Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Recenze (188)

verbal 

všechny recenze uživatele

Karlík a továrna na nacistické kyborgy. Velká škoda, že Bludný Holanďan nenaškrábal trochu více toho dotačního Ojra, páč bych se dozajista upětkoval xmrti. To, co prvních patnáct minut vypadalo jako další vytřepaná VHS sračka a málem jsem to spláchl do hajzlu, se totiž náhle změnilo ve vymazlenou a dokonale fantaskní noční poluci dyzajnéra Wolfsteinu. Za těch pár šupů maximální muzika a moc doufám, že ve dvojce bude chtít nějaký židák vidět chodící SS vrtačku či masomlejnek minimálně ve 3D a pár zlatých zubů přisype. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Frankensteinova armáda je především hrozivým způsobem promarněná příležitost. Lákavý námět (mám pro tyto WW2 nazi experimenty slabost), skvěle nadesignovaná monstra (!!!), atmosférické prostory zchátralé továrny ... a nuda, špatní herci (až na Rodenovo ... v podstatě větší cameo - ten si to užívá), nezajímavé postavy a velice nepřesvědčivě zrealizovaná found footage forma. Třetí hvězda je v podstatě jen kvůli sympatiím, které k celému projektu cítím. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Funkční designový bizár, kdy tvůrci strávili možná až moc času v Rapture city a na hradě Wolfensteinu, táhne dolů absence čehokoliv, co by alespoň vzdáleně připomínalo děj a tím pádem tomu nelze obhájit ani ten doku-cam. Víc jak polovina filmu, než se „to“ rozjede, je nekoukatelné peklo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

hlavne dobrý nápad, aj kamera újde na to ako to teda pojali a masky tých oblúd fakt vydarené rôznorodé až dokonca neskutočne uletené ako ten z tou vrtuľou ako že lietadlový frankie, len potenciál utopený v úplnej béčkovitosti, je to celé také hrrr a tak o bodovaní napätie či atmosféry nemôže byť skoro reč, bazírovanie na nechutnostia troška prestreli v závere a hlavne z tými mozgami, postavy nulové otravné, je to ako na bežiacom páse /40%/ ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj, jak taková sračka může mít skoro 60% hodnocení? Amatérští herci v čele s Rodenem, děsná kamera, levné triky a navíc, 60 minut se nic neděje! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Frankenstein's Army" je ryze konceptuální film, ba dokonce concept art film. Celý projekt totiž stojí na ulítlých designech Richarda Raaphorsta, které kombinují ikonografii druhé světové války s frankensteinovským mýtem, japonským body hororem, kyberpunkem i eroguro estetikou. Z výsledného díla je bohužel zoufale cítit, že Raaphorst sice dokáže vytvářet bizarně nápadité návrhy pro výpravu, masky a efekty, ale nepobral vůbec žádné scenáristické, dramaturgické ani režijní dovednosti. Permanentně to zpřítomňuje forma found footage, která zde není užita koncepčně, nápaditě, ba ani coby ryze formalistická manýra, ale slouží k ospravedlňování tvůrčí bezradnosti. Kdykoli autoři nevěděli, jak dostat postavy z bodu A do bodu B, tak je tam prostě teleportují tím, že se na oko vypne kamera. Podobně má formát maskovat i fakt, že zdejší monstra jsou veskrze neschopná, který by v klasickém rozzáběrování byl až příliš očividný. Celkový koncept - found footage film o vyšinutém vnukovi legendárního doktora Frankensteina, který na sklonku války vyrábí z těl nacistů a rudoarmějců groteskní biomechanická monstra - navíc představuje alfu a omegu celého díla, protože se stává nejen výchozím bodem vyprávění, ale také představuje ultimativní alibi. Na veškeré scenáristické nedotaženosti, vnitřní nelogičnosti, historické neadekvátnosti i samotný fakt, že zde všechny postavy bez ohledu na národnost mluví anglicky lze prostě říci, že hledat jakýkoli smysl v za vlasy přitaženém filmu s daným konceptem je neadekvátní. