Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2021 se na internetu objevila kauza, ve které si několik uživatelů všimlo podobnosti mezi snímkem a nově vydanou videohrou „Resident Evil Villige“. Konkrétně se mělo jednat minimálně o zjevnou inspiraci u několika robo-vojáků, kterou poté okomentoval i sám režisér filmu Richard Raaphorst, který nařkl tvůrce, že bez jakéhokoliv oprávnění či jemu připsaných zásluh použili jeho vlastní designe monster ve své hře. K žádnému soudnímu sporu však nedošlo. (LucasAbelle)
  • Natáčelo se v Hornickém skanzenu Mayrau na Kladně, kde po filmařích na několika místech dokonce zůstaly skvrny "krve", které se správcům nedařilo smýt. Dále se filmovalo v Karlových Varech. (dobrota128)
  • Scéna na konci filmu s visícími mrtvolami se natáčela v hornickém muzeu Landek Park v Ostravě. Ve skutečnosti se jedná o řetízkovou šatnu pro horníky. (Fight_back)

Reklama

Reklama