho traileru jsem mel obavy jak to bude z prehlednosti ale i kdyz je kamera obcas neklidna a strihac jede jako o zivot tak masakrovani zombiku je pekny efektni a samozrejmne je to erko takze si uzijeme pekne rozmlaceny a rozstrileny hlavy zombiku a krev pekne strika okolo takze Battle of the damned je neskutecne zabavny az navykove roztomily becko ktery si uzijete o to vic cim ho budete brat min vazne je to hlavne poradnej kopec srandy a beckovy akce z Lundgrenem kterej je opet nebezpecne zabavnej takze pro jeho skalni fanousky urcite povinnost nebyl jsem si timhle filmem po pravde moc jistej mel jsem trochu obavy z toho jak to dopadne ale zbytecne pro mne zatim nejzabavnejsi trash roku kterymu naprosto bez vahani strilim pekny 4* a uz se tesim na inteligentni kritiky a takzvany narocny divaky jak zjisti ze to jde hodnotit a zacnou to tady vesele a ve velkem odpadovat ale at si poslouzi na to by jsme jim ja i Dolphino rekli pouze critics you stupid son of the bitch! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typické béčko na téma zombie, byť několikrát se ve filmu tvrdí, že o zombie nejde. Max vezme dobře placenou práci - z městy zamořeného smrtící epidemií má přivést dceru vysoce postaveného muže, který je mimo jiné jedním z hlavních viníků celé tragédie. Cesta zamořeným městem není samozřejmě procházkou růžovým sadem. Max je jakýmsi klonem Ramba, který bez jediného kousnutí rube nakažené po desítkách, možná i stovkách, a k tomu mlčí jako Conan. A ani po nalezení dcery nemá zdaleka vyhráno. příjemným zpestřením jsou roboti, kteří dávají filmu přeci jen punc jinakosti. Místy pěkný vizuál kazí jen prasácká kamera v případě útoků a útěků. Já chápu, že to vypadá věrohodněji, mé oči to však nechápou. Hodně dlouho jsem film odkládal, a hle, je to rychlá (až na to žvanění ve třetí čtvrtině) a na jedno podívání obstojná akční vybíjená. p.s.  zdejší obsah se už snad ani víc mýlit nemůže ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru scénárista Christofer Hatton si dlel v jihovýchodní Asii, psal scénář a koukal na kabelovou televizi a hodně přepínal televizní kanály. Výsledkem bylo bečku sice s nedostatky, ale s zombíky, roboty a Dolphem Lundgrenem, kterému sice trochu děla problém běh, ale dát pořadnou ránu pěstí, sekerou nebo i střelnou zbraní dokaže snadno. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Od filmů s Doplh Lundgrenem jsem nikdy nic světoborného nečekal a nemýlil jsem se ani tady. Je to zombie film o ničem. Nudné a nezajimavé scény se zabíjením nemrtvých vietnamčíků, no a když přijdou na řadu roboti zabijáci, kteří zde neměli co dělat, to už bylo prostě moc. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to najhoršie, ale čakal som trošku viac. Príbeh filmu nie je zlý a ako béčko funguje fajn. Akcie tiež nie sú najhoršie a je ich dosť, len škoda, že neprinesú okrem strieľania a nožíkov nič viac. Lundgren je frajer tak ako vždy aj keď pred zombíkmi behať nevie. Po hereckej stránke je to bieda, rovnako ako dialógy a jediný kto sa tu snaží je celkom sympatická Melanie Zanetti. Efekty trochu slabšie, ale zombíci vyzerajú fajn. Pokial máte radi Lundgrena mrknite na to. 50% - 2* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nám důchodci pomalu odhazují francouzské hole a vracejí se v čase zpět do dob kdy jejich naleštěné svaly házely od slunce prasátka na zem... Už měl svůj comeback Arnie, Sly tak teď přišel na řadu i Dolphík. Já s ním filmy nevyhledávám, tohle se mi dostalo do ruky jako zombie film, což si občas odpočinkově dám. Když tak pátrám v hlavě co jsem s ním naposled viděl, asi to byl Univesal Soldier a to