Reklama

Reklama

Angèle a Tony

Trailer

Hledá bezpečný přístav pro sebe a své dítě, ale v Normandii fouká studený vítr. Komorní příběh dvojice Angele (Clotilde Hesme) a Tonyho (Grégory Gadebois). Angele přijíždí do malého rybářského městečka, kde se setkává s profesionálním rybářem Tonym. Začne se od něj učit jeho řemeslu, a ačkoli se k sobě moc nehodí, začne mezi nimi pomalu vzkvétat milostný vztah. Kousek po kousku se k sobě přibližují. Angele hledá zázemí pro sebe a své dítě, ale Grégory je příliš uzavřený do sebe a své samoty. Clotilde Hesmeová a Grégory Gadebois, představitelé obou hlavních rolí získali Césary, francouzské prestižní ocenění za domácí produkci. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tvůrci rozhodně nevedou diváka za ručičku, což se projevuje třeba v absenci znalosti minulosti hlavní hrdinky, což je docela škoda, protože pak se hůř hledá citová cestička k některým hrdinům příběhu a ještě hůře chápou některý prvky chování (vztah dědy a babičky s Angele ) . Jasně Frantíci jsou vypravečský svý a to jim rozhodně neberu, ale tady v tom případě jsem moh k hlavním hrdinům natáhnout svou ruku dřív, kdybych půlku filmu nevěděl co si o všech těch lidech mám myslet. Film s minimálním hudebním doprovodem velmi dbá na přírozené prostředí a zajímavě napsané hlavní postavy, kterým ze všeho nejvíc slušel úsměv. Až při závěrečných titulích mně došlo, že jsem Angele a Tonyho měl rád, zvláštní. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Angèle něco tají. Soustavně mlčí nebo lže. Její minulost se odkrývá jen pozvolna a spousta otazníků zůstane. Ani o co jde rybářům ve střetech s policií, se moc nedozvíme a rouškou nevyřčeného zůstává zahalena i smrt Tonyho otce. Tvůrci se nesnaží to divákům usnadňovat a snad ani nechtějí, aby hlavní hrdinka vzbuzovala nějaké sympatie. Jenže časem jsem stejně začal tomu podivnému vztahu fandit. Pobřeží Normandie vypadá nehostinně, představitel chlapce Yohana jakoby své filmové matce z oka vypadl a pochválit musím i výbornou klavírní hudbu. Rozhodně lepší, než jsem čekal. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za skvělou hudbu (nikdy by mě nenapadlo, jak krásně může znít klavír ve správnou filmovou chvíli), za skvělé herce v hlavních rolích a hlavně za ten moment, kdy to celé do sebe skvěle zapadne. Velike francouzské ach, ačkoli první půlka dává smysl až po zhlédnutí celého filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh o tom, že se v podstatě mohou přitahovat jakýkoli muž a žena, a to i přesto, že to na počátku vypadá, že nemají naprosto nic společného. Tenhle film v podstatě jen ukazuje to, jak je láska krásná a nevyzpytatelná. Postavy jsou ale natolik příjemné, že vás bude těšit s nimi tu krátkou cestu podstoupit. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Civilně magické, čistě senzitivní, vnímavě skutečné emoce. Cesta dovnitř /ne/pravděpodobné romance. Nenápadný dotek přání. Ten správný krok z nejistot. Vyplatí se čekat, protože dva jsou víc než jeden. Naslouchali nenápadnosti, nikam nespěchali, křehce se osmělovali, až jejich srdce láska ulovila. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Na to, že to ze začátku vypadalo jako pěkná ptákovina (spisovně, protože doslovně by seděl jiný výraz), je to nakonec celkem příjemné melancholické romantické drama... Potíž je ovšem v tom, že zatímco francouzské komedie jsou takřka vždy absolutní TOP, tak u dramat to je spíše naopak - Angèle et Tony naštěstí důkazem nejsou, ale i tak mi příjde přehnané oceŇování přehnané, ale konec se mi hodně líbil a to, že je minulost Angèle tajemná mi vůbec nevadilo, naopak - aspoň tu nebyly vysvětlivky pro tupce, jako ve většině amerických filmů...60% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se zajímavým příběhem ženy, která strávila dva roky ve vězní a o malého syna se starali tchán s tchyní. Nyní hledá své místo v životě, poznává rybáře Tonyho a jeho matku, pozvolna se mezi nimi rozvíjí nějaký vztah, i když nikoliv bez problémů. Vlastně to nijak neoslní, ale ani nezraní a dívat se na to dá. ()

tomas_j 

všechny recenze uživatele

Především role Angele zahraná naprosto fantasticky. Ty skryté slzy, úsměvy, pomalá cesta k vnitřní stabilitě a získávání důvěry v sebe sama i v okolí... Krásný příklad toho, jak 1 zdánlivě nemožný vztah může pozitivně ovlivnit i spoustu lidí kolem. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelé si opravdu zaslouží ocenění, ovšem bez kvalitní režie by to taky nešlo. A když je k tomu ještě s citem doplněna jemná hudba... Celkově moc pěkné. 80%, 7.4.2016. ()

Josevolley 

všechny recenze uživatele

Naskocily titulky a ja jsem se prekvapeny ptal,ze to prece neni konec! Ja chci jeste aspon den stravit s Angéle a Tonym.Kdo ma rad filmy,kde jde o zivot jako takovy....vrele doporucuji. ()

Reklama

Reklama