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem byl velmi mile překvapen a postupem stopáže velmi mile až zaskočen!! Sice jsem doufal v něco zábavného, ale takovou porci šílenství jsem vůbec nečekal ... Tohle je fakt dobrý horor, který sice obsahuje trochu lacinější GORE, ale o to tu nejde. Jde o stísněný pocit v katakombách, amatérskou "like" "found footage" kameru, úžasné ozvučení a hlavně perfektní monstra, která se na vás hrnou ze všech koutů a vypadají fakt úžasně. Ten film se povedl, za žádný trash bych ho nepovažoval (sám moc dobře vím, jak může vypadat "trash" ...), je to regulérní kvalitní horor pro každého příznivce tohoto žánru. A kolik do toho kdo vrazil doláčů je mi naprosto ukradený, stejně je to kvalita!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přes ty počáteční rozpačité ohlasy jsem nakonec dostal to, co jsem přesně chtěl. K čertu s rozpočtem, příběhem nebo mizerným castingem. Tady jde o béčkovou, skoro až trashovitou zábavu, a jako taková šlape spolehlivě. Díky konceptu FF, který mi začal smrdět už před lety, je Frankensteinova armáda však příjemně špinavá a syrová, a takový první střet komunistických vojáků s biomechanickými monstry je vážně nakopávající a nepříjemně klaustrofobický. Tvůrci si s jejich designem opravdu vyhráli, a kromě úžasně přehrávajícího Rodena, je tohle i jejich největší výhra. Protože jejich pohyb a to, jak občas nechávají oběti kolem sebe pobíhat, je věc druhá. Každopádně jedno z mých letošních "guilty pleasure". ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jako počítačová hra ve stylu Bioshocku by to bylo super, ale jako film už poněkud vyčpívajícího "found footage" žánru je to po první dvě třetiny trochu nuda, než se začnou konečně objevovat Karel Roden a další hezky výtvarně poskládaná monstra. Z filmů, které podpořilo Ministerstvo kultury ČR, patří tento stále k těm lepším.____btw.. nevím, zda je to problém filmu, sálu, nebo promítače, ale film měl opravdu uširvoucí zvukový doprovod... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ten Karel se nám snad zbláznil.. Věřím, že druhá půle některým umožnila navléct na penis rudou pásku s hákovým křížem, aniž by sjela a nějaký katalog Raaphorstových monster by bylo zajímavé pokoukáníčko, nicméně zvolený koncept found footage ani v nejmenším nedokázal zamaskovat bezradnost na dramaturgickém i režijním poli. I když mávnu rukou nad babylonským zmatením jazyků, není to nic jiného než Obscure Shit, comrades.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Splněný sen fanouška Wolfensteina. Bohužel i s přebraným konceptem first-person střílečky, ke které vám nikdo nedá ovladač. A já hry radši hraju, než aby na ně koukal. Echt když má dnes většina z nich i drtivě lepší dialogy, které tu slouží jenom jako nutná vycpávka před dalším útokem designově vymazlených monster. I fanouškovské polo-amatérské béčko by mělo mít úroveň... a zvuk, z něhož se neroztéká mozek bolestí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Kabinetu hrůzy doktora Frankensteina. Tento film je tak nehorázná šílenost, že v tom prostě musel hrát Karel Roden, který své výtvory krmí Eintopfem:) Slovy jedné z hlavních postav: "Něco takového by dokázali vymyslet jen náckové..." a slovy Shortyho ze Scary Movie, když ho střelili do plic: "Všude jsou prdele, krev a střeva!" A je tomu skutečně tak. Nazi-Zombie-Robot-Monster-Cenobites jsou hlavními hvězdami této ujeté a gore podívané. Nejlepší byl ten "Monster Crab" s plynovou maskou, to bylo fakt dílo:) Jen škoda toho konce, čekala jsem, že se všichni dostanou na povrch a mohlo by tak následovat pokračování:) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to biedny horor. Má dosť dobrý príbeh o ruskej vojenskej jednotke, ktorá zachytí núdzové vysielanie a tak sa vojaci vydajú na pomoc svojim, lenže na mieste zisťujú, že tu šialený vedec vyrába pomocou ľudských tiel rôznorodé mechanické monštrá a tak musia vojaci bojovať o svoje životy. Spracovanie je ale veľmi slabé, filmy s tématikou rôznych nacistických experimentov vyhľadávam, keďže je to atraktívna téma a ponúka veľký potenciál, no v tomto prípade to vôbec nevyšlo. Už od začiatku som mal z toho také nepríjemné pocity, síce chápem, že je to nízkorozpočtový projekt, lenže tu nefunguje vôbec nič, celé je to také amatérske a výber hlavných postáv je skutočne otrasný, tu sa k nikomu nedá vytvoriť vzťah. Lenže nanešťastie ani po tom, ako sa už začne diať to hlavné sa to o moc nezlepší, nápady sú dobré, ale úplne tomu chýba ten správny náboj, pôsobí to úplne nezáživne, miestami až smiešne a tak som sa nudil takmer nepretržite. A tá found footage forma tomu tiež vôbec nepridala, zbytočnosť. Po hororovej stránke tiež nie som ani trochu spokojný, aj napriek žánrovo atraktívnemu prostrediu a spomínanej forme sú atmosféra a napätie nulové. To by stále nemusel byť až taký problém, keby aspoň tie samotné hororové scény, prípadne krvavé efekty za niečo stáli, ale ani to nie. Jediným pozitívum je dizajn niektorých monštier, hlavne jedna mi skutočne sadla, lenže nanešťastie nevyvolávajú žiadny rešpekt, lebo sú úplne neschopné. Postavy sú často v bezprostrednej blízkosti nejakého monštra a to aj tak dokáže urobiť len minimálnu škodu, takže niekto príde o život len veľmi zriedka, drsných momentov je tiež len minimum, takže ani v akcii ma to s výnimkou obzerania jednotlivých monštrier vôbec nebavilo. Herecké obsadenie je veľmi slabé, poteší Karel Roden v úlohe vedca, ktorý tu ako jediný za niečo stojí, ale ten zvyšok je otrasný, aj americké teenagerské vyvražďovačky majú omnoho lepšie obsadenie, ktoré predvádza kvalitnejšie výkony, než táto skupina a to už je čo povedať. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak sa mi to aj ťažko hodnotí, vzhľadom na rozpočet to nie je úplne zlá práca, ale mne to aj tak vôbec nesadlo. Škoda, kvôli tématike som sa na tento film tešil, ale s výnimkou vzhľadu monštier a Rodena tu nenachádzam ani jeden klad, nuda od začiatku do konca. 38% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka ruských vojakov zhodou náhod objaví nacistické laboratórium. Na prvý pohľad obyčajná budova skrýva hrozné zverstvá šialeného vedca Tretej Ríše, Viktora. Originalita tomuto snímku rozhodne nechýba. Gore síce zaváňa miernym amaterizmom, ale povedzme, že - snaha bola. Celý film mi príde banálny. Herecké obsadenie až na Rodena, ako z nejakého dobrovoľného divadla. Napätie takmer nulové. Záver nijak strhujúci. Celý film mi príde ako "priškrtený" potenciál. Ostalo pri skvelom nápade - 50%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by vypadal filmový Wolfenstein, kdyby na něj tvůrci neměli vůbec žádný prachy. Ale stejnak je to celkem příjemná zábava. První půlka je sice docela zívačka, jelikož se seznamujeme jen s nudnými komouši. Jenže pak přijde kulhající Karel Roden a místy opravdu neskutečně vtipná monstra a je z toho film vhodný na chlastací filmový večer jak vyšitý. Onen pohled z jedné kamery je sice v některých sekvencích dost na prd a nevidíte díky němu skoro nic, ale i tak se jedná o správnou guilty pleasure zábavu, kterou si v tom správném prostředí celkem užijete. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Sundej mu tu přilbu!" ,,Jejda, já nechtěla, mozek zůstal v ní..." Banda blbů snímaná rozklepanou ručkou (nemám tyhle filmy rád) se setká s armádou zrůd, co vypadly z klipů Marilyna Mansona. Špinavé podzemní labyrinty jsou fajn, steampunková atmosféra rovněž, gore ujde, ale nabízelo se ve větším množství (byť spojení nacistického a komunistického mozku svůj půvab mělo). Nebýt rozklepaného obrazu (bojoval jsem s tím, že film předčasně vypnu), dal bych snad i ty 3*... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Námet ako s béčkovej PC hry, ale príbeh celkom dokáže zaujať. Dobová atmosféra sa podarila, námet fakt nie je zlý, dokonca aj nejaká napätie tu je, ale postavy sú strašne nudné, nevýrazne a rovnako aj zle obsadené (malé plus za Karla Rodena). Masky a kostýmy sa podarili a krvi je tu dosť, takže je na čo pozerať. Inak fajn horor, film ma celkom svižné tempo, takže moc nenudí. 55% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Já tu jen krmím zvěř! '' ---- Ufff! Už je to déle co jsem u nějakého filmu s Karlem Rodenem napsal, že hraje skvěle, ale bojím se aby mu nezůstaly ty role rozervaných mužů.. Želary, Habermannův mlýn, Hlídač č.47 atd... Dnes úplně náhodou jsem narazil na toto dílo pro nějž ještě stále hledám svoji žánrovou škatulku a mé náhodné setkání s Karlem (netušil sem, že tam účinkuje) mé dřívější obavy zcela vyvrátilo !!! :-). Jako, Karel Roden je fakt mazák, fakt mně dostal, je to prostě borec. Celkem by mně zajímal když za ním přišli se scénářem ten výjev... Celkem by mně zajímalo, zda ho museli dlouho přemlouvat, nebo rovnou řekl, oukej, jdu do toho ! :-). Souhlasím s ostatními, že tenhle film má dost zamřený potenciál. S tou továrnou na übersoldaty si tvůrci dali dost práci, ale chtělo to ještě trochu poštelovat jak co se týče scénáře, tak hlavně některých herců. Dost mrzelo, že Rusové mluvili anglicky, zatímco se Němci snažili alespoň trochu mluvit německy. Mohlo to tomu dát další punc uvěřitelnosti. Válečný začátek celkem ušel, ale ta roztřesená kamera dnes už spíše otravuje než cokoliv jiného. Ta lepší část začíná ve fabrice. Nepolíben ničím, obsahem ani hereckým obsazením jsem tak byl zcela bez varování konfrontován s příběhem a chvilkami jsem opravdu v němém úžasu jen vrtěl hlavou s úšklebkem na tváři. Dnes mne tedy zase něco naplno překvapilo a samozřejmě nejnadšenější jsem z Karla Rodena u kterého si nejsem úplně jist, kdy hrál a kdy už ne :-). Normálně bych dal za 3 , ale díky naší stár v hlavní roli, která se své postavy ujala se ctí pravého nacistického šíleného vědce dávám za 4 střihoruké Sigfriedy ! * * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je tahle nazi dieselpunková libůstka ze začátku tak nudná a seriózní, až navodí dojem vážně míněného válečného found-footage snímku. Vzhledem k tomu, že film má pouhých 84 minut se totiž prvních 40 minut fakt nic neděje, až pak konečně příjdou na řadu vymazlená monstra a šílenej Roden a snímek se rázem překlopí do té očekávané roviny absurdní béčkové radosti. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Stačí se mrknout do galerie a pak na moji profilovku. Dr. Karel SATAN doporučuje vypnout/vyjmout mozek a oslavit malinko osmej květen..Tohle tady dlouho nebylo a počítám, že zase dlouho nebude. Docela mě překvapuje místní smířlivé přijetí, čekal jsme o hodně větší vlnu kontroverze, protože tohle je sousto vyloženě pro fajnšmekry. Podělaní kritici a moralisti nechť s tímto ní čas netratí! ()

Reklama

Reklama