Reklama

Reklama

Newyorská romance

  • Česko Love Song (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobije svět, ale rozhodně si získá srdce všech. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (423)

classic 

všechny recenze uživatele

Od režiséra snímku ONCE Johna Carneya,kde namiesto DUBLINU s duom Hansard a Irglová sa premiestňujem do N.Y.CITY,kde sú sympatickí Ruffalo a Knightley+ľubozvučná HUDBA,a tak síce počin nedosahuje pocitu predošlého Once,ale aj tak som nadmieru spokojný,výborný hudobný dramaticko-komediálny film,ktorý pozrieť nebude stratou času... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Očakával som príjemný nezávislý indie americký film, ale dostal som čistú komerciu. Lenže ono je to stále príjemný film, najmä pretože sa odohráva v uliciach NY. Vážne ale nemám nikdy v úmysle si pozrieť alebo navštíviť koncert Maroon 5, lenže tento film sa práve z popularity Adama Levina snaží ťažiť a mne to pripadá pomerne vypočítavé. Všetko je síce predvídateľné, v istý moment ale sa film dostane do momentu, kedy má možnosť sa vybrať čo sa týka vzťahových rovín buď jedným, alebo druhým smerom a vyberie si ten, povedzme že korektnejší, prijateľnejší, ale zároveň asi aj logickejší. Záver bude možno prekvapením, pretože si niečo musíme domyslieť a nie je nám všetko doslovne ukázané, ale zase tomu chýbala väčšia gradácia. To mimochodom bude Carney stále teraz točiť ten istý námet na sto spôsobov? 50% ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neviděl film, který by prodal New York lépe než tenhle. Pro dobré a oblíbené záběry si ho do filmu nacpe kde jaký filmař, ale tady je naprosto skvěle využit bez ukazování těch nejznámějších monumentů. Všechny ty obyčejné ulice mají svoje kouzlo a nemusí do každého záběru cpát Manhattan a sochu Svobody. Tím se dostávám k atmosféře filmu, jen je neuvěřitelně autentická a příjemná a je důvodem, proč dávám čtyři hvězdičky. Nebyl jsem spokojen s dějem, ono ho moc není, ale přišlo mi to dost nudné, sice příjemně nudné, ale nudné. Haha. Pokud ale sečtu plusy a mínusy, zaslouží si to tu čtyřku a tři ne. Herci jsou také na jedničku. Keiru i Adama z Maroon 5 mám velmi rád. No, trochu jsem měl strach z Marka Ruffala a Hailee Steinfeld, kteří mi jsou velmi často ve filmech nesympatičtí a nezařadil bych je mezi herce, jejichž tvorbu vyhledávám. Tady mě ale přesvědčili, že možná dělám chybu, protože jsem je viděl trochu jinak, než dříve, takže bylo možná zbytečné, je tak hodně zatracovat. A ty písničky. To je tak nádherný soundtrack, že to nemá cenu komentovat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatná hudebně romantická komedie. Mark Ruffalo a Keira Knightley jsou poměrně neotřelá dvojice, zde však nejde o jejich milostný vztah, jak jsem si zprvu myslel, ovšem o ten profesionální jakožto hudebníka a producenta. Samozřejmě určité náznaky tam jsou, John Carney však jasně cílí na příběh okolo kariéry v hudebních začátcích a celkem se mu podařilo připravit řemeslně zvládnutý feel-good film. Veskrze celkem nenápadný film, je však škoda, abyste si ho například v tv nechali ujít, zaslouží si šanci...75% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Půvabná panenka pěkné písničky píše, pacholkem podvedena posmutněle pláče, plánuje prchnout. Propuštěný producent popíjí, panenku potkává, pečlivě poslouchá, představy promítá. Přemlouvá panenku, prosí. Poté po partě pátrají, přiberou parťáky, parádní projekt pohromadě produkují a pozornost přitáhnou. Posledním počinem překvápko pro publikum připraví. Pozitivní pocitovka plná pohody. Potlesk. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Počas scény, v ktorej sa hádajú Gretta (Keira Knightley) s Daveom (Adam Levine) v kuchyni, sa mení pozícia misy so šalátom a zátkou od vína podľa toho, z ktorého uhla je robený záber. (Laslo)
  • Adam Levine (Dave) účinkoval vo filme bez nároku na honorár. (Zdroj: banger.sk) (leila22)
  • 4 skladby soundtracku nazpíval Gregg Alexander, lídr kapely New Radicals, pod jménem Cessy Orchestra. (pwc)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama