Reklama

Reklama

Kdo přežije - Samoa

(série)
  • USA Samoa
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2009

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Russell Hantz, Monica Padilla, Erik Cardona

Obsahy(1)

Další, v pořadí již devatenáctá série Kdo přežije, se natáčela na samojském ostrově Upolu. Jako tradičně je dvacet soutěžících rozřazeno do dvou kmenů (Foa Foa a Galu) a v následujících devětatřiceti dnech budeme opět svědky bojů o "imunitu", jídlo a základní potřeby. Chybět samozřejmě nebudou ani kmenové rady. Kdo vydrží do konce a vyhraje milión dolarů? (Deco.20)

(více)

Recenze (116)

RedAK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem s tímto supr čupr pořadem začal od dvacáté řady, nyní jsem dokoukal řadu devatenáctou a věřte nevěřte, teď se chystám na osmnáctou. Ano, moje debilita by se dala přepočítávat na celé zdegenerované národy, neboť spoilery z pozdějších řad se mi pochopitelně promítnou do řad předchozích, ale blbečky nepředěláte. I kdybyste se mi to snažili názorně vysvětlit s pedagogickým asistentem na barevných obrázcích, já jen spolku čerstvě vydolovanou šušeň a pojedu dál pozpátku. Nicméně, Russel měl nyní možnost zazářit ještě o krapítko víc, neboť byl vhozen mezi bandu jednobuněčných kriploidních retardů, kteří dokáží reagovat na světlo a s trochou péče a píle by se i dokázali naučit, že po sraní se prdel vytírá papírem, ne rukou. Myslím, že já bych mezi ně krásně zapadl. Jen by mi asi dělal problémy pohyb, protože už tak mám deprese, když s kilem párků v pařátech musím ujít půlmetrovou cestu od ledničky k mikrovlnce. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Samoa je fajn řada, ale má svoje mouchy. Poprvé se v Survivoru objevuje nechvalně proslulý Russell Hantz, a díky němu je manipulace s divákem mnohdy neúnosná (střih je ve prospěch Russella v poměru zhruba deset zpovědí na díl vůči jedné zpovědi na díl pro všechny ostatní), nehledě na to, že Russellovi je konstantně pomáháno od produkce. Ať už se jedná o imunity nebo o tolerování poškození majetku (kterého se Russell dopustil, a které bylo vždycky předtím jednosměrnou jízdenkou ze hry ven), v Samoe se všechno točí kolem Russella. Netuším, jestli se produkce takového zaprodání vlastních principů a pravidel dopustila kvůli klesající sledovanosti, každopádně ať už byla jejich motivace jakákoli, zabralo to. Arogantní samozvaný král hry Russell diváka skutečně od začátku do konce hry nepopiratelně baví a z největší části je strůjcem osudu nejen svého, ale i všech ostatních. Spolu s ním tedy stojí i padá celá sezóna, ať divák chce, nebo ne, protože na ostatní soutěžící se jednoduše střih vůbec nezaměřuje (s výjimkou otravné Shambo, která má očividně být za comic relief, ale alespoň pro mě v téhle úloze bolestně selhává). Samoa je zřejmě krok, kterým se Survivor musel ubrat v zájmu udržení pozornosti diváků, ale i když se to v Samoe jako takové ještě nezdá, pro mě osobně je to krok špatným směrem. Vítěz: 5* - vzato kol a kolem dokonalá hra od začátku až do konce, byť většinu času takřka neviditelná. Vítězka Natalie od začátku sezóny záměrně využívala faktu, že Russell NIKDY nepochopil, o čem Survivor doopravdy je, a na jeho zádech si vesele dojela až pro milion dolarů. Nehledě na to, že byla naprosto sama zodpovědná za největší blindside Samoy, vyloučení Erika. Sledovat poslední kmenovku Samoy se zdecimováním Russella a parádní obhajobou Natalie je neuvěřitelně uspokojivá záležitost. Oblíbenci: Natalie White ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Samoa = Russell Hantz, ať se vám to líbí nebo ne. Od začátku to bylo jasné. Ten prostor, který produkce dávala kmeni Foa Foa a hlavně Russellovi, byl do nebe volající. Do sloučení jsem většinu z Galu neslyšel promluvit, ale musím uznat, že Russell si ten prostor zasloužil. Jeho drancování tábora, koalice tupých holek a hledání talismanu imunity bez nápovědy byly naprosto zásadní okamžiky Survivora. Na Samou se dobře koukalo i díky holkám, Natalie, Monica, Kelly a Ashley byly přímo k nakousnutí. Ke konci mě trošku iritoval dokonalý mladík Brett, který poprvé něco pronesl asi 30. den, ale naštěstí se zlo udrželo u moci a mohlo dojít na závěrečné zúčtování. Nemůžu si pomoct, ale Russell hrál 38 dní snad nejlepší hru, pokud tedy nepočítám, že jeho ego neudrželo pravdu o jeho bohatství. Pak ovšem přišel poslední den, začal se naparovat před svými soupeři, prozradil jim, co na ně vytáhne před porotou a dal jim šanci se trochu připravit. Natalie byla mým druhým nejoblíbenějším hráčem, takže mě klasický závěr, kdy největší hvězda utře nos, vůbec nezklamal. Spekulace o pomoci produkce Russellovi a jeho kmeni asi nikdy neustanou a já to i chápu, ale vzhledem k maximální zábavnosti série jsem ochoten přihmouřit obě oči. Favorit: Russell H. Oblíbenci: Natalie, Monica, Kelly, Ashley. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoiler! Páni, tak další řada plná překvapení a skvělých zvratů. Od prvních chvílích jsem si říkal, že Russella H. přiřadím do svého blacklistu neoblíbených hráčů. Protože vždy mám k podobným lidem negativní postoj. Ale co se potom dělo... tak jsem ho začal postupně obdivovat a nakonec se stal mým nejoblíbenějším hráčem této sezóny. Opravdu neskutečné věci. Jeden člověk, který najde imunitu bez nápovědy a né jenom jednou? To snad nemůže být pravda :D Myslím, že právě jeho zásluhou je tahle řada tak oblíbená. Vítěz fajn, jsem spokojený. Neoblíbení hráči: Ben, Laura a Monica. Tentokrát to s těma neoblíbenýma není tak hrozný, že bych je zas až tak moc neměl rád. No a co bych ještě zmínil byl ten kolaps, s hrůzou jsem se na to díval. ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Spoilers) Russell + pár jeho poskokov + banda nevýrazných slabochov. Russova agresívna hra ma zo začiatku mierne šokovala, neskôr som prišla k záveru, že si to ostatní vlastne aj zaslúžia. A všetci s náznakom vlastného myslenia boli okamžite eliminovaní. :) Natalie ako víťaz nie je úplne najhoršia voľba, každopádne ona sama sa pri Russelovom púodrazáctve zviezla až na pomyselný vrchol(on si to proste zaslúžil najviac). Nuž, aj to je stratégia. Málokedy dokáže porota objektívne zhodnotiť kto hral najlepšiu hru a volia podľa sympatií či potreby. Bohužiaľ. Favorit: Russell. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší klikař, výborný sabotér, průměrný stratég a bídný diplomat Russell poprvé v akci udělal zábavnou show a zároveň dal návod k tomu, jak nikdy nevyhrát tuhle hru. V paměti všech masochistů mezi diváky zůstává ještě vymazaná Shambo, která rozmlouvá se slepicemi a lidský odpad Yasmine. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor spoilery-TV/// Soutěžící 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Prostředí 9/10/// PLUS: všudypřítomný lov na imunity, oblíbený i neoblíbený Russell Hantz tomu dodává pořádnou šťávu, osobně mu spíš fandím, tato řada byla hodně napínavá, zajímavá a zábavná, hlavně tedy díky němu bych ji zařadil spíš k vrcholu a určitě v celkovém součtu bude v mé TOP 10 MÍNUS: někomu jeho one man show nemusí být pochuti a taky upozadní další zajímavé hráče, vlastně většinu hráčů./// Shrnutí: Devátenáctá řada, tedy ta údajně poslední kvalitní řada před tou úplně nejlepší ( Survivor: Heroes vs Villains) alespoň podle mnohých diváků. A taky jedna z posledních řad ve starém duchu soutěže. Tedy než Jeff Probst začal prosazovat ty svoje "novinky". Ale o tom až později. Taky je to řada, kde se hraje a soutěží opravdu drsně. To že 2 hráči fyzicky odpadnou a dokonce v jednom případě takovým způsobem že tuhne krev v žilách a vy si říkáte jestli tam nadobro nevytuhne, tak to už je co říct. Vždycky se najdou asi nějaké výhrady, tady jich ale nebude moc./// Celkem 90%/// ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor na pár spoilerů. Ať pak nejste nasraní. Asi doposud nejlepší série, kterou zkazila pouze vítězka. Russell byl nejlepší hráč všech dob a netajil se tím. V soutěži neudělal špatné rozhodnutí. Hrálo se zcela podle jeho pravidel. Z naprosto bezvýchodné situace, která byla v soutěži mnohokrát on s bravurou a troškou štěstíčka vymanévroval. Vítězem se nestal pouze proto, že porota byla téměř plná hrdých a závistivých kokotů, kteří byli příliš blbí na to, aby se dokázali přenést přes to, že nebyli pouze přehráni, ale že byli absolutně potupeni. Popravdě to nebyl jediný důvod, Russellovi moc nepomáhala ani jeho arogance, kterou nijak neskrýval. Navíc byl Russell velmi vtipný a bavit se musel i divák, který přál vítězství nějakému kokotovi. V prvním díle, kdy uzavíral spojenectví s hloupýma blondýnkama, jak je nazval, jsem si uchcával smíchem. Když jednu noc vylil všechnu vodu a spálil negříkovi ponožky, tak kdybych byl o 70 let starší, tak už se asi počůrám. Vážně se zatím jedná o nejlepší sérii s nejlepším hráčem, který nevyhrál. Překonat ji může jedině série následující. Lepší 4*. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejdrsnějších, nejvtipnějších a strategicky nejzajímavějších sérií. S vítězem jsem se kupodivu snadno smířil, a proto řadím Samou na jednu z vrcholových sérií celé této show. 100% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá subtilní hra na pozadí psychotického řádění samozvaného krále hry a pak, že jsou blondýny blbé. Jedna z nejpůvabnějších, nejvychytralejších a nejúčinějších her v historii celého Survivora, která se pravdopodobně u značné části fanoušků s moc velkým pochopením nesetkala. Ovšem přesto věřím, že jí v samotném finále přecijen palec držela většina. Za mě Thumbs Up pro vítěze. Za Marissu pláču doteď a Ben je pravděpodoně zatím jediným hráčem během všech sezón, kterému, být na ostrově, dám dělo. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trapný výherce, který se od začátku jen veze na zádech agresivní strategie. Samoa je jasně v režii prvního hráče, který opravdu na předchozí řady koukal a využívá znalost herních principů. Russell je zábavný a vynalézavý, celou dobu je hra v jeho režii, což nedokázala přijmout snad ta nejhorší zatrpklá porota, co kdy v Survivor byla. A že dostal zrovna on nejvíce prostoru při zpovědích? Většina charakterů byla tak nezajímavá, že si ani prostor nezasloužila. Ostatně po Gabon je tohle druhá řada, při které je znát zkreslení střihu. V Gabonu byla zpočátku Sugar vykreslena jako naprosto nejtupější hráčka, srovnatelná s Dolly, ale pak najednou asi od 7. dílu začala intrikovat a vymýšlet strategii. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

