Reklama

Reklama

ABBA: Pravdivý příběh

  • Velká Británie Story of ABBA
všechny plakáty

Obsahy(1)

Cesta od vítězství v hudební soutěži až po současnost. Legendární švédská skupina, kterou zná celý svět Agnetha, Frida, Björn a Benny – členové skupiny ABBA, která se od roku 1974, kdy vyhráli v soutěži Eurovize s písničkou Waterloo, stala komerčně nejúspěšnější skupinou v historii populární hudby. ABBA prodala na 375 miliónů desek po celém světě, což je čtvrtý nejlepší prodej v historii hudebních nahrávek. Je považována za nadčasové seskupení, její hity jako Dancing Queen, Money, Money, The Winner Takes It All a desítky dalších znají lidé na celém světě. V roce 2010 byla uvedena do Síně slávy rock´n´rollu. ABBA se proslavila nejen originálním hudebním stylem, ale i osobitými kostými, které i dnes budí velký obdiv. V roce 1999 měl premiéru muzikál Mamma Mia!, který již zhlédlo více než 45 milionů diváků a řadí se mezi nejpopulárnější světové show. Stejnojmenné filmové zpracování s Meryl Streep z roku 2008, je jedním z nejprodávanějších DVD v dnešní době. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nebýt té opravdu kvalitní muziky, která výrazně převyšuje nejen běžný standard, ale i nadprůměr středního proudu pop music, tenhle dokument by si nezasloužil víc jak dvě hvězdičky. A i to s odřenýma ušima. Při pátrání po příčině koncepční nenápaditosti může leccos napovědět skutečnost, že v titulcích se vůbec nevyskytuje profese režiséra. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Pravdivý příběh: ABBA; originální název The Story Of ABBA; země původu Nizozemsko; rok výroby 1984. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o Hudobnej legendy ABBA  a ich  večných hitoch , rozprávanie o ich začiatkoch až po rozpade , či sólo skvelých dám Agnethy a Anni Frid (Frida) ABBA je pre mňa žijúcou večnou legendou a ich hity budú vždy nesmrteľné 5* ()

Reklama

Reklama