Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další nízkorozpočťák z kategorie těch, které točí nějaký dement ručkou, protože to má vypadat jako jó autenticky. Už mě serete, hoši. Tolik na úvod. A na závěr - je to sice hrozná chujovina, ale celkem zábavná. Po neslaném nemastném začátku se film překvapivě slušně rozjede a graduje a graduje až do samého konce. Kvůli kameře jsem plánoval dát dvě, ale Frankensteinovi zomboti mě natolik nadchli, že nemůžu. Taky bych chtěl mít na hraní nějakého toho zombota... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Má to jednu obrovskou nevýhodu - absenci děje. Proto je i na tak krátké stopáži těžké udržet plnou pozornost, ač se tedy ve filmu dějí věci! Autoři naprosto nepochybně vyrostli na raných počítačových hrách a nacpali tam všechno, co si kdy přáli vidět na obrazovce. Bohužel je to spíš takový pokus než reálný snímek. 55% ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je tahle nazi dieselpunková libůstka ze začátku tak nudná a seriózní, až navodí dojem vážně míněného válečného found-footage snímku. Vzhledem k tomu, že film má pouhých 84 minut se totiž prvních 40 minut fakt nic neděje, až pak konečně příjdou na řadu vymazlená monstra a šílenej Roden a snímek se rázem překlopí do té očekávané roviny absurdní béčkové radosti. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem byl velmi mile překvapen a postupem stopáže velmi mile až zaskočen!! Sice jsem doufal v něco zábavného, ale takovou porci šílenství jsem vůbec nečekal ... Tohle je fakt dobrý horor, který sice obsahuje trochu lacinější GORE, ale o to tu nejde. Jde o stísněný pocit v katakombách, amatérskou "like" "found footage" kameru, úžasné ozvučení a hlavně perfektní monstra, která se na vás hrnou ze všech koutů a vypadají fakt úžasně. Ten film se povedl, za žádný trash bych ho nepovažoval (sám moc dobře vím, jak může vypadat "trash" ...), je to regulérní kvalitní horor pro každého příznivce tohoto žánru. A kolik do toho kdo vrazil doláčů je mi naprosto ukradený, stejně je to kvalita!! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pane bože ! To byla ale pěkná blbost. Poslední dobou mám ve zvyku psát dlouhé komentáře, ale tohle se nedá ani popsat. Nechci film nějak ztrapňovat, ale tvůrci to snad natočily pro srandu divákům. Co mě dokázalao na tomhle neuvěřitelném braku zaujmout, tak trošku krvavost a hlavně to jaká to byla blbost, až jsem se místy smál. Tohle nemůže být ani horor ! :-) Úvod filmu už jasně napoví co nás čeká za hit. Amatérština a nic víc. Kamera, která se třese po celý čas filmu. Bláznivý vojáci - jejich chování, po vesnici tam honily do konce slepice !!! Takže to už bylo na mě moc. Říkejte si co chcete, ale tohle se snad nemůže nikomu líbit, ale tak proti gustu, můj názor je jasný. Film se pomalu pak přesouvá do linie, kdy útočí velmi strašidelný Frankenstein ! :-) Aspon to zde bylo řádně krvavé, ale co je mi to platné, když mě žádná scéna nevyděsila a nic mi nepřišlo nechutné, ale spíše směšné - a to je špatně. Hudba - nic. Příběh snad žádný. Herecké obsazení je na tom velmi špatně - herce snad vybíraly z ulice. Karel Roden je jediné malé světélko naděje co se týče obsazení no. Stejně ale moc neoslní, ale alespon jeho role potěší. Úplný konec filmu nic moc. Jak toto shtnout v kostce ? Nějaký pokus o krvavou vyvraždovačku, nikoliv pokus o horor či co. Celkově mě skoro nic nezaujalo, celkem to mělo obstojné tempo, nějaké vyvraždovačky, které byly hezky krvavé, ale neměly žádný efekt. No, já končím, víc se nehodlám o tomto bavit. Právě, že mě to místy tak rozesmívalo, jak to bylo uhozený, tak odpad nedávám. Odpady nerad uděluji. Co se týče letošního roku 2013, jako novinek, tak jsem dal jen 2 odpady. Tak snad při tom zůstanu, ale dát slabou hvězdu je také zatraceně málo. Celkově to je na hraně mezi odpadem a 1 hvězdou. Finálně hodnotím na velmi slabých 13% = * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2021 se na internetu objevila kauza, ve které si několik uživatelů všimlo podobnosti mezi snímkem a nově vydanou videohrou „Resident Evil Villige“. Konkrétně se mělo jednat minimálně o zjevnou inspiraci u několika robo-vojáků, kterou poté okomentoval i sám režisér filmu Richard Raaphorst, který nařkl tvůrce, že bez jakéhokoliv oprávnění či jemu připsaných zásluh použili jeho vlastní designe monster ve své hře. K žádnému soudnímu sporu však nedošlo. (LucasAbelle)
  • Scéna na konci filmu s visícími mrtvolami se natáčela v hornickém muzeu Landek Park v Ostravě. Ve skutečnosti se jedná o řetízkovou šatnu pro horníky. (Fight_back)
  • Přibližně ve 20. minutě, kdy jdou hrdinové na první příšeru, je možné všimnout si, že jeden z vojáků - přímo proti kameře - má v ruce pušku Dragunov. Ta však v době, do které je snímek situován, neexistovala. (grovik.net)

Reklama

Reklama