19. série Kdo přežije Samoa je do té doby jedna z těch nejnáročnějších, hlavně díky počasí. Zároveň je v ní soutěžící, který předvádí nejlepší taktickou hru, jakou kdy tato reality show zažila a všechny si tam vodí jako loutky. Souboje o imunitu, nebo odměnu, jsou stále zajímavé a napínavé, tak jak je zvykem. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla hra Russella Hantze. Což je plusem a zároveň minusem, této série. Nádherné zvraty, skvělé prostředí, jen ti ostatní nevýrazní hráči zamrzeli. Nejoblíbenější hráč: Russell Hantz ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(spoileruju nejen tuto sérii) Série, která stojí na jedné jediné postavě Russella Hantze (opravdu, nikdo krom Russella není zajímavý - dobrá mohla být Marisa, bohužel se postavila Mistru skryté imunity). Ve finále jsem asi více fandil Natalii, která se však po celou dobu vezla s Russellem. Russelův výkon v této sériii bych zařadil do TOP 3 (asi na třetí místo) strategických výkonů jedince v historii soutěže - později překonal sám sebe ještě v S20 - H. vs. V. (Za samotný vrchol strategické hry považuju - stejně jako Jeff - Robovu spanilou jízdu v S22 - a nedokážu si představit, že by tento výkon mohl být překonán). 85% ()

Reklama

Reklama