už je sakra dávno. Od toho roku 1992 jsem a ni já ani Dolph nijak neomládl. Z drtičky je teď namakanej stařík, kterej se nestydí při četní mapy vyndat neprůstřelný vesty brejle aby dobře viděl na pozice hlídek kolem zamořeného města.... Zápletka je trapná a byla tu už stokrát. Tatík (samosebou prachatej) jedné holčiny která zůstala v uzavřené zóně si zavolá bejvalého žoldáka s požadavkem dostat dceru odtamtud ven. Samo sebou město je v karanténě a každej kdo vyleze za dráty je rosekanej hlídající armádou. Dolphovi se ale věří. A tak je vysazen s malým teamem do jakéhosi thajského města, kde vir dělá z lidí zombie. Dávno je pryč doba, kdy zombies ve filmech se jen pomalu potáceli a uteklo by jim i po kolenou lezoucí batole.... Zombies dnešních filmů jsou neskutečně hbití a tak v prvních minutách můžeme sledovat doslova honičky v ulicích... Samozřejmě nečekajte War Z, to je o x levelů jinde. Klasické béčko. Nejvíce mně bavily ty hadry co měl na sobě Dolphův rescue team. Horst Fuchs s Pepi Röslerem zřejmě překecali tvůrce, že WS kráječ platinum je jako obrana před zombíky nejlepší a tak měli hosi na chráničích a vestách našité cosi, co fakt připomínalo struhadla na sejra... Jak to shrnout? Spousta keců, místy divné až nepochopitelné chování hrdinů, spíše podprůměrná akce a debilní závěr. Jediné co mne fakt překvapilo (ještě stále nevím zda mile či nemile) byla přítomnost Ártůdýtů včetně jejich psí verze... Dva doutníky, ale víceméně jen z úcty ke stáří. Kdo tomuhle dal 4 * měl by být eliminován jako nakažený s napadeným mozkem. * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to shlédl. Konečně tu máme opět skvělého Dolpha Lundgrena, který poslední dobou jde s projektu do projektu. A musím uznat, že jeho poslední filmy se opravdu povedly, takže ty 4* většinou dávám. Výjimka jsou třeba filmy Universal Soldier: A day of reckoning, kde se film nepovedl, ale .. ALE Dolph to úěkně vytáhl, kdyby tam nebyl dal bych jen 1*, takhle jsem napařil 2*. Nebo film Hra pro jednoho, kde to vytáhl azs abych tu 3* dal. Jinač jeho filmy jsou vydařené a tak se těším na jeho další projekty, které mě určitě nezklamou. Takže tohle dílo. Rozhodně po delší době tu máme Dolpham na kladné straně jako hrdinu, což je příjemná změna, ale celkem mi nevadí, že hraje většinou záporáky - to on umí nejlépe. Takže přechod po delší době na postavy na kladné straně se mu povedl. Dokázal to opět, hlavně si cením toho, že zde nepůsobil jako ten známý šílenec, ale jako hrdina, kde na kladase byl takový jak se sluší a patří. Samozřejmě jeho charakter byl stejně dobrý jako vždy - tím myslím ty jeho grimasy, hlášky a jak se v některých scénách, kdy má být něco vážné on snaží tvářit vážně takovým způsobem až se usmívám jak si z téměř všeho dělá ve filmu Dolph srandu. Takže chci tím říct, že už vidět jeho postavu, jeho skvělé herecké výkony - to už na filmu hodně přidá. Především na tomhle snímku, který je velmi laciný a i režijně amatérský, ale přesto se to víceméně povedlo. Takže jak to shrnout v kostce ? Nízkorozpočtové a velmi příjemné béčko, které nemůže urazit. Má velmi efektné vyvraždovačky zombíků, jejichž počet zabitých je velký a to se cení. Takže asi takhle. Jsem rád, že je zde vidět hezky krev, konečně likvidace zombíků, kde krvavý efekt střídá efekt. Takhle měla vypadat pořádná vyvraždovačka ve filmu Světová válka Z. Nechci tím narážet, že se mi válka Z nelíbila, ale ten rating PG-13 mě fakt dostal, kdyby byl takhle krvavý, tak bych tu 4* hvězdu s odřenýma ušima přidal. Takže úvod má film ani ne minutový kde se v titulkách v obraze dovíme situace - postapokalytická situce, spuštošená