Reklama

Reklama

The Chemical Brothers: Don’t Think

  • Japonsko Chemical Brothers: Don't Think
Trailer
Hudební / Dokumentární
Japonsko / Velká Británie, 2011, 88 min

Režie:

Adam Smith

Kamera:

Nick Dance

Hrají:

Tom Rowlands

Obsahy(1)

Úžasný elektronický trip za podpory výjimečné vizuální show. „Chemici" předvedli vystoupení, které posléze diváci ohodnotili jako jeden z nejlepších koncertních filmů. Na záznamy z Japonska pohlížíme často s despektem. V minulosti se s původem vzniku Made in Japan nezřídka pojila poznámka „raritní album", v tom horším případě šlo o bootleg. Titul „Don't Think" vzniknuvší během vystoupení na Fuji Rock Festivalu je na hony vzdálený jakémukoliv podezření z nelegálnosti. Dokonce jde o první a dosud jediný zaznamenaný koncert The Chemical Brothers. Elektronické duo koncertovalo v japonské obdobě Glastonbury v roce 2011 v roli hlavních hvězd. Není divu, s pověstí legendy taneční hudby a s čerstvým albem Further. Tom Rowlands a Ed Simons, tedy „chemičtí bratři", odnesli publikum do svého světa hned s úvodní cover verzí písně Beatles „Tomorrow Never Knows". A pak? Pak se před vámi odvíjí koncert, který posléze vejde do historie elektronické hudby. S hity Hey Boy Hey Girl, Setting Sun, Out of Control nebo Escape Velocity ze zmiňovaného alba Further. Vizuální stránku ušil na míru Adam Smith – režisér dlouhodobě spolupracující s The Chemical Brother, jenž bývá označován za třetího člena skupiny. (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Dokonalá hra světel a barev, perfektní projekce a samozřejmě výborná muzika od Chemickejch brášků. Takhle nějak si představuju koncert, na kterém jsem sice naživo nebyl, ale našel si mě doma z modré placky, což znamená bezchybný obraz a volume vytočené do hlasitosti bouchání naštvaných sousedů na stěnu. Díky tomu a návštěvníkům Fuji festivalu nacpaným z telky ke mně do obýváku jsem tam pocitově řádil s nima (ruce a nohy byly k nezastavení). Klaustrofobicky klaunský výlet tuhle pařbu sice na chvilku přibrzdil, ale stejně tahle Chemie skvěle funguje i bez použití chemie syntetické na 100% .. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hudebně geniální záležitost, která různým mixem skladeb vytváří nenapodobitelnou atmosféru do níž se rád vracím skrze opětovné pouštění alba. Co se týče "bonusu na víc" v podobě různých pohledů na "japonce mimo realitu" nebo "toulající se japonky", tak Don't Think nabízí svou obrazovostí a využitím kamery možnost ještě prohloubit psychadelický zážitek. Teď už to jen ochutnat naživo... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Taneční drogy neberu a rozhodně se o mě nedá říct, že jsem cílová skupina, jakkoliv si na YouTube tu a tam Chemical Brothers pustím a několik jejich klipů vysoce oceňuju. Potíž s Don't Think je v tom, že to, co by báječně fungovalo na ploše několikaminutového hudebního klipu, v podobě celovečerního filmu působí monotónně a při vší své snaze nedokáže vyvolávat tytéž pocity jako přítomnost na koncertu. Tam, kde bych dal přednost sledování účinkujících na pódiu, kamera opakovaně útočí na davy Japonců v transu. Sledování koncertu musela být fascinující podívaná, laserové efekty, videomapping a do toho všeho hudební projev Chemical Brothers, ano, docela rád bych byl na místě. Jenže v obýváku to při nejlepší vůli není ono. Rozčlenit snímek na 20 klipů, bylo by hodnocení jiné. Takhle bohužel jen za 45 % celkového dojmu. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Stimulatívnou vizualitou napratané psychadelické úlety spoza stroboskopickej terapie-ordinujú legendárni chemici a Adam Smith. Spolu s "Prodigy", "Fatboyom" a "Crystal Method" možno dvojicu Tom Rowlands/Ed Simons považovať za pionierov slávneho "big beatu" a takisto za jednu z mnoha nemasových formácií, ktorá si právom vyslúžila aj úspech masový. Záznam pod patronátom A.S. z japonského Fujirock festivalu je slastiplná trýzeň, kochať sa prikovaný k sedačke pod paľbou z Dolby Surround 7.1. síce núti rytmicky podupávať nohou, avšak väčšina by aj tak najradšej vtrhla priamo pred "stage" a pripojila sa k rozpútanému peklu v podobe rozkokošených výskokov a jačavých výskaní, že Karolína?:) V Prahe ma "ochrankár" po odpálení štartovného singlu "Galvanize" vyviedol na pár minút von pretože ma čapol pri že vraj ilegálnej video dokumentácií (týpka vedľa samozrejme nechal točiť ďalej:), ešteže som zbadal polorozospatú recepčnú-dal jej postrážiť kameru a pred stlačením klávesy s nálepkou HBHG som bol už dávno naspäť-pripravený na: "don't think, just let it flow." ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisér Adam Smith byl zároveň jedním ze dvou režisérů vizuální koncertní show. Takže střet zájmů jako prase. Ed Simons a Tom Rowlands jsou ty dvě siluety, co se občas připletou do záběru uprostřed dole, jinak tu máme jen projekci se světelnou show a občasné prostřihy do frenetického japonského publika. Výsledek připomíná hodinu a půl dlouhý animovaný videoklip. Snad jsem měl vypnout obraz a nechat běžet jen zvuk. Kdybych hodnotil hudbu, šel bych výš, ale tenhle koncertní záznam mě fakt nudil. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

Kdybych poslouchal elektroniku, určitě by The Chemical Brothers patřili mezi favority. Takže ve spolupráci s nějakou lehkou drogou, bych si takovej megakoncertík určitě užil. Naštěstí hudebně ujíždím na jiné vlně, na mírumilovné, zcela nezávadné, relaxační muzice ( např. Dead Congregation ), takže mě nehrozí žádná protidrogová, nebo jiná léčebna !! Každopádně musím uznat , že Hey Boy Hey Girl je super song ! ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Hudebně mě to naprosto míjí, tam je samozřejmě velký problém, ale ten odpad je zejména proto, že nemám tušení, co dělá, kurva, záznam jakéhokoli koncertu v žebříčku nejlepších filmů historie. Když vezmu v potaz, že TV filmy (např. Vlákna) v žebříčku nejsou... 0% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nemysli. Nemysli si, že Chemical Brothers nemám rád. Ti jsou nejlepší. Jejich show taky skvělá. Takže mám hodnotit film nebo jejich skvělé vystoupení? Film. A jakože za chemiky bych dal hvězd 5, za film dám jenom 3, protože mě to prostě neupoutalo a dokonce po hodině jsem si říkal, že už mě to docela nudí... ono taky něco jinýho je se na to jenom koukat a něco jinýho je zažít to, že. Takže asi tak. ()

Struhy 

všechny recenze uživatele

Až si jednou pořídím domácí kino s nabušenou audio-technikou, tak si tenhle film budu pravidelně pouštět a opíjet se u něj. Mazec! ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Psycho vizuál a audio pecka pro všechny příznivce elektronické hudby. Anebo taky spousta upocených japonců a elektronické šílenství. Je to jako se samotným The Chemical Brothers - něco mě osloví něco ne. ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Audio pecka hlavně pro fanoušky, kde je vymazlená videosložka "jen" doplňkem. Show jsem viděl i naživo, nemůžu však jednoznačně říct, co bylo aspoň o fous lepší. kino Humpolec v libovém 7.1 zvuku (8.3.2012) ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené, ale pár slabších míst tam bylo. Chemici naživo na fesťáku v totálním lijáku byli o chloupek lepší. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka byla výtečná (až na moc časté pohledy na japonce s hubou, kterou by mu mohli závidět Mick Jagger se Stevenem Tylerem dohromady), ale jako nepříznivec elektronické hudby musím hodnotit lehkým nadprůměrem. ()

Fairbanks 

všechny recenze uživatele

Název přesně odpovídá tomu, co bych doporučil i já. Nepřemýšlejte, nedumejte nad délkou střihů a postavením kamer, prostě si tu hypnotickou jízdu užijte- v Bio Oku se při projekci dokonce i tancovalo! Výborný zážitek! ()

Související novinky

Gangsterka pro Fassbendera s hudbou Chemical Brothers

Gangsterka pro Fassbendera s hudbou Chemical Brothers

03.11.2013

Britský režisér Adam Smith se prosadil jako režisér videoklipů a hudebních filmů, třeba The Chemical Brothers – Don´t Think. Spolupráci s elektronickými duem chce teď rozšířit o celovečerní hraný… (více)

Reklama

Reklama