země od zombíků. No celkově je to velmi nízkorozpočtové, takže prostředí tvoří pár zničených ulic, a tak jedna místnost + jedna budova, ale nevadí, pokračuji dále. Takže úvodní sekvence trvá neuvěřitelných 15 minut, kdy Lundgren se svojí malou skupinkou lidí jsou pronásledovány zombíky a tak začíná velký masakr. Velký počet zlikvidovaných zombíků samopalem, pistolí a dokonce i sekání noži a nějakými jednoduše upravenými sekyrami. Má to svůj efekt, dokonce i brutální smrt lidí, třeba v tomto případě vojáků na kladné straně, kdy je Zombíci obklopí a začnou žrát. Sakra hned zezačátku, jak likvidovali toho vojáka a jeden zombík žral ve svých rukou jeho maso z nějaké části jeho těla. No prostě luxus. Ikdyž vše až moc béčkovité a hlavně neustále se třesající kamera, kterou nesnáším, ale abych pravdu řekl, jsou horší filmy, kdy se třese kamera, takže vše podstatné je vidět. Takže tato sekvence trvá zhruba 15 minut a pak se objeví titulek, kdy začíná film: Battle of the damned. A ještě před tím titulkem Dolph zaháškuje na zombíky: Gatling you stupid son of the bitch! Hlášku zopakuje i na konci filmu. :-) Tak od 15 do zhruba 25 minuty zachrání Dolph holku bohatého otce, kterou měl za úkol se svým týmem (který byl poražen zombíky) zachránit. No, tempo filmu se od 25 do zhruba 40 minuty výrazně spomalý. Dolph zde má pár dobrých hlášek, pak mě vedlejší postavy ani moc nebaví. Ale pak od 40 do 60 minuty je místy akce, kde se pak vyrojí roboti, kteří budou rovněž likvidovat zombíky. Lámal jsem se smíchy jak Dolph nakonec udílel rozkazy na roboty. Fakt perfektní efekty nebot roboti byly bílé barvy a byly pekně zkrvácený od zombíků. Scéna kdy se Dolph s ostaními připravují na finální bitvu byla dobrá. Konečná dvacetiminutovka také akční, kde se hodně střílelo do zombíků a těch teda bylo. Nebo mě potěšila scéna, kdy je Dolph připoutaný ke sloupu a nohama vykopává asi takových 10 zombíků. Takže finále bylo velmi akční, roboti do toho tam útočily. Nebo scéna, kdy se robot zbláznil a zaútočil na Dolpha. Dolph se s ním vypořádal a zahláškoval na něj: Fuck you, fucking robot! :-) Hudba byla celkem dobrá, hodila se do každé scény. I herci nebyly špatní, Dolph samozřejmě u mě vedl. No, takže celkově je to opravdu nízkorozpočtové béčko. Vše je ve filmu laciné, ke konci to bylo jak někde v lisovně na skladišti venku, ale co. Je to postapokalyptický film, tak to beru. Kamera se třesala, ale to hlavní bylo zabrané. Mě film opravdu chytl a pobavil. Určitě se na něj někdy zas podívám. Velký počet zabitých a to efektně zombíků - to je největší klad filmu. Mohlo to mít sice větší nápady to jo, ale já se bavil. Mělo to prostřední část filmu trochu nevýraznější, ale jinač nemám s filmem větší problém. Chybělo zde toho dost, to je fakt, že mohlo být více zapamatujících scén, ale i tak, žádný výrazný zápor v tom nevidím. Bavil jsem se dost vidět Lundgrena a ty jeho správný xichty ve scénách jak se dívá na roboty a nezaujatě kosí zombíky. Takže výrazný nadprůměr a ani to u mě s hodnocením tak, abych to viděl na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Tu čtvrtou dávám rozhodně. Je slabší teda, ale dávám jí s klidným svědomím. Výsledně hodnotím na slušných 74% = **** () (méně) (více)

hladass 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne? I když tento kousek silně připomíná jeden z mnoha pokusů o postapokalyptické zombie béčko televize SyFy, má debilní děj, dosti viditelně omezený rozpočet a naprosto zbytečné vedlejší postavy, tak nenudí, Lundgren v sympatické hlavní roli film v pohodě utáhne a taky nesmím zapomenout na roboty... Ano, zombie, roboti a Lundgren, to přece nemohlo dopadnout špatně... Já se docela i bavil... ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsme měl chuť to vypnout a zapomenout na další klasický zombie film. Jenže jsem rád, že jsem to nakonec neudělal, protože jak se objevili roboti, tak šla kvalita strmě nahoru. Samozřejmě musíme počít s béčkovou kvalitou, protože film taky nic jiného není. Co bych přidal k asi největším kladům filmu jsou skvělé masky a klasický Lundgren, který se za ty roky moc nezměnil. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Laciné efekty, nezaživný děj, blbé postavy.. akce byla dobrá, začátek vypadal taky dobře, pár Dolphovích hlášek.. jinak docela dobrý béčko se zombiekama, ale mohlo to být podle mě lepší a drsnější! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z novodobých, ale stále těžkých průserů Dolpha Lundgrena. Zombie, roboti a vůbec vše co si dokážete představit. I herci musí platit nájem, protože dobrovolně by do tohoto díla nešel snad nikdo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice mi už zombie žánr leze krkem, ale tohle má alespoň pár originálních nápadů a slušnou kameru i kulisy opuštěného města. Asi se točilo někde v Indii, soudě podle nápisů, nebo Pákistánu. Zato postavy se chovají jako dementi, hlavně starej ochránce svých vyvolených, co se rozhodl přečkat, až nákaza odezní. Objevení robotů jsem poněkud nepobral, asi fór. Taky mne často napadalo, kde furt berou munici, když robotu pak došla tak brzy? Nebo proč jednou zombie zaútočí ze všech stran, takže oběť dostanou, zatímco jindy se přibližují po jednom, aby je stíhali přeživší umlátit pažbami. Taky mi přišlo, že zombie stačí kopnout, a jsou mrtví, to mi přišlo divné. Celá ta zápletka s vědcovou dcerou mi taky přišla vachrlatá. Ale jak říkám, koukat se na to dá, není to úplně blbý, má to jistou vnitřní logiku, kulisy města vynikající včetně paláce a Dolph hraje docela slušně, a dokonce sem tam procedí hlášku. Mimochodem, hlavní hrdinka je tak potetovaná, že jsem chvílemi pocit, že je taky zombie. :-) ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Lundgren, zombie a roboti?? No nakonec to nebylo vůbec špatný a další Lundgrenovo béčko u mě překvapivě boduje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela hledím, že si Dolph Lundgren plácl se začínajícím režisérským zelenáčem Hattonem a propůjčil se tomuto filmu. I když je pravda, že svého času se bývalý „akční hrdina“ plácal v jednom céčkovém braku za druhým a marně se snažil navázat na své nejlepší období. A tímto kouskem si určitě své renomé nevylepšil. Je však potřeba říci, že on svou práci odvedl jakžtakž slušně, ovšem když vše okolo stojí za starou belu a potenciál není téměř žádný, tak z toho prostě víc nevyždímáte i kdybyste se na hlavu postavili. Vyložená katastrofa to ale nebyla. Nakažených je tu opravdu hromada a na jejich masakrování je použita celá řada nejrůznějších zbraní či věcí, co byly zrovna po ruce. I když bylo docela úsměvné, jak Dolph sejme desítky rádoby zombie jen obyčejným nožem, nebo je ukope vlastníma nohama připoutaný k lampě. Podobně přitažených věcí je tu však celá řada. Co taky čekat od céčkového akčního scifi hororu. A aby toho nebylo málo, objevilo se tu i několik robotů zabijáků, kteří nejednomu z vás jistě vykouzlí zlomyslný úšklebek na tváři, nebo jen prosté zakroucení hlavou a obrácením očí v sloup. Nemůžu však říci, že bych se u toho vyloženě nudil. Skoro pořád se totiž něco dělo, bojovalo nebo kecalo a člověk se u toho i párkrát nenuceně pobavil (hlavně nad tvůrčí stupiditou). A ani herci ve vedlejších rolích nebyli vyloženě tragičtí. 40% ()

Reklama

Reklama